Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] przycięcia, klatki podczas gry

- BANED -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Oto mój sprzęt:

1gb ram ddr2 667mhz

intel e2160 (2x1.8ghz)

nvidia GT630 1gb ddr5

windows 7 ultimate

I problem jest taki że muszę grać na "bardzo niskich" detalach na conajwyżej 800x600 żeby mieć płynną grę. Dziwi mnie to bo przecież wymagania tej gry są nie wielkie i nie powinienem mieć chyba takich problemów. Dla porównania mogę płynnie grać w Dead Island na najwyższych detalach w 1024x768. Przeglądałem podpięty megatut ale wiele mi nie pomógł.

Dodam że gra uruchamia się z minute (przez ten czas jest jedynie muzyczka i black screen, podczas gdy koledzy z gorszymi kompami mają obraz po kilku sekundach), a na wbicie na serw (co też sporo trwa) mam ścinki przez 1 minute niezaleznie od detali.

Opublikowano

Wina jest w większości w ramie.

Do tego win7=zabójstwo,więc się nie dziw,że klatkuje musisz dołożyć ram-u.

Sam miałem 4 gb na win7 było git dla bf-a padło mi 2gb i zostało mi 2gb i jest dużo gorzej musiałem obniżyć grafę z wysokich jakich tylko miałem i podkręconą jeszcze jak tylko mogłem w karcie graficznej i żadnych przycięć,a teraz na 2gb już mam problemy,a co mówić przy 1gb ramie.

I to nie wina optymalizacji gry jak samego już windows7.

Opublikowano

Wina jest w większości w ramie.

Do tego win7=zabójstwo,więc się nie dziw,że klatkuje musisz dołożyć ram-u.

Sam miałem 4 gb na win7 było git dla bf-a padło mi 2gb i zostało mi 2gb i jest dużo gorzej musiałem obniżyć grafę z wysokich jakich tylko miałem i podkręconą jeszcze jak tylko mogłem w karcie graficznej i żadnych przycięć,a teraz na 2gb już mam problemy,a co mówić przy 1gb ramie.

I to nie wina optymalizacji gry jak samego już windows7.

Też prawda, mi też gra czasami klatkuje. Ale jak sie ma mocnego kompa i gramy w tę grę, i się przycina, to wina optymalizacji gry.

Opublikowano

Też prawda, mi też gra czasami klatkuje. Ale jak sie ma mocnego kompa i gramy w tę grę, i się przycina, to wina optymalizacji gry.

No nie wiem bo mi przy 4gb i ustawieniu odpowiednio prefetch i superprefetch oraz zmianie na innym zarządzaniu procesora żadnych klatkowań nie miałem nawet przy dedzie.

Teraz to doświadczam gdyż mam mniej ramu i musiałem ponownie zmienić prefetch i superpretch no i dla systemu 2gb ledwo co starcza.Także ja nie narzekałem że to wina optymalizacji gry bardziej to wina systemu.

Opublikowano

Wina Twojego RAMu. System to 700MB, i zostaje 200MB na grę, o ona potrzebuje minimum 512MB. Twój procek też nie uciągnie tej gry na full detalach.

Karta graficzna nienajlepsza, ale wystarczy do full detalów.

Zmień system na XP, i zobacz. Albo dokup 1/2GB RAMu. Jak nie wiesz jaki to napisz na PW, koszt 1gb to około 40-60zł.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Na sprzęcie trochę się znam, problem w tym że nie mam jak na razie kasy na rozbudowę, a nie chcę brnąć dalej w ten złom (kiedyś jak uzbieram przerzucę się na nową podstawkę, ram ddr3 itp). korzystam z Win7 ponieważ na win xp nie wiedząc dlaczego podczas nagrywania nie nagrywa dźwięku z komputera, tylko sam głos :(

Ale może uda mi się załatwić jakąś kostkę 1gb na test.

Opublikowano

1gb ramu dla windowsa 7 ?

Żarty sobie robisz ? Win7 pobrzebuje 4 do normalnej pracy z grami, wszystko to wina ramu

Wbrew pozorom nie jest tak źle. Jak wyżej wspomniałem można spokojnie pograć w takie gry ja Dead Island, Gothic 3 itp.

Tylko jej parametry musza być takie same jak tej. Jedynie firma może się różnić.

Wiem :) musi do być ddr 2 667mhz, ale czy musi być takie same CL? Czy coś jeszcze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...