Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nasus- kiedy stackować a kiedy pomóc teamowi

Gość Excusion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio kupiłem sobie Nasusa. Mam pytanie, do której minuty stackować Q, albo przynajmniej do ilu stacków. W ostatniej grze Nasusem, miałem prawie 800 stacków, niestety nie udało mi się wycarrować gry( choć zabiłem trzech gdy byłem sam jeden na nich) ,bo wcześniej zaniedbałem team, gdy przeciwny toper chodził na inne linie, ja stackowałem. Skończyło się tak, że miniony zaczęły zalewać bazę a przeciwnik pozabijał mój team, po części to była wina teamu, myślę ,że zniszczona wieża na midzie w 13 minucie to lekka przesada. Więc pytanie, kiedy przestać stackować i zacząć pomagać teamowi?

Opublikowano

Trudno stwierdzić , stackujesz ciągle , jeśli Twój team będzie potrzebował pomocy to pomagasz , lecz musisz też pamiętać o feedzie oraz o Twojej lini ;)

Opublikowano

Jak już widać, że sojusznicy mocno dostają w dupę i nie dają rady ale jak dla mnie to jak team wie, że ma w drużynie Nasusa to powinień robić wszystko i jakoś się postarać żeby nie przegrywać... I wtedy przychodzi taki nasus i bierze na dwa Q adc. Jak tak nie grasz a powinieneś ale na nasusa bierze się ghost+teleport tak więc w każdej chwili jak farmisz możesz ew. teleportować się do teamu.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Jak już widać, że sojusznicy mocno dostają w dupę i nie dają rady ale jak dla mnie to jak team wie, że ma w drużynie Nasusa to powinień robić wszystko i jakoś się postarać żeby nie przegrywać... I wtedy przychodzi taki nasus i bierze na dwa Q adc. Jak tak nie grasz a powinieneś ale na nasusa bierze się ghost+teleport tak więc w każdej chwili jak farmisz możesz ew. teleportować się do teamu.

Dzięki za radę w sprawie summonerów, lecz niestety czasem team nie wie co to Nasus i mój midder przychodzi mi zfarmić falę minionów na topie gdy ja już prawie jestem na linii.

Opublikowano

Dzięki za radę w sprawie summonerów, lecz niestety czasem team nie wie co to Nasus i mój midder przychodzi mi zfarmić falę minionów na topie gdy ja już prawie jestem na linii.

Od tego tu jestem :D A jak ci ksuje miniony to zaspam go pingami xD

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Z 150 stackami możesz zejść z lane czyli coś koło 15 minuty by pomóc innym lane, oczywiście robisz roam a potem dalej farmisz stacki.

League of Legends

Opublikowano

Z 150 stackami możesz zejść z lane czyli coś koło 15 minuty by pomóc innym lane, oczywiście robisz roam a potem dalej farmisz stacki.

WTF? WY TY FY? NO ŁOT DE FAK? 150 stacków w 15 minucie? W 15 minucie przynajmniej 250 ;) Nasusem nie robi się żadnego roamu tylko stackuje 24/7, jak team chce się bić o dragona to schodzisz z buta nie żadne tp, jak gdzieś pójdzie engage ze strony przeciwnika na Waszą drużynę to wtedy teleportujesz.

@down2 o_O typie, myślisz że enemy toper zostawi nastackowanego nasusa solo na linii żeby swobodnie pushował do inhiba? I czytaj co napisałem jak pójdzie engage to tepasz do teamu więc nie ma opcji żeby "brali wam nexusa" gdy tf jest 5vs4 :) "gry trwają średnio 25 minut" to nie wiem w co ty grasz, aramy? Czy może takie rzeczy na brązie się dzieją, bo u mnie jedna gra to 35-40 min.

Opublikowano

Nasus to takie cos że schodzisz z lini po 30min nażarty jak świnia i robisz co chcesz, jak enemy próbuje zrobić teamfighty to piszesz im żeby cofali a ty spilpushujesz.

gyoz.png

Opublikowano

WTF? WY TY FY? NO ŁOT DE FAK? 150 stacków w 15 minucie? W 15 minucie przynajmniej 250 ;) Nasusem nie robi się żadnego roamu tylko stackuje 24/7, jak team chce się bić o dragona to schodzisz z buta nie żadne tp, jak gdzieś pójdzie engage ze strony przeciwnika na Waszą drużynę to wtedy teleportujesz.

Tak 24/7 stacki, twój nexus pada a ty stackujesz dalej.

A 150 stacków w 15miunucie to minimum. Normalnie w 15 minucie 250-300 da się na spokojnie wyciągnąć.

Pamiętaj że gry trwają średnio 25min. Tak więc ty farmisz a gra się kończy...

League of Legends

Opublikowano

XDXDXDXDXDXDXDXD , GHOST NASUS SOLO TOP HAHAHHAAHAHAHAHHAHA XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD . flash i tp/ignite

Stackujemy Q ile wleźe . Miej wyjebane na to ,ze ktoś cie harasuje . Jesteś nasusem masz lifesteal .

Zejdź z lini dopiero wtedy kiedy bedziesz miec 1.5k + albo kiedy już nie masz potek a 100 hp.

Buty prędkosci > Warmorg > Ice Bon ( lodowa rękawica ) > Spirit Visage > Trinty Force > Omen / Abyssal . Zależy czy ad/ap wkurwia :D

Nie kupuj hydry po przez nią traicsz creepy ( w sensie mniej stacków)

Opublikowano

Bierzez teleport i ghost i stackujesz ile wlezie, teleportujesz sie jak walka o wieze/barona/dragona lub inny teamfight odpalasz ghosta i go wygrywasz, co do buildu:

swiftnessy - iceborn gauntlet - spirit visage - ancient golem - warmog/omen/ga - last whisper

Opublikowano

nasus jest moim faworytem spośród wszystkich chempionów mam nim rozegrane około 300-400 rankedów jestem w plat 1.Mogę ci doradzić jedno zawsze graj sobie z teleport/ghost lub teleport/flash ale tylko wtedy jak przeciwnicy maja j4.Ja z reguły w 20min mam 450 staków to już wystarczy żeby wycarrować team uzywasz teleportu do pomagania najczęściej botu ewentualnie do pomocy na dragonie.Następnie możesz cały czas pomagać już team gdyż 450 staków spokojnie wystarcza do 40min oczywsice nikt ci nie broni farmić gdzies po drodze lub w wolnej chwili oczywiscie mówimy o grze na topie.Jak grasz w jungli raczej nie zwracasz uwagi na staki gdyż maxuje E ja tak mam średnio 200 stacków w 20min w jungli gdzie jeszcze nie siedziałem cały czas i nie farmiłem jak co niektórzy tylko zawsze znalazłem troszkę czasu na solo drag na 6 lvl i na pare ganków .

Opublikowano

Moglibyście jeszcze powiedzieć na kogo na pewno nie pickować Nasusa, a na kogo śmiało?

Opublikowano

Na pewno nie na teemo, strasznie cię zharrasuje, a jak jest ogarnięty to nie pozwoli ci stackować Q. Tak samo z Dariusem, straszny harras oraz true dmg

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

stackuj ile wlezie nie roamuj

bierz tp i ghost lub flasha wtedy problem rozwiazany

Moglibyście jeszcze powiedzieć na kogo na pewno nie pickować Nasusa, a na kogo śmiało?

nie pickuj na postacie z harrasem typu teemo czy elise lub rumble

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...