Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 versus Xbox:One !

daniel741

Co lepsze  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co według was lepiej wygląda? Mi przypadł ps4.

dualshock_system.jpg

lub

xbox-one.jpg

Według mnie ten xbox wygląda jak dekoder :D Wypowiadajcie się !

ps.

ps4 ma lepsze parametry niż xbox .

1390144171-U592769.png

Opublikowano

PS4.

W oogóle, xbox jak dla mnie przegrał tą generację. Najpierw microsoft dawał zabezpieczenia z dupy, potem się kulił, przepraszał i odwoływał co powiedział a koniec końców i tak XONE jest gorsze od PS4, nawet sprzętowo. Nie wspominając już o tym, że jest droższe :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Bezwątpienia PS4, Xbox One jest totalną klapą. Pod każdym względem xbox nie ma szans i to co pokazywali w ostatnim czasie po prostu przejebali sprawę.

Opublikowano

Ta xkupa to jakaś wpadka, tyle lat i takie gówno zrobili WoW. Nie dość, że gorsze to i droższe. Pozdrawiam debili co to kupują...

1390144171-U592769.png

Opublikowano

xbox one sam się pogrążył jeśli microsoft czegoś nie zrobi to okaże się że cała marka xbox to pomyłka

1330007971-U359964.png

Opublikowano

FanBoj'em jestem, lala. I pomimo tego BOOM na PS4, ja i tak wybrałbym X1, why?

- Microsoft ma zmienić podzespoły w X1 na konkurencyjne dla PS4.

- Wygląd PS4 wg. mnie jest do dupy, wolę rzeczy w takim stylu jak X1.

- Microsoft przynajmniej udaje, że słucha ludzi i zmienia to co im nie pasuje

- Pad od PS'a mi nie leży :p

W ogóle to tak, były zabezpieczenia:

"Microsoft dał dupy z tymi DRM'ami, powinni zmienić to, to i to."

Microsoft zmienił:

"Microsoft to totalne gówno, nie umie stawiać na swoim i zmienia ciągle decyzje".

JAPIERNICZE, co za ludzie...

Pozdrawiam.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

- Microsoft ma zmienić podzespoły w X1 na konkurencyjne dla PS4.

Ma zmienić? Po premierze? Czy później? Najpierw niech kupią ten szajs, a potem zmienimy podzespoły tak ?

- Wygląd PS4 wg. mnie jest do dupy, wolę rzeczy w takim stylu jak X1.

X1 wygląda jak magnetowid, serio, metalowa puszka :P PS też nie wygląda za ładnie, ale chociaż próbowali przełamać "puszkę" robią obudowę pochyloną. Średnio to wyszło ale i tak jest lepiej od X1.

- Microsoft przynajmniej udaje, że słucha ludzi i zmienia to co im nie pasuje

Udaje to kluczowe słowo. Zmienia wszystko bo nie spodziewali się że ps będzie aż tak dobry dla klientów i nie wprowadzi idiotycznych zabezpieczeń i cen. PS nie musi słuchać ludzi, bo oni nic nie mówią, nie ma żadnego "ale".

- Pad od PS'a mi nie leży

Mi też, ale nie jest tragicznie, pad to pad, można zawsze sobie kupić jakąś chińską alternatywę. Ale i tak przecież sprawuje swoją funkcję i jest wygodny, wg. mnie pewniej się go trzyma. Jednak wybrał bym pada od X1, mimo że ten od ps jest niczego sobie.

W ogóle to tak, były zabezpieczenia:

"Microsoft dał dupy z tymi DRM'ami, powinni zmienić to, to i to."

Microsoft zmienił:

"Microsoft to totalne gówno, nie umie stawiać na swoim i zmienia ciągle decyzje".

JAPIERNICZE, co za ludzie...

Wytłumaczę ci kolego: Dał dupy z DRM i musiał to zmienić, ale od początku mogło tego nie być i by nie było zmian, ale micro$hit woli $$$ od wygody użytkowników.

PS Z tym słuchaniem użytkowników to chyba jakiś żart, cały świat mówił "Nie chcemy metro" a oni kurhwa wprowadzili to metro i teraz płaczą że się nie sprzedaje.

Opublikowano

Ma zmienić? Po premierze? Czy później? Najpierw niech kupią ten szajs, a potem zmienimy podzespoły tak ?

