Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie czołgi wybrać ?

Skara90210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio pograłem trochę w WoT, ale chce zacząć od nowa inną nacją. Myślałem nad niemcami, ale nie wiem jak to " drzewko" rozwijać żeby mieć najlepsze czołgi. Nie musi być szybki, byle wytrzymały i miał dużą siłe ognia.

Jaką wybrać nacje pod moje oczekiwania, i w jaki czołg "iść" ?

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Polecałbym Ci iść USA: albo magazynki do T57 Heavy, albo zwykłymi HT. HT mają niemiłosiernie mocną wieże, dość sporą siłę ognia i trochę słabszą mobilność. Jeśli całkowicie zależy Ci na sile ognia to nie ma wyjście - IS-7.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

A niemieckie są dobre ?

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

A niemieckie są dobre ?

Są dobre, ale jak dla mnie dopiero od VIII T.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

Ruskie HT, amerykańskie HT i niszczyciele.

ruskie ht są papierowe ( linia is7). amerykanskie ht mają mały alfa dmg. niszczyciele są dopiero twarde od 8 tieru a siłę ognia mają od 9 tieru..

Opublikowano

ruskie ht są papierowe ( linia is7). amerykanskie ht mają mały alfa dmg. niszczyciele są dopiero twarde od 8 tieru a siłę ognia mają od 9 tieru..

Grałeś nimi, że tak piszesz? Bo ja akurat zrobiłem 2 linie HT - ruskie i amerykańskie -. Ruskie nie są papierowe od IS/IS-3, a USA mają spory dmg. TD nie wiem, bo mam dopero Hellcata, ale jak widziałem z gry o od 8T. mają walnięcie i pancerz praktycznie z przodu nie to przebicia.

@up co ty chcesz niemieckie czołgi sa już dobre od I tieru :)

Ale jak to wszyscy mówią najlepsza linią dla początkujących jest linia ruska do is7 :)

czy ja wiem.... Jak dla mnie Tiger to jeden z najsłabszych VII - mały DMG ( w porownaniu do T29 i IS ) pancerz prawie nigdzi nie skątowany.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

@up ale boskie ba działko <celne> :)

Czy ja wiem... Każdy ma swoje zdanie, nawet jeśli działko ma celne to dla mnie jeden z najgorszych jak nie najgorszy VIIT.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

Ech... czemu jak ktoś pisze w jaką linie iść to odrazu te ruski . Bez przesady czemu tylko te ruski ? . Pewnie dlatego że innymi nie umiecie grać tylko tymi ruskimi HT . Zagraj amerykańcami lub Niemcami tam jest zabawa na polu bitwy a nie tymi ruskami . :D ja cie nie zaczymam żebyś nie szedł w te ruski . No ale jakbyś zauważył po innych statch to wieksząść ludzi gra ruskimi niż naprzykład niemcai czy tez amerykańcami .

Opublikowano

Grałeś nimi, że tak piszesz? Bo ja akurat zrobiłem 2 linie HT - ruskie i amerykańskie -. Ruskie nie są papierowe od IS/IS-3, a USA mają spory dmg. TD nie wiem, bo mam dopero Hellcata, ale jak widziałem z gry o od 8T. mają walnięcie i pancerz praktycznie z przodu nie to przebicia.

czy ja wiem.... Jak dla mnie Tiger to jeden z najsłabszych VII - mały DMG ( w porownaniu do T29 i IS ) pancerz prawie nigdzi nie skątowany.

Ale zaraz po nim jest wyborny Tiger II :)

Co do tematu. Ja od początku waliłem w niemcy, do E-100 i droga bardzo, bardzo łatwa i przyjemna, PZ III/IV jeden z lepszych V T. Potem jest są VK'i, schodzisz na Pantere idziesz w Tigera II i jesteś w domu E-75 i potem E-100 :)

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Ale zaraz po nim jest wyborny Tiger II :)

Co do tematu. Ja od początku waliłem w niemcy, do E-100 i droga bardzo, bardzo łatwa i przyjemna, PZ III/IV jeden z lepszych V T. Potem jest są VK'i, schodzisz na Pantere idziesz w Tigera II i jesteś w domu E-75 i potem E-100 :)

Owszem Tiger II to poezja, ale żeby do niego dojść trzeba się sporo namęczyć.

