Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Warto zacząć grać w LoL-a ?

sjk1916

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Właśnie ściągam LOL-a i mam kilka pytań:

1.Czy ciężko jest ogarnąć grę?

2.Czy gra jest w 100% po Polsku?

3.Trzeba wydawać kasę żeby coś osiągnąć?

Jaką klasę czy coś takiego na początek polecacie?

Opublikowano

1. Zależy co masz na myśli bo ogarnąć gre tak żeby grac jak pros to jest dosć ciężko ale początkowe żeczy ogarnisz dosyć szybko

2. Jeśli pobierasz polską wersje to tak

3. Nie

4. W lolu nie mam klas masz postacie na początek polecam ci proste postacie np. Annie

x

Opublikowano

Powiem szczerze tak jeżeli chcesz teraz wszystkich bohaterów to kasę musisz wydać chyba że wolisz iść powoli przed siebie to nie musisz : )

hmm na początku będziesz miał poradnik tam będziesz miał 3 do wyboru (ashe,garen,ryze) jeżeli ci się jakaś spodoba to możesz ją kupić bo o treningu dostajesz +450 IP

Jak będziesz miał problemy to zapraszam na PW : )

Opublikowano

Powiem szczerze tak jeżeli chcesz teraz wszystkich bohaterów to kasę musisz wydać chyba że wolisz iść powoli przed siebie to nie musisz : )

hmm na początku będziesz miał poradnik tam będziesz miał 3 do wyboru (ashe,garen,ryze) jeżeli ci się jakaś spodoba to możesz ją kupić bo o treningu dostajesz +450 IP

Jak będziesz miał problemy to zapraszam na PW : )

Tu masz racje ale żeby coś osiągnąć to nietrzeba wydawać kasy pożesz mieć platyne bez kasy :)

x

Opublikowano

wydawanie kasy to poprostu szybsze zbieranie na bohaterów lub inny wygląd w grze / strona na runy itd. ale wszystko oprócz skórek ( wyglądu) możesz kupić za punkty które zbierasz co grę.

1.Wszystko powoli i dasz rade : )

2.W polskiej wersji wszystko jest po polsku

3.nie.

4.Zależy jeśli chcesz żeby ci troche ułatwić to powiem tak garen - troche tank troche dmg ashe- only dmg + live steal annie-postać czarodziejka że tak powiem ryze- również czarodziej tylko bazuje na dużej ilości many i ap czyli mocy umiejętności

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Witam!

1. Tak, to nie jest sezon 1-2 gdzie większość zaczynała grę. Teraz jak nie masz kolegi co ogarnia, to będziesz miał ciężko

2. Tak, lecz nazwy nie zawsze są dobre ( tak jak i dzołki)

3. Nie, jednak pomoże ona szybciej zdobyć upragnionego championa, lub skina

Polecam ci mastera Yi, teraz kosi

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Witam!

1. Nie jest ciężko. Po Samouczku, Treningu Bojowym i kilku gier przeciwko botom ogarniesz ją.

2. Nie jest. Przykład: Nazwa skilli Mordekaisera.

3. Nie. Dzięki RP możesz jedynie kupić:

- Skórki, które dają tylko lans na dzielni

- Bohaterów, których możesz kupić za IP (punkty, które zbierasz za mecz)

- Strony run (Runy - Mini boosty na DMG, HP, etc. Opłaca się jedynie od 20 lvl'a,)

- Boosty na IP/Exp

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

1. Nie jest ciężko. Po Samouczku, Treningu Bojowym i kilku gier przeciwko botom ogarniesz ją.

- Strony run (Runy - Mini boosty na DMG, HP, etc. Opłaca się jedynie od 20 lvl'a,)

- Boosty na IP/Exp

+ zapomniałeś dodać ze te strony na runy jak i same runy można kupic za IP ktore dostaje sie za ukonczony mecz

Opublikowano

- Boosty na IP/Exp

No tak nazwy skili u Mordy nie sa po polsku ale opisj już tak więc myśle że nie będzie mu to przeszkadzało :)

x

Opublikowano

Witam!

1.Czy ciężko jest ogarnąć grę? 3 DNI i ogarniesz podstawy, przyzwyczaisz się do sterowania za pomocą myszki itp.

2.Czy gra jest w 100% po Polsku? Tak jest, lektor postaci, mowa itp. wszystko po PL, tylko na nordic. Ale mozesz pogrzebać w ustawieniach i zmienic to, na wescie mozesz grac na PL jak dokonasz ustawien.

