Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Photoshop a Photoshop CC

LolledGirl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Od kilku już lat siedzę w grafice.

Używam głownie programu Photoshop w wersji CS6, ostatnio słyszałam, że wyszła dość spora aktualizacja, czy nawet nowa wersja Adobe Photoshop CC.

Moje pytanie brzmi, czy pomiędzy tymi dwoma programami jest różnica w okrojonych opcjach.

Czy to co było możliwe w CS6, będzie również możliwe w CC + są jakie dodatkowe opcje ?

Oraz czy CC-ek będzie bardziej Procko/RAM-o żerny od CS6.

WBIOJVy.png

Opublikowano

CC ma kilka przydatnych funkcji więcej od CS6, głównie: http://helpx.adobe.com/photoshop/using/whats-new.html natomiast do CS6 wyjdzie może parę drobnych aktualizacji, a CC będzie aktualizowany i ulepszany na bieżąca, dlatego jeśli masz licencję na 6 to sama oceń czy i kiedy opłaca się przesiadać na Clouda.
Pewnie będzie niewiele większym obciążeniem dla twojego sprzętu, nie sądzę aby 'żarł' 4gb ramu.

7yo9.png

Opublikowano

Będę się musiała grubo zastanowić, gdyż z tego co wiem CC wprowadza roczny abonament. Nie jak dotychczas, że kupuje się licencje i z głowy.

WBIOJVy.png

Opublikowano

Szczerze pewnie dostanę za to waran, że niby piractwo, Ale sam mam CC 14 z crackeim w formie dll'ki i wystarczy utworzyć konto adobe podczas instalacji PS'a to wszystko żadnych abonamentów nic. Dlatego nie masz co się zastanawiać tylko iść na CC , ja dopiero z grafiką zaczynam i maiłem Cs 6 i szczerze CC jest dużo lepszy.

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Co mogę Ci na 100% powiedzieć o CC?
Jeśli byłeś posiadaczem CS6 Extended - to wiesz jakie ma opcje - opcje nie wiele się zmieniły, ale polepszyli system działania tych opcji ;)
Na pewno polepszyli edytor 3D który już tak "nie zamula" - jak w poprzedniej wersji, napewno poprawili działanie narzędzi odpowiedzialne za łatki i zastąpienie wartościami itd.
Dla grafików-designerów którzy tworzą strony web - dodali kilka opcji do edycji figur itd.
Jeśli chcesz dokładnie wiedzieć, więcej - obejrzyj ten filmik krótki opisujący Adobe Photoshop Creative Cloud ;)

http://www.adobe.com/pl/products/photoshop.html

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...