Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ] mc-game

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, już niedawno zacząłem pisać swój "projekt", teraz zabieram się za środek gry. Jest to tematyka opierana się o grę minecraft, czyli po prostu klikanka via www minecraft.

Co jest w grze, lub będzie: (zielony- napisane, czerwony-jeszcze nie)

Strona główna:

Logowanie

Wylogowywanie

Środek gry:

Miasto

Trening

Bank

Chat

Frakcje (gildie)

Minigry

Newsy

Wiadomości prywatne

Pojedynki międzi graczami

Pojedynki z botami

Sklep

Ekwipunek

Premium

Ranking

Statystyki

Wyszukiwarka (graczy itp)

Jak macie jakieś pomysły jeszcze to możecie napisać :)

Jak coś jeszcze mi się przypomni, czy wymyśli nowego to dodam.

Skład:

PHP:

Roowinek

Grafika: Szukam grafika :) pisać pw

Ewentualnie jak ktoś jeszcze chce dołączyć do mnie, jako osoba pisząca kod to też zapraszam PW.

Myślę, że jeśli dobrze pójdzie to już w październiku powina wystartować przynajmniej BETA.

Opublikowano

Taka ciekawostka: Też nie tak dawno pisałem sobię taki projekt, tj. o tej tematyce. Niestety z powodu braku czasu projekt został zaniechany i spłonął w odmętach formatowania dysku.

Ale tobię może się uda, no i gra powinna przyciągnąć młodych graczy, którzy aktualnie ubóstwiają tą produkcję.

Może zrobisz crafting? No bo w dużej mierze ta gra się na tym opiera, więc motyw mógłby być ciekawy, i nie przesadnie trudny ;)

ps: Jak będziesz chciał, to możesz uderzyć do mnie na PW, to mogę trochę pomóc z kodzeniem ;)

Opublikowano

Co do tego craftingu mógłbym zrobić że każdy item ma jakieś umiejętności typu np. obrona atak itd. i każdą by się ulepszało za ileś tam kasy, i jakieś przedmioty czy coś.

EDIT: A co myślicie o tym banku? Robić go czy nie? Bo tak do MC troche bank chyba nie pasuje :)

Opublikowano

Czyli z tego co widzę, nie masz nawet 20% z tego co masz w planach od początku. Z czego wiem, że w trakcie pewnie wymyślisz jeszcze coś nowego.

Kiepski moment na zapowiedź. Nawet nie ma o czym pisać, ponieważ nic nie ma.

Opublikowano

Ludzie piszący grę lubią, jak się mówi o tym, że piszą grę. Tylko, że na tym etapie nie ma jeszcze o czym mówić, ale ok, niech tam będzie:

Roowinek pisze grę!!!

Tak na poważnie, mój PGR pisze się już ponad 10 miesięcy a pierwsze fora zaatakowałem po prawie pół roku. Było co pokazać, podstawy działały, jakoś dało się grać. I ludzie o tym mówili. Gdybym się ogłaszał od samego początku to pierwsze zainteresowanie zamiast spotęgować grafiką, działającymi 'ficzerami' zwyczajnie bym zmarnował. Przeciętny użytkownik forum zajrzy w taki temat określoną ilość razy i jeśli w tym czasie nie będzie mógł czegoś samemu zobaczyć, poklikać w grze to zwyczajnie, zamiast subskrybować temat będzie go w przyszłości olewał. Dobrym przykładem jest gierka foxbona. Powstaje tyle czasu, ze na pewno będzie czymś niesamowitym, tylko jakoś już nikogo to nie obchodzi ;)

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

idc, piszę dla satysfakcji. Zresztą na fanpage cały czas pojawiają się informacje, a oglądalność utrzymuję na poziomie ~300. Po prostu olewam to forum, piszę jak mi się nudzi.

Strona główna:

Logowanie

Wylogowywanie

Środek gry:

Miasto

Trening

Bank

Chat

Frakcje (gildie)

Minigry

Newsy

Pojedynki międzi graczami

Pojedynki z botami

Sklep

Ekwipunek

Premium

Ranking

Statystyki

Wyszukiwarka (graczy itp)

czyli nic nie masz, dłużej bym pisał tego posta niż to co masz zrobione.

Co do grafiki zajrzyj na minecraftforum.net (czy coś w tym stylu) dogadaj się z autorem texturepack-a (oczywiście potrzebna znajomość angielskiego) i już masz znakomite grafiki.

Jeszcze mam tylko pytanie, jaki jest cel tej gry? mc to sandbox, ale twoja no to się nie zapowiada.

idc = I dont care.

Opublikowano

Cel = jak największe zdobywanie umiejętności poprzez gracza, tak aby być jako 1 w rankingu.
FrozenShade, nie obchodzi mnie to ile miałeś napisane jak wstawiłeś grę do neta, ja wstawiłem sobie teraz i co Ci do tego? Moja gra, ludzie będą chcieli grać to grać będą.

@up. I nie tylko Ty piszesz dla satysfakcji.

Opublikowano

Wstawiłeś grę do neta? gdzie?

Chociaż nie...nie pisz, nic mi do tego, serio.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

@autor

Ale o co ty fochy strzelasz? zupełnie jak moja żona w 'te dni'.

Ktoś ci zwrócił uwagę, że niezbyt mądrze zrobiłeś a ty od razu oburzenie prezentujesz i ludzi z tematu wyganiasz. To jest forum, ktoś chce coś napisać to pisze. Zakładając tu temat (i na jakimkolwiek innym forum) musisz się liczyć z tym, ze nie utworzy się tam klub adoracji Roowinka. Ludzie zamiast głaskać cie przez internet po głowie mogą ci powiedzieć co sami myślą, nie koniecznie to, co byś chciał. ;)

Btw, w ogóle nie czytaj książek ani poradników na sieci, bo zdanie ich autorów tez nie powinno cie obchodzić.

Nie będę się więcej udzielał, żeby to robić trzeba najpierw zaglądać do twoich 'postów'. Jest to mój świadomy wybór który tylko przypadkiem spełnia twoja prośbę. Zwyczajnie oszczędzę czas.

bez odbioru.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Tylko że foxbond jak pisał wyżej, to grę robi 10 miesięcy więc wiadomo że nikt nie będzie/chce grać, ja myślę że skończę w max 2 miesiące tylko gorzej z grafiką, ona może mnie opóźnić.

Opublikowano

Ciekaw jestem..jak wyglądają u ciebie minigry? Bo piszesz, że już je zrobiłeś. W jakim języku? Też w PHP?

Ile ich już napisałeś?

Jak już to skończyłeś, możesz dać screen'a :]

Opublikowano

Biały wilku, mam zrobiony kod ale nie mam grafiki :)

W minigrach są 2 w php.

EDIT: Porzucam ten projekt, robię inny sensowny, bo ten to rzeczywiście nie ma sensu, może kiedyś powrócę do niego jak doskonale obmyślę :)

Zastosuję się do waszych wskazówek, i inny projekt zostanie skończony przynajmniej w 50% i zostanie tutaj wstawiony.

Niech jakiś mod przeniesie do kosza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...