Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Tworzenie serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam taki problem, że gdy chcę zrobić serwer z tego poradnika : http://www.mpcforum.pl/topic/501837-tut-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/page-47#entry8520680

To wszystko dobrze, ale gdy trzeba porty zainstalować to pisze, że instalują się 20min-1h ale mi instalują sie około 5min. Wszędzie mam "done" nie "failed" czy coś innego. Gdy chcę zainstalować już mysql i wpisują komendę w konsoli :

cd /usr/ports/databases/mysql-server/

To mi nie wyszukuje tej komendy, pojawia się to samo co po wpisaniu np. rgdrxrtzgdr

Nie wiem co robić, instalowałem już te pliki z 5 razy, próbowałem wyłączać antywirusa przy instalacji ale to nic nie pomagało. Mam windows 7, 32 bity, 2gb ramu, na serwer daje 512mb. Próbuję instalować pliki pod 32 bitowy system.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

wpisujesz na pewno portsnap fetch extract? Karta sieciowa Nat?

Katalog to

cd /usr/ports/databases/mysql55-server/ a nie .../databases/mysql-server/

Najlepiej daj ss po ściągnięciu portów i po wpisaniu komendy ja kto nie pomoze ;)

Opublikowano

kurde no pomyliło mi się nie mysql tylko mysql55 sory za błąd. Jutro mogę dac ss bo dzisiaj jest za późno a mi się nie chce odpalać serwera ;)

I jaka Karta sieciowa Nat? W ustawieniach się chyba później ustawia a nie na początku, chociaż sam nie wiem, ale w tym poradniku tego nie widziałem o.O

I tak miałem do NAT i jeszcze jednak dam zaraz to ss

Tutaj zaznaczyłem co się dzieje po wpisaniu:

Gdy wpisuję:

# portsnap fetch extract

Na niebiesko

# cd /usr/ports/databases/mysql55-server/

Na zielono

# make install clean

Na czerwono

Tutaj ss:

http://iv.pl/images/95784456830940463197.jpg

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Ustaw karte sieciową na nat w Vbioxie, wejdź do sysinstall i ją skonfiguruj, dhcp yes i automatycznie Ci się powinno ustawić, zapisz, wyjdź z sysinstall i spróbuj, tutaj nawet nie pobrałeś portów bo jest napisane " Operation time out" A mysql logiczne ze nie ma jak portów nie pobrało ;p

Opublikowano

W sysinstall mam skonfigurować serwer na moje hamachi? W tym poradniku na końcu się konfigurowało sysinstall w tym configure/networking/interfaces

No tak na twoje hamachi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...