@Topic: Jakie masz już zrobione tak właściwie ? Jak masz już jakąś linie HT to możesz zrobić ruskie medy. Mobilne fajnie się objeżdża, ogólnie miło się gra.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

starczy, że gram przeciwko nim, kv-1s jest przebijany przez większość 6 tierów, is przez wszystko na tierze 7. grając t32 częściej dinguję od kadłubu innego t32 niż isa3, t32 nie przebije górnej płyty tigera 2, vk a (w ckm przebije) czy 110... is3 ma z nich najslabszy kadlub, jedynie jesli siękątuje boczkiem zza sciany to za 0 złapie. is8 na 9 tierze jest dziurwaiony przez wszystko. is7 na 10 tierze ma lepszy pancerz niż is3 na 8, ale starczy lekki kąt, i wszystko co ma 250+ penetracji przebija isa7 w tzw "policzki". przeciwko t28 nie walczę za często, wiec nie wiem jak się go pentruje, na papierze ma zajebisty pancerz, ale 400 dmg na td 8 tieru szału nie robi wiec nie przypierdoli za 750 jak isu..., t28 prototype ma to samo dzialko co t28 wiec sie nie wypowiadam. 9 tier wieżowy ma papierowy kadłub, ale za to ma już walniecie, t95 tak samo, ale przeciwko nie mu grałem sporo i wszystko z 250+ pod działo wchodzi.

10 tiery usa mają pancerz i pierdolnięcie. chodz jesli kierujemy się tylko pancerzem i siłą ognia, jg pz e100 będzie lepszy. na 10 tierze td bardzo dobry jest foch 155. często na złocie z dalszych odległości się od niego dingam, (e5 330 peny.) z bliska raczej celuję w belke na górze. e100 ma dobry pancerz, i bije po 750 więc siła ognia jest (na złocie, na ap nie ma co strzelać).

Opublikowano

Pancerz: T110E3>JgPz E-100
Nie dziw się, że dingasz. Im większy kąt, tym mniejsza skuteczność HEATów...
Jakoś ludzie grają z AP i dają sobie radę, to nie kumam o co wam chodzi...

T32 nie przebije płyty VK45.02 A? HAHAHAHAHHAHAHAHHAH! Dawno się tak nie uśmiałem. Jak ja to T71 przebijam (175 pene), to jak 198 pene ma nie przebić? xD Poza tym - grałem T32 i jakoś nigdy mi się nie zdarzyło, żeby VK45.02 A zdingował. Ew. kiedy był pod kątem.

Co do tematu:
Jak chodzi tylko o pancerz i siłę ognia - E-100. Tylko tutaj trzeba wiedzieć gdzie strzelać, albo mieć duże zasoby kredytów.

Opublikowano

Teraz idę w ten IS-7 ( ruskie ), ale jak ogarnę lepiej gre to zacznę niemieckimi. Dzięki za pomoc.

24dnacg.png

Opublikowano

Pancerz: T110E3>JgPz E-100

Nie dziw się, że dingasz. Im większy kąt, tym mniejsza skuteczność HEATów...

Jakoś ludzie grają z AP i dają sobie radę, to nie kumam o co wam chodzi...

T32 nie przebije płyty VK45.02 A? HAHAHAHAHHAHAHAHHAH! Dawno się tak nie uśmiałem. Jak ja to T71 przebijam (175 pene), to jak 198 pene ma nie przebić? xD Poza tym - grałem T32 i jakoś nigdy mi się nie zdarzyło, żeby VK45.02 A zdingował. Ew. kiedy był pod kątem.

Co do tematu:

Jak chodzi tylko o pancerz i siłę ognia - E-100. Tylko tutaj trzeba wiedzieć gdzie strzelać, albo mieć duże zasoby kredytów.

po 1 naucz się czytaćze zrozumieniem, bo wymyślasz jakieś bajki potem,napisałem ze czesciej sie dingam od innego i32 niż od isa3 i z dupy sobie heaty wymyśliłeś.... na normalnych ap. nadeślij mi kolego powtóreczkę z treningówki czy czegoś tam jak przebijasz t71 NA ZWYKŁEJ AMO górną płytę vk a NIE W CKM, i na równej powierzchni.

Opublikowano

Ostatnio pograłem trochę w WoT, ale chce zacząć od nowa inną nacją. Myślałem nad niemcami, ale nie wiem jak to " drzewko" rozwijać żeby mieć najlepsze czołgi. Nie musi być szybki, byle wytrzymały i miał dużą siłe ognia.

Jaką wybrać nacje pod moje oczekiwania, i w jaki czołg "iść"

Napisz na pw do Adam_1993 lub na mpc . ( twój wybór nie polecam niemieckich czołgów )

Jedynie Medami da sie grac .

Opublikowano

Napisz na pw do Adam_1993 lub na mpc . ( twój wybór nie polecam niemieckich czołgów )

Jedynie Medami da sie grac .

Nie pisz głupot skoro nie umiesz grać. Jak możne nie polecać niemieckich czołgów?

Niemcy są właśnie godne polecenia i dla mnie 2 linia zaraz po IS-7.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...