Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] BF3 się tnie

Sader551

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc ostatnio zakupiłem nową kartę graficzną GTX650 i posiadam procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.02 GHz i Battlefield tnie mi się nawet na niskich ustawieniach graficznych. Posiadam również zasilacz 500W Chieftec'a. W przypadku gry Grid 2 gra nie ma żadnej przycinki na maksymalnych ustawieniach graficznych.

Opublikowano

Jest to spowodowane 2-rdzeniowym procesorem(battlefield 3 do płynnej gry po prostu musi mieć 4-rdzeniowca), jedyne co możesz poradzić to zmniejszyć wszystko na low (grafikę i rozdzielczość) lub po prostu kupić procesor 4-rdzeniowy. ps. gtx 650 też nie najlepsza jesteś pewny że to nie wersja ti booost ?

Opublikowano

Właściwie w innych grach też się przycina. Call Of Duty: Black Ops i inne. Głównie chodzi mi o to by BF3 chodził nawet na tych niskich ustawieniach graficznych.

Opublikowano

Możesz popróbować różnych programów dodających fps(np. gamebooster), ale zwykle mało co dają, black ops nawet na gtx titan może mieć ściny, bo skopana optymalizacja :)

Opublikowano

Polecam niska rozdzielczość, config i fxaa injector performance czy coś takiego, ten co fpsy daje. ; ) Regularne czyszcze CCleanerem, gameboostera możesz odpalić zawsze to coś, jak masz system Vista i wzwyż (7,8) wejdź > indeks wydajnosci systemu > na dole powinno byc przy nazwie komputera zmien ustawienia > zaawansowane > wydajnosc - ustaw tu na wydajnosc. Powinno coś to dać. + Defragmentacja dysku/dysków.

Opublikowano

Znalazłem problem! Ogólnie wszystkie gry zamulał zasilacz Chieftec'a. Był to nowy zasilacz dopiero co zakupiony. Wymieniłem go na starego Modecom'a i wszystko jakby odrzyło. Nic się nie tnie, wszystko gra ;) Ale i tak dziękuję za odpowiedzi na pewno w przyszłości się przydadzą :D

Opublikowano

Zasilacz ?! No to jak masz gwarancje to go oddaj, jakiś wadliwy egzemplarz, napięcia może skakały dlatego. Tego się nie spodziewałem...

PS; Zmień zasilacz bo będzie bombowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...