Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Aktualizacja

p0w3rgam3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym, że: po ściągnięciu gry odpalam ją poprzez WRLauncher i tak jak powinno być ładują się te "paski", lecz po załadowaniu górnego można czekać i czekać aż dolny zacznie się ładować, co oczywiście nie następuje...

Nie wiem czy to pomoże ale podrzucę SS do weryfikacji błędu, proszę o pomoc ?!

http://imageshack.us/photo/my-images/856/i0gh.png/

Bardzo lubię mpcforum.pl !!! Same pozytywy ;)

sasukeanbu2.jpg

Konto robione dawno temu, więc proszę mi mówić Vissa ;]

Opublikowano

Wejdź do głównego folderu WR i otwórz plik version.cfg. Zobaczysz coś takiego:

<!--

[PATCH INFOMATION]
Format = 0
Launcher = 20
Updater = 36
Client = 76
Sub = 1
Option = 0
[/PATCH INFOMATION]
//-->

Zmień każdą cyferkę na o 1 mniejszą czyli w moim przypadku będzie to tak:

<!--
[PATCH INFOMATION]
Format = 0
Launcher = 19
Updater = 35
Client = 75
Sub = 1
Option = 0
[/PATCH INFOMATION]
//-->
Oczywiście zapisujesz i uruchamiasz przez WRLauncher.exe w głównym folderze :)
Opublikowano

Wejdź do głównego folderu WR i otwórz plik version.cfg. Zobaczysz coś takiego:

Zmień każdą cyferkę na o 1 mniejszą czyli w moim przypadku będzie to tak:

Oczywiście zapisujesz i uruchamiasz przez WRLauncher.exe w głównym folderze :)

Już myślałem, że problem ustąpił, lecz dolny pasek zatrzymał się przy 1% :D

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

nic to nie daje zatrzymuje się na 5% i koniec nie mam antywirusa i zapora wyłączona

To tak jak ja, myślę nad formatem i reinstalu WINDOWSA, może to jakoś pomoże ?! Co o tym myślicie ? :P

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

Wejdź jeszcze w menedżer zadań (crl alt delete), zakładka procesy i daj ss wszystkich procesów. Zobaczymy czy coś przypadkiem nie blokuje nic. I czy wcześniej miałeś już WR na kompie i czy działał? Ewentualnie otwórz ten plik version i wklej tam moją zawartość, czyli to:

<!--

[PATCH INFOMATION]
Format = 0
Launcher = 20
Updater = 36
Client = 76
Sub = 1
Option = 0
[/PATCH INFOMATION]
//-->

Zapisz, uruchom WRLauncher.exe i kliknij CHECK FILES. Tylko nie włączaj gry bo będzie crash :)

Opublikowano

Po zmianie zawartości w "version" tak jak mi podpowiedziałeś weeedx, załadowało się do 100%, lecz jeden problem rodzi drugi. Po rozwiązaniu problemu z ładowaniem, pojawił się kolejny mianowicie, po włączeniu gry (po kliknięciu Start Game) tak jak być powinno ładuje się HackShield i włącza się gra, jednakże nie pojawia się nic poza czarnym ekranem... po chwili (po kilkunastu sekundach) wyskakuje taki oto błąd: http://imageshack.us/photo/my-images/854/ouqf.png/

Da się coś z tym zrobić czy po prostu zrobić reinstal WarRock'a i próbować inaczej rozwiązać mój pierwszy błąd ?! HELP ME PLS :D

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

Po zmianie zawartości w "version" tak jak mi podpowiedziałeś weeedx, załadowało się do 100%, lecz jeden problem rodzi drugi. Po rozwiązaniu problemu z ładowaniem, pojawił się kolejny mianowicie, po włączeniu gry (po kliknięciu Start Game) tak jak być powinno ładuje się HackShield i włącza się gra, jednakże nie pojawia się nic poza czarnym ekranem... po chwili (po kilkunastu sekundach) wyskakuje taki oto błąd: http://imageshack.us/photo/my-images/854/ouqf.png/

