Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] AntiSwear - Skript

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem na serwer napisać prosty skrypt aby gracze nie przeklinali. Obecnie pisałem każde słowo np. kur*a aby zamieniało na k***a. No ale przecież tym sposobem jakbym chciał to pisać to zeszło by mi z 3 tygodnie.. słowo po słowie i mam pytanie.

Dałoby się jakoś napisać skrypt (jeżeli tak to jak) aby np. zrobić opcję:

Słowa:

tutaj

beda

slowa

wulgaryzmy

Gdyż wtedy tylko wkleić i po problemie.. Najlepiej jak ktoś napisze te słowa pisało np. na czerwono CENZURA albo dostawał kicka :)

Z góry dzięki za pomoc..

Aha i jeszcze jedno pytanie. Da się napisać skrypt, który działał by tak, jak ktoś pisze na CAPS LOCKU to automatycznie zamienia na male litery?

Opublikowano

To w skript jest możliwe, jednak zajmie więcej miejsca niż plugin. Polecam AntiSwear, daje ostrzeżenia, blokuje przekleństwa oraz inne słowa które ustawiasz (nie wyświetlają sie, gracz dostaje ostrzezenie). Zmienia tez automatycznie CapsLock na małe litery

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

I chyba tak zrobię :) Okej tutaj dzięki za wyjaśnienie.

Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj.

Chcę napisać skrypt coś na zasadzie X-Ray Informer. Chcę w nim uwzględnić następujące rzeczy:

- Po wpisaniu np. komendy /xcheck <nick> Pokażą mi się informacje ile gracz wykopał stona, ile rud diamentów, ile rud żelaza itp.

- Jeżeli gracz wykopie np. rudę diamentu / żelaza itp. to w logach będę to miał.

Jeżeli chodzi o logi z kopania to wiem jak to napisać. Ale nie wiem jak zrobić z tymi informacjami, że jak gracz wykopie to dodaje mu pkt i potem sprawdzenie komendą i będzie ładnie pisało.

Mógłby ktoś podpowiedzieć delikatnie jak to napisać bo jestem zielony w pisaniu skryptów :D

Z góry dzięki.

Opublikowano

Myśle ze w skrypt to wykonamy, jednak bez połączeń z SQL sie nie obejdzie, plugin SQLibary.

Silnik spigot ma wybudowanego xraya a zjada mniej ram niż bukkit.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Tylko mnie nie interesuje jakiś dupny "orebfuscator" wbudowany w spigota. Potrzebuję takiego informera. Mógłby ktoś się inny wypowiedzieć i powiedzieć czy trudno jest coś takiego napisać ?

Opublikowano

@up Pytasz o AntiSwear'a czy o X-Ray Informer?

Jeżeli AntiSwear to ciężko by było to zrobić. Znaczy może łatwo ale dużo roboty - lepiej wgrać plugin.

Jeżeli chodzi o X-Ray Informera, jeżeli to napiszę to nie mam zamiaru udostępniać, chcę to zrobić na serwer. Ale możesz wgrać go normalnie - jest on dostępny jako plugin.

Linki:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/logblock/
http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/xray-informer/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...