Dektored Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Siema mam parę pytań co do konta w mBanku(izzzy czyli od 13 do 18 lat) 1. Jaki limit ma ta karta? I czy w ogóle go ma? 2. Złożyłem wniosek w internecie. Dostałem sms`a wczoraj, że kurier się ze mną skontaktuje w ciągu 24h, ale, że w weekendy nie pracują to zadzwoni w pon jakoś. I tutaj pytanie, czy jak przywiezie mi te papiery do podpisania to od razu otrzymam tą kartę? Czy dopiero potem doślą? 3. Czy przy podpisywaniu papierów musi być rodzic? Czy może być siostra?(23 lata) 4. Jakie dokumenty muszę mieć ja i rodzic przy podpisaniu papierów? 5. Czy mogę nią płacić bez pośrednio przez internet? Czy muszę wpłacić kasę na paypala i dopiero płacić? 6. Czy mogę płacić nią zbliżeniowo? Odnośnik do komentarza
robotek Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Siema mam parę pytań co do konta w mBanku(izzzy czyli od 13 do 18 lat) 1. Karta nie ma ;d konto ma 200zł lub 250zł dzień. 2. karte potem doślą jak podpiszesz papiery 3. prawny opiekun musi się podpisać 4. pesel, a prawny opiekun swoj dowód (ojca i matki) 5. jak chcesz, możesz płacić przez neta możesz na paypala. możesz kartą ;p 6. ja swoją mogę ;d bypasssss... like??:P Nieregulaminowa sygnatura. Odnośnik do komentarza
Dektored Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Siema mam parę pytań co do konta w mBanku(izzzy czyli od 13 do 18 lat) 1. Karta nie ma ;d konto ma 200zł lub 250zł dzień. 2. karte potem doślą jak podpiszesz papiery 3. prawny opiekun musi się podpisać 4. pesel, a prawny opiekun swoj dowód (ojca i matki) 5. jak chcesz, możesz płacić przez neta możesz na paypala. możesz kartą ;p 6. ja swoją mogę ;d bypasssss... like?? :P A czy ten limit karty można zwiększyć? Wystarczy jeden opiekun prawny? I czy jest potrzebna jeszcze legitymacja? Czy skan jej?(tak samo z dowodem rodzica?) Odnośnik do komentarza
robotek Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 nie wiem jak z limitem, raczej powinno się dać zwiększyć.jeden ale musi znać dane obydwóch ;dJa zakładałem konto w siedzibie w Gdyni więc nie wiem jak jest "online" Nieregulaminowa sygnatura. Odnośnik do komentarza
Cetizier Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Limit można zwiększyć na stronce.Ja podczas zakładania tego konta nie bawiłem się w żadne skany.Opiekun wystarczy jeden.Mi kurier zadzwonił kilka dni po SMS'ie...Jak możesz, to płacisz przez mTransfer. Jak nie ma, to dodajesz do PayPal'a tą kartę debetową i płacisz równie szybko, jeśli nie szybciej niż przez mTransfer. Nic nie musisz na PayPal'a przelewać. Odnośnik do komentarza
Dektored Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Limit można zwiększyć na stronce. Ja podczas zakładania tego konta nie bawiłem się w żadne skany. Opiekun wystarczy jeden. Mi kurier zadzwonił kilka dni po SMS'ie... Jak możesz, to płacisz przez mTransfer. Jak nie ma, to dodajesz do PayPal'a tą kartę debetową i płacisz równie szybko, jeśli nie szybciej niż przez mTransfer. Nic nie musisz na PayPal'a przelewać. A ile mniej więcej czekałeś na kartę po podpisaniu papierów? Przy opiekunie starcza tylko dowód, a przy mnie legitymacja? Nic z pracy itd nie trzeba brać? Odnośnik do komentarza
Mączka Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Ja musiałem mieć dowód osobisty . Bo wszystko jest na dowód podpisywane . Przynajmniej w ing, ale to są banki więc wszystko zapisuję się już na twoją kartę, dowodu łatwo nie podrobisz, legitymacje tak. Opiekun również dowód 3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private Odnośnik do komentarza
Dektored Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Ja musiałem mieć dowód osobisty . Bo wszystko jest na dowód podpisywane . Przynajmniej w ing, ale to są banki więc wszystko zapisuję się już na twoją kartę, dowodu łatwo nie podrobisz, legitymacje tak. Opiekun również dowód Dowód teoretycznie mam, ale muszę poszukać :F Na stronie wybierałem opcję, że legitymację wybieram jako dokument. Odnośnik do komentarza
Mączka Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 A jednak w mBanku jest inaczej Uwaga:Jeśli nie jesteś pełnoletni, na umowie z mBankiem podpisujesz sięrazem z osobą dorosłą, która decyduje w Twoim imieniu (mama, tata lubinny "opiekun ustawowy"). Abyśmy mogli Was zidentyfikować, przy podpisaniu umowy musisz pokazaćlegitymację szkolną lub paszport, a Twój opiekun swój dowód osobisty.Jeśli masz ukończone 18 lat, umowę podpisujesz samodzielnie. Tak czy inaczej polecam ING . Ale jak już w mBanku wziąłeś to spoko . Podzielisz się opinią ;3 3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private Odnośnik do komentarza
Cetizier Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 A ile mniej więcej czekałeś na kartę po podpisaniu papierów? Przy opiekunie starcza tylko dowód, a przy mnie legitymacja? Nic z pracy itd nie trzeba brać? Na kartę czekałem coś ponad tydzień. Przysyłają jakby automatycznie, nie musisz o nic się ubiegać. Najwyżej gdybyś w ciągu 2 tygodni jej nie dostał możesz przydzwonić i spytać co się dzieje. Odnośnik do komentarza
Dektored Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 To już się dowiedziałem mniej więcej. Dzięki i można zamknąć Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.