Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] nasus stackowanie

mmaxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno dostałem się na silvera V i do carrowania meczy kupiłem sobie nasusa, lecz mam pewien problem, niby banalny, lecz potrzebuję pomocy. Sporo czytałem o postaci i stackowaniu Q, ludzie pisali, że stackują ten skill do 800+, a ja w 20-40 min mam dopiero 200 stacków, w czym problem? może robię coś źle? Staram się używać Q jak najczęciej. Jak wy sobie radzicie z stackowaniem i jak to robicie?

P.S z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Staraj się nie bić minionów wogóle tylko z q na koniec i nie zatrać się w tym ponieważ twój team potrzebuje ciebie a nie twojego stackowania q ;]

oynk.png

Opublikowano

Staraj się nie bić minionów wogóle tylko z q na koniec i nie zatrać się w tym ponieważ twój team potrzebuje ciebie a nie twojego stackowania q ;]

No wiesz, ale jak wystackujesz Q na 1000 + to pomożesz teamowi, i to bardzo :P

@ Nie lasthituj z AA, chyba, że zaraz minion padnie a masz cd na Q, siedź na linii i farm ile tylko możesz, lecz pamiętaj, że musisz jeszcze pomagać teamowi. Staraj się zabijać przeciwnika z Q, gdyż dostajesz dodatkowe stacki. Stackuj kiedy tylko będziesz mógł, a będzie dobrze :)

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Witam,

Niedawno dostałem się na silvera V i do carrowania meczy kupiłem sobie nasusa, lecz mam pewien problem, niby banalny, lecz potrzebuję pomocy. Sporo czytałem o postaci i stackowaniu Q, ludzie pisali, że stackują ten skill do 800+, a ja w 20-40 min mam dopiero 200 stacków, w czym problem? może robię coś źle? Staram się używać Q jak najczęciej. Jak wy sobie radzicie z stackowaniem i jak to robicie?

800+ to trolling jak bedziesz miał około 300 w 20 minucie to będzie gitara

Opublikowano

za duze golemy, reda, blue, duzego niebieskiego wraitha i za zabicie przeciwnika z Q dostajesz 6 stackow, za normalne mobki dostajesz 3, wiec oplaca sie lasthitowac z Q golemy itp....

Tak jak kolega pisze nie bij mobow na pałe, to nie trynda itp, nie graj agresywnie, tylko dobijaj moby z Q... ja w 30-40 min mam nasusem po 450+ stackow... wiem, ze to malo, ale jak trafiam na adc na linii to ciezko sie lasthituje jak mnie obija co podchodze do moba... Przy okazji gram trollowato nasusem, bo ide pod ad... triforce, infinity, BT, BT... majac te 450 stackow, triforca i infinity to w takiego adc z Q bije po 1700-1900...

http://i.imgur.com/rNcKrba.jpg

Opublikowano

800 bardzo trudno zrobić , może w całkowitym late - 60 minuta . Stackuj do 200 i już pomagaj teamowi , a co do techniki to wole dobijać miniony z Q ( czasami lubie dawać 2 hity na miniona i potem dobitka ) :)

Opublikowano

Witam,

800? to chyba w ciągu gry +55min nastawionej głównie na farmę...

normalka to do 15-20minuty wbić ok +200-250Q i jest dobrze. W trakcie łażenia z teamem nie możesz zapomniać o stackowaniu, stackujesz CAŁY CZAS! na okrągło, ale nie zapominasz że od mid game'a twoje miejsce jest z drużyną. Kupujesz sobie pod CDR'a na max 40% Spirit VIsage'a i Frozen Heart'a i jedziesz z Q co 2 sek :) a potem -> All day All night... Stacking Q! :D

mi najwięcej udało się wbić ok 600-650Q przy jakiejś +50min grze. to jest mój rekord, oczywiście gra wygrana. :)

Opublikowano

Problem w tym,że aby zdobyć te +500 dmg z q trzeba spędzić na linii około 25 minut co jest nieopłacalne ze względu na teamfight'y w których nie uczestniczymy i nasza drużyna przez to wychodzi z nich z klęską.

Opublikowano

Miałem 700 w ok. 32 minucie. Pushnalem linie aż do inhiba i skończyłem że statami 16:3

Oczywiscie to było jeszcze w goldzie IV

Kocham frydgi

18706.png

Opublikowano

No wiesz, ale jak wystackujesz Q na 1000 + to pomożesz teamowi, i to bardzo :P

Śmiechłem z typa. 1000 stacków powiadasz? Chyba w 65+ minucie, przy ciągłym farmieniu topa.. Tego nawet najlepsi nie zawsze potrafią.

Co do nasusa, jeżeli masz dużo CDR pozwala Ci to szybciej Stackować Q ~ 2 s co za tym idzie z 2 fali [6minionów] jesteś w stanie 4-5 minionów zabić dzięki Q - pamiętaj! Dobijaj, nie zabijaj.

43443762229415131449.jpg

Opublikowano

+800 normalnie idzie zrobić do 35 minuty. Na dodatek w jungli. Więc nie gadajcie farmazonów że to tylko w grach +65, bo to nieprawda.

Co do założyciela tematu. ZAWSZE lasthituj duże miniony z Q - bo wtedy dostajesz +6 do Q.

Opublikowano

@up

Prosze cie kurwa nie pierdol takich glupot, chciałeś zapłysnać swoja głupota?

I jeszcze na dodatek mowisz o stakowaniu "q" w jungli -_-.

Już widze jak taki jungler nasus zrobi swojego pierwszego ganka po 20 minucie po musi stakowac "q"

W jungli q schodzi na drugi plan tak sie na nim nie skupia bo by w tedy nasus mial strasznie wolna jungle.

A i bym zapomniał panie "+800 do 35 minuty" prosze daj screena.

Opublikowano

Śmiechłem z typa. 1000 stacków powiadasz? Chyba w 65+ minucie, przy ciągłym farmieniu topa.. Tego nawet najlepsi nie zawsze potrafią.

Co do nasusa, jeżeli masz dużo CDR pozwala Ci to szybciej Stackować Q ~ 2 s co za tym idzie z 2 fali [6minionów] jesteś w stanie 4-5 minionów zabić dzięki Q - pamiętaj! Dobijaj, nie zabijaj.

Śmieszny jesteś albo grasz w bronzie. W 60min to 1700 stacków powinno sie mieć

2nm3cwm.jpgDo tego jak posiedzisz troche na lini i wbijesz 500 stacków, kupisz rękawice to robisz praktycznie co chcez

gyoz.png

Opublikowano

Poza tym Nasus tak jak Veigar nie są do SoloQ. Tu chodzi o to, że mówisz teamowi żeby nie walczyli unikali walk a ty farmisz. Potem nagle w 40 min przychodzisz im pomóc i rozwalacie ich bez problemu.

Opublikowano

Śmieszny jesteś albo grasz w bronzie. W 60min to 1700 stacków powinno sie mieć

2nm3cwm.jpgDo tego jak posiedzisz troche na lini i wbijesz 500 stacków, kupisz rękawice to robisz praktycznie co chcez

Ten screenshot jest mojego wykonania, założyłbym się nie dałbyś rady tyle wyfarmić.

@topic

Dobijasz Q wtedy, kiedy to możliwe, za nie zabicie miniona nie dostaniesz stacków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...