Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Polska wersja

2+1Cytryny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet te wszystkie misje powyzej 10 lv w tym miescie gdzie mozna latac? Ostatnio gralem i bylo jakos tam spolszczone i wlasnie do tej mapki nie bylo...

Opublikowano

Durne spolszczenie by FailForge obejmuje ~98% gry. Gdy przez chwilę biegałem by zobaczyć jakimi idiotami byli tłumacze znalazłem paru pobocznych NPCów, którzy mieli ustawione wciąż angielskie głosy, zdarzył się nawet jeden z angielskim tekstem. Jeśli jednak grasz bez dźwięku to nie zwrócisz na to uwagi, albo przytłoczy Cię ilość "niaaaaaaaaaaaa" i "co sie staoooo?" oraz mnóstwa innych bzdur, które mówią ludzie podkładający głosy pod postaci. A propo bzdur, które tam FailForge-owi tłumacze wcisnęli: Gdzie do cholery jest "nyerk" - najbardziej charakterystyczny odgłos z AIONa, który wydają Shugo?!

Jeśli miałeś nie spolszczoną jakąś mapę/fragment gry to widocznie miałeś stare nieoficjalne, jeszcze bardziej ułomne tłumaczenie by IronSquad czy jak tam oni się nazywają. Albo coś masz nie tak z plikami, bowiem nie spotkałem się nigdzie z informacją, że przetłumaczyli tylko fragment gry - wszystkim wszystko działa.

Opublikowano

To miałeś w takim razie nieoficjalne spolszczenie za które można było wyrwać bana. Chociaż w tym wypadku FailForge robił coś konkretnego.

Tak, teraz jest oficjalne spolszczenie made by FailForge, opcję ściągnięcia masz w launcherze, którego pobierasz z:

http://www.aionfreetoplay.com/website/
Opublikowano

To nie ja powinienem czytać z zrozumieniem, tylko Ty powinieneś przemyśleć o co pytasz zanim napiszesz, bądź nauczyć się kojarzyć proste fakty.

Tłumacząc bardzo łopatologicznie:

1. AION był grą wydaną na rynek ogólnoświatowy w wersji angielskiej. IronSquad zrobił NIEOFICJALNE spolszczenie dla kretynów nie rozumiejących prostego jak drut języka w grze, gdzie gracz jest prowadzony za rękę w questach żeby się czasem nie zgubił.
  2. Nie podobało się to NCSoftowi i FailForge-owi. NCSoftu to w sumie już nie obchodzi, ale FailForge widząc, że może zarobić wydał niedawno OFICJALNE spolszczenie. Przez słowo OFICJALNE rozumiemy, że nie musisz ściągać angielskiej wersji i podmieniać pliki tylko możesz ściągnąć pełną polską wersję. Tak jak napisałem wcześniej, możesz je pobrać w launcherze, tj. ustawić, że ma pobrać TYLKO PL wersję. Nie ściągasz jakiegoś dziadostwa robionego przez kretynów dla jeszcze większych kretynów tylko ściągasz PL wersję razem z samą grą.

Na język jeszcze prostszy, żeby uniknąć późniejszego nabijania postów o tym samym:

1. AION nie został zrobiony przez polaków żeby był po polsku bez spolszczenia.
  2. Nie możesz mieć angielskiej gry po polsku bez spolszczenia.
  3. Jeśli chcesz grać w polską wersję AIONa to pobierasz razem z grą oficjalne spolszczenie.
  4. Więc kojarząc proste fakty: TAK, jest polska wersja ale musisz pobrać polskie pliki, które zostały napisane jako spolszczenie do istniejących angielskich/niemieckich/koreańskich czyli pobierasz OFICJALNE spolszczenie.

/Edit 20-08-2013: Nie chce mi się już nic więcej pisać. Ten temat i ogarnięcie tematu przez autora są idealnymi przykładami dlaczego uważam, że spolszczenie/PL wersja (bo to jest to samo, tylko trzeba umieć myśleć by to pojąć) jest zrobiona przez kretynów dla kretynów.

Opublikowano

Robicie masło maślane.

W Aion'a można grać w językach angielskim, niemiecki, polski, koreańskim i w innych językach.

Gdy ściągniesz sb laucher Aion'a to przejdziesz do ustawień i zmienisz ustawiania tak:

drvqbo.jpg

1. Wybierz Polish

2. Wybierz Polish, reszte odznacz

3. Wybierz Polish, reszte odznacz

4. Nacisnij Confirm

Gdy to zrobisz będziesz miał całą grę po polsku. Wszystko, nawet dubbing (lektor), misje, interface.

Opublikowano

Na poczatku tematu zadalem pytanie czy Aion jest caly spolszczony a nie czy jest spolszczenie do niego... A co do tego launchera... Musialbym najpierw sciagnac aiona potem tego launchera czy jak?

Opublikowano

Na poczatku tematu zadalem pytanie czy Aion jest caly spolszczony a nie czy jest spolszczenie do niego... A co do tego launchera... Musialbym najpierw sciagnac aiona potem tego launchera czy jak?

Tak Aion jest spolszczony. Odpowiedziałem ci na to pytanie już 3 raz.

Najpierw ściągasz Laucher, potem zmieniasz ustawienia które napisałem Ci wyżej, a potem ściągasz Aiona.

Rozumiesz?

Opublikowano

Otak... gtfo.. Tylko peter dobrze odpowiedzial.. Xannan gadal o spolszczeniach.

Dobrze by bylo gdybys dodal jeszcze link do pobrania tego launchera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...