Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM] Stawianie serwera minecraft bukkit Z MODAMI na wersji 1.6.2

TheMichal3210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Mam dosyć ważną sprawę.

Otóż, lubię tworzyć mapy adventure w minecraft kiedyś tworzyłem je na zwykłym serwerze minecraft bukkit i używałem pluginu WorldEdit, który służy do ułatwienia budowania (wypełnianie terenu, tworzenie ścian itp.). Poszedłem bardziej w "głębiny" jeżeli chodzi o budowanie mapek i zainteresowałem się konfigurowaniem mobów, tworzeniem nowych (swoich) potek itd. Udało mi się znaleźć w internecie, że do tego służy modyfikacja NBTedit. Tak więc założyłem serwer z modami pod 1.5.2 (wtedy jeszcze najnowsza wersja mc to była 1.5.2) i wgrałem modyfikację wszystko ładnie śmigało - miałem NBTedit + worldedit (plugin)

Powoli dochodzimy do sedna problemu

. W czerwcu (mogę się mylić) wyszła obecnie najnowsza wersja minecrafta - 1.6, następnie 1.6.1 i 1.6.2. natychmiast chciałem zrobić nową mapkę. Miałem już jakieś pomysły na mapę i z tego powodu musiałem zaktualizować serwer. i teraz tak:

Wszystkie potrzebne "materiały" wyszły już pod wersję 1.6.2 (modyfikacja NBTedit, craftbukkit, plugin WorldEdit, forge itd.)

Lecz teraz stawianie serwera się zmieniło i nie mam pojęcia jak założyć serwer BUKKIT z modami pod 1.6.2. Jedyne co umiem to założyć serwer z modami bez bukkita, ale ja go bardzo potrzebuje, ponieważ bez niego nie pobuduje z pluginem worldedit ;/

I wkońcu doszliśmy do mojego pytania:

Jeżeli ktoś z was umie zakładać serwery bukkit z modami pod 1.6.2, lub zna taki poradnik. To bardzo bym prosił, aby tu napisał jak to zrobić lub podał linka do jakiegoś poradnika.

Szukałem po całym internecie i nie znalazłem żadnego poradnika, który by odpowiedział na moje pytanie, więc

Będę bardzo, ale to bardzo wdzięczny gdyby ktoś odpowiedział na to moje pytanie tutaj.

To tyle z mojej strony - czekam na wasze odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...