Nie, przed premierą.

X1 wygląda jak magnetowid, serio, metalowa puszka

:P PS też nie wygląda za ładnie, ale chociaż próbowali przełamać "puszkę" robią obudowę pochyloną. Średnio to wyszło ale i tak jest lepiej od X1.

Metalowa puszka? Zobacz jak wyglądało np. video sprzed 10 lat, nikt nie narzekał na wygląd, ja właśnie kocham taki wygląd.

Udaje to kluczowe słowo. Zmienia wszystko bo nie spodziewali się że ps będzie aż tak dobry dla klientów i nie wprowadzi idiotycznych zabezpieczeń i cen. PS nie musi słuchać ludzi, bo oni nic nie mówią, nie ma żadnego "ale".

Gdyby jakaś rzecz była gorsza niż w X1, to by krzyczeli, zresztą w PS3 krzyczeli i nikt nie reagował. Zmieniają wszystko - wg. mnie to lepiej, niż siedzieć z założonymi rękami i wmuszać systemy które nie podobają się odbiorcą.

Wytłumaczę ci kolego: Dał dupy z DRM i musiał to zmienić, ale od początku mogło tego nie być i by nie było zmian, ale micro$hit woli $$$ od wygody użytkowników.

Tylko zauważ, że wszystko co zaprojektował Microsoft, gdyby przeanalizować każdą rzecz o którą ludzie się rzucali - to na prawdę byłoby BARDZO wygodne. Np. DRM'y, studia gier nie musiałby bawić by się w robienie np. Online-Passów jak to miało miejsce w EA, podłączenie do sieci? Żadna aktualizacja [czy to gry czy dashboardu] Cię nie ominie.

Ze strony zwykłego użytkownika te zmiany były lekko idiotyczne, ale bez powodu Microsoft by ich nie wprowadził, mimo, że jak każda korporacja ciągnie ich do pieniędzy, to wiedzą, że bez dobrych rzeczy pieniędzy nie zarobią.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Oczywiście, że PS4 :) Microsoft przegrał tą generację :D

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Pewnie jak na razie to PS4. Chociaż może Xbox się poprawi i to jednak on będzie bardziej porządany. Ale PS ma lepsze gry dedykowane ;D

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

PS4, ostatnio stałem się fanem sony. Mam 360 i uznaję że ps3 jest lepsze, chodź xbox ma lepsze pady.

Wracając, słyszałem że Xone ma być totalnym crap'em. Pożyjemy, zobaczymy.

Powie mi ktoś ile takie ps4 ma kosztować?

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Mój dekoder wygląda prawie identycznie w porównaniu do x1
Osobiście kupuję ps4 ze względu na exclusive (inFamous <3333333333333333)
@up
ja obstawiam coś w okolicach 1,8k

Opublikowano

PS4, ostatnio stałem się fanem sony. Mam 360 i uznaję że ps3 jest lepsze, chodź xbox ma lepsze pady.

Wracając, słyszałem że Xone ma być totalnym crap'em. Pożyjemy, zobaczymy.

Powie mi ktoś ile takie ps4 ma kosztować?

Około 1700zł.

Opublikowano

Najlepiej popracować tydzień-2 w Holandii i cię stać :) 399€ a x:one 499€ ( droższe i chujowe ) . Sam tak chyba zrobię, a kasę na podróż mam.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

1700zł to troche dużo, nie wiem czy konsola będzie warta swojej ceny. Czy nie lepiej byłoby kupić sobie ps3 za 600zł? Muszą wypuścić coś na prawdę dobrego, żeby się opłacało.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Ludzie sie czdpiaja XOne ze wyglada jak dekoder, a Ps4 jak kurwa wyglada? Jak pochylony dekoder i tyle. Wizualnie i technicznie X1 (juz widze te wypominanie "nie prafta pe es cztery jeat lepsze11!1!1!!!1!21!!1oneoneone")

1378238828-U336505.png
Opublikowano

1700zł to troche dużo, nie wiem czy konsola będzie warta swojej ceny. Czy nie lepiej byłoby kupić sobie ps3 za 600zł? Muszą wypuścić coś na prawdę dobrego, żeby się opłacało.

Dużo? W przeciwieństwie do XO, który ma kosztować 2400zł?

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...