3.Trzeba wydawać kasę żeby coś osiągnąć? Nie, wirtualna waluta (RP) nic tutaj kompletnie nie daje, jedynie skórki do postaci i awatary. Mozesz wgl nic nie inwestować żeby być dobrym.

Jaką klasę czy coś takiego na początek polecacie? Postacie na początek: Garen, Ashe, Master Yi, Teemo.

Opublikowano

1. Z początku tak. Nie oszukujmy się - sam pamiętam gdy po pierwszej w życiu rozegranej rozgrywce LoLa (to było trochę czasu temu ;>) byłem zawiedziony, bo nie dość że reszta graczy była ode mnie o niebo lepsza, to jeszcze zwyczajnie psułem im tę rozgrywkę tylko dlatego, że byłem wtenczas nowym graczem.

2. Tak, jest polska wersja językowa, która jest w 100% po polsku. Na EUNE jest możliwa do ustawienia normalnie, na innych regionach trzeba zmienić nieco jedną linijkę w jednym z plików ola.

3. Nie. Jest co prawda waluta, którą można kupić za realne pieniądze - Riot Points'y, ale za nie można kupić przedmioty, które nie wpływają prawie w ogóle na przebieg rozgrywki np. skiny, które jedynie zmieniają wygląd postaci, lub same postaci które można zdobyć bez inwestycji złotówek w grę.

4. Z postaci dla nowych poleciłbym Garena oraz Ashe, są to bardzo łatwe champy, żeby nimi grać na poziomie podstawowym nie potrzeba zbyt wielkiego treningu.

Opublikowano
1.Tak, zacznij od poradników w samej grze oraz popytaj/poczytaj na forum i innych stronach.

2.Musisz tylko wybrać język przy uruchomieniu gry.

3.Nie, jeśli dobrze zaczniesz i szybko ogarniesz to wcale nie będziesz potrzebował pieniędzy.

Możesz jednak według uznania kupić jakąś postać/skórkę/stronę na runy.

4.W grze są tak zwane "chamiony" czyli postacie. Polecam ADC(champy bijące na odległość),

Na początek:

-Ashe

-Sivir

Potem możesz coś lepszego np. Varus, Draven, Ezreal, Vayne

Oczywiście wybór champów należy do ciebie.

vns0.png

Opublikowano

1.ciężko - dużo osób smurfuje konta , więcej będziesz grał nawet z 30 lvlami ( oni bd grać na koncie 1 LVL)

2.tak przydały się

3.Master Yi / ashe oraz postacie z rotacji , ogólem AD

Opublikowano

1. Wcale nie jest ciężko, do 10 poziomu graj z SI, aby uniknąć osób, które wbijają 10 poziomy, po to, żeby nabić sobie refferala. Gra sama w sobie ciężka nie jest, wystarczy chcieć i co najważniejsze nie zniechęcać innych graczy do gry. (np. poprzez flame'owanie ich)

2. Owszem, jest w 100% po Polsku. Język gry wybierasz samodzielnie.

3. Nie, nie trzeba. PLN w tej grze służą do tego, aby kupić np. nowy wygląd postaci, czy ikonkę. Ani jedno, ani drugie w żaden sposób nie wpływa na grę, prócz efektów wizualnych.

4. Na start wybierz postacie takie jak:

• Garen,
  • Ashe,
  • Master Yi.

Są to łatwe postacie, z którymi na początku powinieneś się zaznajomić.

Poczytaj również poradniki:

http://www.mpcforum.pl/forum/418-league-of-legends-tutoriale/

Jeżeli będziesz miał problem z dobraniem buildu, to możesz o to poprosić w odpowiednim sub-forum lub po prostu wklepać w google. (np. 'Ashe build' lub 'Ashe guide')

Opublikowano

1. Zależy. Niektore postacie są łatwe do ogarnięcia , inne wrecz przeciwnie.

2. Jeśli ustawisz na Polski to gre masz po polsku ^^ . Na forum niestety większosc tematow jest po angielsku :/

3. Dla mnie jedyną wartosciowa rzeczą za kase są skiny :)

Master Yi jest łatwy do ogarniecia .

Opublikowano

Witam!

