Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paypal

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar kupić humble bundle ale oczywiście nie ma psc. Na jakiej zasadzie działa paypal? Przelewa się pieniądze z banku czy jak?

Edit

To zamykam.

Opublikowano

wejdź i przeczytaj na stronie, lenistwo cie dopadło czy nie potrafisz najprostszych rzeczy zrozumieć z tego co tam pisze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Podajesz numer swojej karty z banku i zabiera ci kase np 1 dolar (automatycznie zamienia u nas na polskie złotówki)

Mozesz placic poprzez karte kredytowa albo wplacic hajs na to wirtualnie konto normalnym przelewem 1-2 a z paypala blyskawicznie placic np. za to.

Czyli dobrze. A biorą coś za przelew? Tzn wpłacę równo 4 dolary a za przelew wezmą jeszcze np. 0.20 dolara?

wejdź i przeczytaj na stronie, lenistwo cie dopadło czy nie potrafisz najprostszych rzeczy zrozumieć z tego co tam pisze

Owszem, jestem taki leniwy i wolę napisać temat.

Opublikowano

Dzisiaj kupowałem :)
Masz dwie opcje dodania środków (poza przelewem między PP).
1) Dodanie środków z karty
2) Przelew (zwykły i ekspresowy)
Ja osobiście wybieram zawsze 2 opcję (z ekspresem), bo najzwyczajniej w świecie zablokowałem możliwość płacenia kartą online.
Procedura jest baaardzo prosta: Ustalasz kwotę, którą chcesz przelać, potwierdzasz dane, wybierasz bank, zostajesz przekierowany do banku, potwierdzasz przelew i czekasz. Trwa to kilka minut (chociaż możliwe są opóźnienia). Ważne żeby imię i nazwisko na PP było z zgodne z danymi właściciela konta w banku.
Potem robisz przewalutowanie (polecam przelać 16 zł to wyjdzie tak akurat 4.90 $) i kupujesz ! :)
Pozdrawiam.
PS. Maja tylko mały problem z Simsami. Ciągle woła klucz, więc jeżeli kupujesz gift code wlaśnie dla tej gry to niestety, dziewczyna będzie musiała poczekać ;)

f.png

Opublikowano

Dzisiaj kupowałem :)

Masz dwie opcje dodania środków (poza przelewem między PP).

1) Dodanie środków z karty

2) Przelew (zwykły i ekspresowy)

Ja osobiście wybieram zawsze 2 opcję (z ekspresem), bo najzwyczajniej w świecie zablokowałem możliwość płacenia kartą online.

Procedura jest baaardzo prosta: Ustalasz kwotę, którą chcesz przelać, potwierdzasz dane, wybierasz bank, zostajesz przekierowany do banku, potwierdzasz przelew i czekasz. Trwa to kilka minut (chociaż możliwe są opóźnienia). Ważne żeby imię i nazwisko na PP było z zgodne z danymi właściciela konta w banku.

Potem robisz przewalutowanie (polecam przelać 16 zł to wyjdzie tak akurat 4.90 $) i kupujesz ! :)

Pozdrawiam.

PS. Maja tylko mały problem z Simsami. Ciągle woła klucz, więc jeżeli kupujesz gift code wlaśnie dla tej gry to niestety, dziewczyna będzie musiała poczekać ;)

Ja daję tylko 2 dolary, więc simsów nie dostanę (po co mi). A co do reszty to nie bardzo ogarniam ale na stronie paypal chyba wszystko pisze.

Opublikowano

Jeśli nie masz 18lat i nie masz swojego konta bankowego to zrób konto mamie / tacie, zakładka dodaj środki -> Doładuj Konto błyskawicznie, przenosi Cię na BlueCash i tam robisz po kolei. ;) Tylko tak jak mówię, musi być to samo imię i nazwisko, bo sam musiałem mamie konto robić :mellow:

he?

Opublikowano

Ja se jutro specjalnie zakładam konto dla nieletnich w ING bank albo w mBanku, jutro idę się popytać. I płacisz 4,80 dolara i dostajesz te 8 gier, nie ma, że wpłacisz 2 dolary i dostaniesz bez simsów, nie ma tak, albo płacisz 4,80 i dostajesz te 6 gier + battlefield 3 i sims 3 albo płacisz dolara i dostajesz te 6 gier :) I te 4,80 na polskie to około 15 zł, więc nie dużo.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ja se jutro specjalnie zakładam konto dla nieletnich w ING bank albo w mBanku, jutro idę się popytać. I płacisz 4,80 dolara i dostajesz te 8 gier, nie ma, że wpłacisz 2 dolary i dostaniesz bez simsów, nie ma tak, albo płacisz 4,80 i dostajesz te 6 gier + battlefield 3 i sims 3 albo płacisz dolara i dostajesz te 6 gier :) I te 4,80 na polskie to około 15 zł, więc nie dużo.

Po co mam płacić 15zł za simsy w które nie będę grał i bf'a 3 którego wczoraj zamówiłem.

Wydaje mi się że zapłacę dolara ;p. Czyli imię i nazwisko musi na paypal musi być takie samo jak na koncie bankowym?

Opublikowano

Nie wprowadzaj go w błąd. W polu wpisujesz 1$ i płacisz, dostajesz 6 gier, ich cena się nie zmienia, jedynie ta druga cena zmienia się od ilości sprzedanych kopii.

Po co mam płacić 15zł za simsy w które nie będę grał i bf'a 3 którego wczoraj zamówiłem.

Wydaje mi się że zapłacę dolara ;p. Czyli imię i nazwisko musi na paypal musi być takie samo jak na koncie bankowym?

Tak musi być takie same. Dla tego miałem problemy, stowrzyłem mamie konto i z jej konta bankowego na jej PayPala robię, a ja używam ;)

he?

Opublikowano

Nie wprowadzaj go w błąd. W polu wpisujesz 1$ i płacisz, dostajesz 6 gier, ich cena się nie zmienia, jedynie ta druga cena zmienia się od ilości sprzedanych kopii.

Tak musi być takie same. Dla tego miałem problemy, stowrzyłem mamie konto i z jej konta bankowego na jej PayPala robię, a ja używam ;)

Dobrze wiedzieć. Ale dalej nie wiem czy biorą za transakcje.

Opublikowano

Nie nie biorą. Przelanie pieniążków z konta bankowego na PayPala jest w 100% darmowe, no chyba, że płacisz tak jak moja mama za SMS kody (po wykorzystanych chyba 10 darmowych), które potwierdzają przelew. Potem nawet nie musisz nic zmieniać z PLN na Dolary, bo system zrobi to za Ciebie, gdy będziesz płacił. Najlepiej zareejstruj się na Humble i wtedy zawsze pod ręką będziesz miał wszystkie zakupiony kody etc.

he?

Opublikowano

Nie nie biorą. Przelanie pieniążków z konta bankowego na PayPala jest w 100% darmowe, no chyba, że płacisz tak jak moja mama za SMS kody (po wykorzystanych chyba 10 darmowych), które potwierdzają przelew. Potem nawet nie musisz nic zmieniać z PLN na Dolary, bo system zrobi to za Ciebie, gdy będziesz płacił. Najlepiej zareejstruj się na Humble i wtedy zawsze pod ręką będziesz miał wszystkie zakupiony kody etc.

To chyba zrobię konto. Dzięki za pomoc. Na razie proszę nie zamykać tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...