Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer RolePlay-Dragoncraft[24/7][dedyk]Siec serwerów istnieje już 2lata.Serdczenie zapraszamy.

Veneficium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-562962-0-82518300-1376770996.jpg

Adres IP: dragoncraft.pl

TS3: ts3.dragoncraft.pl
TYP : RolePlay
SLOTY : 999
WERSJA : 1.6.2
PREMIUM : Nie wymagane.
BIAŁA LISTA : Nie
PvP: OFF, tylko w wybranych miejscach.
Nether: ON

TheEnd: ON

Zapraszam Wszystkich na serwer RolePlay, istniejemy już od dwóch lat, przygodę z serwerem zaczeliśmy gdy do minecrafta była dodawana perła endermana :)
Co znajdziecie na serwerze i jak grać??
Serwer RolePlay ma za zadanie odwzorować w jakiejś części realne życie, cała gospodarka na serwerze kręci się koło pieniędzy a tym samym jest to serwer na którym podstawą jest kręcenie własnych biznesów.
Po wejściu na serwer by trafić na RolePlay trzeba wybrać granatowy portal.
Po wejściu na serwerze warto wybrać jeden z dostępnych zawodów, informacje znajdziecie na /warp zawody.
Wyjaśnie Wam jednak z czym będziecie musieli się zmierzyć grając na serwerze.
Na poziomie podstawowym macie do wyboru pięć zawodów (kowal, chłop, rolnik, majster, górnik)
Każdy z zawodów ma możliwość rozwoju jednak trzeba spełnić warunki dopisane do danego zawodu.
Bardzo ważna informacja, crafting itemów zależy od tego jaki zawód wybierzecie.
Kowal może craftować narzedzia i eq, na początku tylko kamienne i zelazne, rolnik jako jedyny może sadzic nasiona itp, górnik jako jedyny może kopać węgiel, złoto.
Ograniczenie craftowania itemów sprawia, że gra na serwerze trwa długo, można się czegoś nauczyć i dobrze zabawić.
Na dniach na serwerze będzie dostępna mobarena, paintball, automatyczny spleef, gra w berka. Dodatkowo administracja organizuje eventy z drobnymi nagrodami.
Na serwerze do poniedziałku można dostać za darmo działkę, pózniej będzie trzeba na nią uzbierać kasę.Rozmiar działki dla gracza to 20x20.
Można też zadotować serwer kupując jedną z dostępnych rang (mvip, vip extremevip).Wtedy macie możliwość mieszkania na większych dzialkach, vip dzialka 50x50, extremevip dzialka na zawsze o wymiarach 71x71 oraz dostęp do kitów, fly i ustawiania warpow.
Warpy, komendy:

/warp zawody
/warp targ
/warp pvp
/warp spleef
/warp ninja
/warp konie
Zawody
/plearn [nazwa zawodu] przyłączenie sie do zawodu
/pforget [nazwa zawodu] opuszczenie zawodu

Spawn serwerowy

post-562962-0-11651200-1376900891_thumb.png

ArenaSpleef

post-562962-0-00838800-1376900952_thumb.png

Dzialka extremevip

post-562962-0-07400500-1376901016_thumb.png

Arena PvP

post-562962-0-78209900-1376901055_thumb.png

Działka gracza

post-562962-0-53914300-1376901215_thumb.png

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Wątpie, żeby było to Role-Play, ponieważ Role-Play polega na odgrywaniu pewnej postaci w trybie IC (InCharacter-postać kierowana przez nas). Tutaj ewidentnie widać po samej prezentacji, że wszystko dzieje się w trybie OOC (OutOfCharacter-my siedzący przed komputerami).

@topic

Fajny pomysł z tymi ograniczeniami craftingu. Brakuje mi tu kilku SS ze spawna, warpów...I większej czcionki w prezentacji...Musiałem się tak przybliżyć, że prawie dotykałem nosem do monitora. Zaraz wbije, posprawdzam i dam @Edit

@Edit

Zauważyłem błąd... klikając PPM na kilofie wyskoczylo info ''Przygotowujesz swoją siekierę'' -.-

Opublikowano

Dodana zostala możliwość zakupu konia wybranej maści którego nikt nie zabije oraz wiele innych urozmaiceń. Więcej info na /warp konie

Zapraszamy.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Przedstawienie zawodów:

- Kowal --- Zbrojmistrz --- Stalomistrz
- Chlop --- Drwal --- Stolarz
- Rolnik --- Piekarz
- Majster --- Budowlaniec --- ZlotaRaczka
- Gornik --- StarszyGornik --- Sztygar
Awans na wyzszy zawod obliguje nas do wykopania podanej do danego zawodu ilosci różnych itemow.
Zapraszamy na serwer.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...