Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dołożyć pamięć RAM do Laptopa?

QuarK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka. ;)

W tym poradniku zaprezentuję wam jak dodać ram w laptopie.

[WAŻNE]Poradnik dla zaawansowanych użykowników. Wszelkie wyrządzone szkody etc. bierzesz na własną odpowiedzialność - Ja, za nie nie odpowiadam.Jeżeli coś w tym poradniku nie jest dla ciebie jasne, przerwij dokładanie ramu.

a)Wstęp

Jak wiemy w dzisiejszych czasach laptopy mają średnio 2-4 GB Ramu, czasem ta liczba sięga do nawet 8 - co zwykłemu i przeciętnemu graczowi GTA(jak i innych gier) powinno wysterczać, bo i tak połowa serwera ma po 1gb. Co gdy jednak i to nam sie wystarcza?Da się jakoś dodać tego ramu np. by było 5GB?Odpowiedz jest prosta, Tak da się, co oczywiście przedstawię wam w tym poradniku.

b)Do dzieła:

1.Wyłącz laptop oraz wyjmij z niego akumulator.Teraz połóż laptop dołem do góry, czyli częścią ekranową do dołu. Odkręć śrubki mocujące pokrywę.

2)Zdejmij delikatnie pokrywkę.

3)Twoim oczom powinny ukazać się teraz kostki pamięci RAM.Przymierz/sprawdź pamięć do wolnego gniazdka,by wcięcie jak i klucz w gnieździe pasowały do siebie.

4)Wsuń mocniej moduł do gniazdka, oczywiście pod kątem 19/20-30 stopni względem płyty głównej.

5)Dociśnij moduł, tak by "kładł się" (dosyć) płasko na płycie.Jeżeli wszystko dobrze zrobiłeś moduł powinien zostać zablokowany przez uchwyty po bokach.

6)Koniec.

Mam nadzieję ,że poradnik ci się przydał. Nie odpowiadam za ŻADNE wyrządzone szkody itp. z winy mojej jak i twojej.Robisz wszystko na własną odpowiedzialność!

Miłego Dnia.

Autor: QuarK

Opublikowano

jeszcze jedna rada dla zmieniajacych, jak nie maja pojęcia jakie pamięci kupić lepiej wyciągnąc pamieci i z kostka sterej podejśc do sklepu

ile obsłuży pamieci laptop pisze zawsze na stronie producenta laptopa albo w samej jego dokumentacji technicznej ( tez jest zawsze na stronie www do sciągniecia )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...