Da się coś z tym zrobić czy po prostu zrobić reinstal WarRock'a i próbować inaczej rozwiązać mój pierwszy błąd ?! HELP ME PLS :D

A kliknąłeś check files pod GAME START? <_<

bez-tytulu.jpg

Opublikowano

A kliknąłeś check files pod GAME START? <_<

bez-tytulu.jpg

Tak, lecz po załadowaniu się do 100% nic się nie dzieje... wszystko stoi na 100%, zarówno góra jak i dół, nie idzie nic zrobić, a odczekałem zanim to zamknąłem :/

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

No to musisz poczekać bo sprawdzają się pliki i zacznie się pobieranie tych których brakuje. Poczekaj jakieś 20-30 minut i powinno zacząć pobierać. W ostateczności wrzucę Ci clienta na jakiś host i włączysz bez pobierania.

Opublikowano

No to musisz poczekać bo sprawdzają się pliki i zacznie się pobieranie tych których brakuje. Poczekaj jakieś 20-30 minut i powinno zacząć pobierać. W ostateczności wrzucę Ci clienta na jakiś host i włączysz bez pobierania.

Zrobię tak jak podpowiadasz i odczekam trochę dłużej. Włączę teraz i sprawdzę o 22 postęp pracy, wtedy się odezwę w tym temacie :)

@Edit

Czekałem ponad godzinę i problem nie ustąpił, a wygląda to tak: http://imageshack.us/photo/my-images/32/ma11.png/

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

Bardzo Ci dziękuję za to, że poświeciłeś mi tyle czasu :) Jeśli wszystko bd ok to nie wiem jak Ci się odwdzięczę ! :P

@Edit

Może zna ktoś rozwiązanie na taki problem: http://imageshack.us/photo/my-images/547/yiwy.png/

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano
Jeżeli masz anty wirusa wyłącz go
- dodaj folder warrocka do wyjatków.
- uruchom ten program jako administrator,
- wyłącz zbędne rzeczy (skype gg itd...)

Jeżeli masz antywirusa to go wyłącz potem
cofnij patcha o jedną cyfrę w Updater i Client
Jeżeli nie wiesz jak to zrobić to musisz wejść w folder gdzie masz zainstalowane Wr i uruchomić plik Version.cfg przez notatnik
a jeżeli cofnięcie nie pomoże to zrób check file (wiem że to to samo ale może pomoże :D )
no a jeżeli i check files nie pomoże to w ostateczności reinstal wr

1. Dodaj cały folder WarRock'a do wyjątków w antywirusie.
2. Usuń z kwarantanny plik warrock.exe bo go antywirus zablokował.

Zrób ręczna aktualizację hackshielda.

Wyłącz zaporę.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

robiłem wszystko co podałeś nic nie dało zatrzymuje się na 5% i koniec lipa jedyne wyjście to skopiować cały folder warrocka czy może ktoś to zrobić i zrobić torenta najlepiej całego folderu

Opublikowano

robiłem wszystko co podałeś nic nie dało zatrzymuje się na 5% i koniec lipa jedyne wyjście to skopiować cały folder warrocka czy może ktoś to zrobić i zrobić torenta najlepiej całego folderu

sprobuj uruchomic Wrluancher jako administrator

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

hihi naprawiłem działa wszystko wystarczyło zainstalować C++

Zaraz go zainstaluje i zobaczę czy działa, bo miałem dokładnie taki sam błąd jak ty :)

sasukeanbu2.jpg

Opublikowano

Problem rozwiązany, gra działa :) Otóż posiadając już C++ nie myślałem nawet o tym, lecz to było przyczyną... wystarczyła aktualizacja C++ i wszystko pięknie chodzi !

DO ZAMKNIĘCIA ! ^_^

sasukeanbu2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...