Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Problem z instalacją/uruchomieniem gry po raz 1

Jojo1910xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Co raz więcej osób pisze do mnie na pw że posiadają problem który ja miałem i go rozwiązałem . Dlatego postanowiłem że napiszę tutka jak to naprawić . Problem polega na dziwnie wyglądającym okienku Origin który nie chce przepuścić nas przez proces pierwszego logowania/instalacji gry.

Jak wygląda takie okienko ?

1376767606-U416309.jpg

Co zrobić by gra zaczęła współpracować.
1. Odinstalowywujemy origina w sposób opisany tutaj:

1. Otwórz "Mój komputer".
2. Kliknij ikonę dysku twardego (domyślnie aplikacja Origin jest zainstalowana na dysku C).
3. Przejdź do folderu Pliki programów (Pliki programów (X86) w przypadku systemu 64-bitowego).
4. Otwórz folder Electronic Arts.
5. Kliknij prawym przyciskiem myszy na katalogu Origin i wybierz "Usuń".
6. Pojawi się okno potwierdzenia usunięcia katalogu. Wybierz "Tak".
7. W folderze Pliki programów przejdź do sekcji informacji o instalacji InstallShield.
*Jeśli folder nie jest widoczny, przejdź do "Narzędzia" > "Ustawienia folderów" i wybierz opcję "POKAŻ ukryte foldery".
8. Kliknij prawym przyciskiem myszy na {EF7E931D-DC84-471B-8DB6-A83358095474} i wybierz "Usuń".
9. Pojawi się okno potwierdzenia usunięcia katalogu. Wybierz "Tak".
10. Gdy folder zostanie usunięty, zamknij okno.
11. Kliknij prawym przyciskiem myszy na Koszu i wybierz opcję "Opróżnij kosz".

a następnie pobieramy go stąd :

http://www.origin.com/pl/download

2.Gdy origin się pobierze instalujemy go i czekamy aż się zaktualizuje do najnowszej wersji .
3.Wyłączamy naszego antywirusa a następnie wchodzimy w Start > Panel sterowania > System i zabezpieczenia > Zapora Systemu Windows > Po prawej stronie w 'Włącz lub wyłącz zaporę systemu Windows' i następnie ją wyłączamy.
4.Wkładamy płytę z fifą 13 do napędu , i następnie robimy wszystko tak jakbyśmy chcieli zainstalować gre.
Okienko powinno wyglądać normalnie , i powinniśmy dać radę się zalogować na konto.

W razie dalszych problemów pisać , postaram się pomóc jak tylko będę mógł.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...