1.Czy ciężko jest ogarnąć grę? kwestia czasu, jak umiesz myśleć to ogarniesz w parę tygodni ;D

2.Czy gra jest w 100% po Polsku? tak, przy instalacji wybierasz język

3.Trzeba wydawać kasę żeby coś osiągnąć? absolutnie nie! wydając kase zyskujesz np skórki/szybsze wbijanie punktów/lvl'a

Jaką klasę czy coś takiego na początek polecacie? grałem jakiś czas w lol'a i mogę Ci na start polecić takich bohaterów jak Master Yi lub też Ryze, później zainwestuj w np. Cho'gatha który już wymaga jakiegoś skilla (moja ulubiona postać <3 )

VsxuB58.png

Opublikowano

1 to zalezy sama mechanika gry nie jest skomplikowana ale taktyki i ogarniecie wszystkich bohaterow zajmie duuuzo czasu

2 tak gra posiada polski klient

3nie trzeba wydawac , mozna ale to nie wplynie zbytnio na gre jedynie elementy wizualne typu skorki do bohaterow etc

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

1. Reguły gry łatwo ogarnąć, bardziej będzie problem z ogarnięciami championów.
2. Tak, jest.
3. Nie. Za realne pieniądze możesz dodatkowo dokupić skiny(inny wygląd naszych postaci, który nic nie daje).

Co do początkowej postaci to polecam Ci Teemo. Bardzo łatwa postać do ogarnięcia.
Wystarczy, że co jakiś czas za pomocą twojej pierwszej umiejętności(Q) będziesz atakować co jakiś czas. Gdy przyjdzie odpowiedni moment to zbliżysz się i zabijesz go, gdy będzie mieć małą ilość HP. Dodatkowo posiada trutkę na swoje strzałki przez co po zaatakowaniu rywalowi zacznie spadać HP przez jakiś czas.
Postać ta posiada również umiejętność, dzięki której stawia niewidoczne grzyby. Gdy ktoś z rywali w nie wejdzie to zaczynają wybuchać i wrogowi zżera HP.

siema.

Opublikowano

Witam!

Cześć wypełnię te punkty następująco :

1. Na początku mówiłem, że to dno, ale to był 1 sezon, lecz gdy nauczyłem się grać zrobiłem się no - lifem xD

2. Tak, oczywiście, gdyż gdy włączysz LoLa będziesz zmuszony wybrać język. (Język polski dostępny tylko i wyłącznie na EUNE - Europe East & Nordic, lecz gdy pogrzebiesz trochę w plikach będziesz mógł grać w języku polskim nawet na serwerze rosyjskim ;))

3.Oczywiście, że nie. Spokojnie możesz dojść nawet do platyny, diamentu, bez żadnej wydanej kasy ;) Skórkę można nawet kupić za to, gdy wbijesz 3 lvl dostajesz wtedy 400 Riot Points i ileś tam Punktów Zasług.

Dziękuje i Liczę na plusa Aweliox10 ;)

Opublikowano

Grę jesteś w stanie ogarnąć w kilka chwil. Mówię tu o poziomie "beginner". Sterowanie, menu sklepu, ogólne zasady gry. Z czasem dojdzie do tego zdolność planowania, taktyki, znajomość umiejętności przeciwnika, zdolność skupiania się na danym przeciwniku. Na końcowym etapie poznawania "lola" dowiesz się już więc na temat pozycjonowania swojej postaci, czasu odnowienia umiejętności przeciwnika. Co do postaci, to życzę Ci jak najlepiej - ale szczerze mówiąc, masz znikome szanse (0.5% :D ) na skompletowanie wszystkich bohaterów. Powodzenia życzę! :)

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

Niestety gra nie jest taka prosta do ogarnięcia, ludzie uczą się grać miesiącami; żeby faktycznie umieć kimś zagrać :)

Minusem jest też to, że często ludzie będą Cię jechać za to, że grasz jak początkujący.

Ale gra przyjemna i daje trochę radochy - masz satysfakcje jeśli za swoje uzbierane punkty kupujesz runy, championy.

Polecam :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

1 to zalezy sama mechanika gry nie jest skomplikowana ale taktyki i ogarniecie wszystkich bohaterow zajmie duuuzo czasu

2 tak gra posiada polski klient

3nie trzeba wydawac , mozna ale to nie wplynie zbytnio na gre jedynie elementy wizualne typu skorki do bohaterow etc

Gra sama w sb nie interesująca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...