Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FileZilla

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Cześć. Mam problem. Nie mogę połączyć się z serwerem przez File Zilla. Tak samo przez Navicast. W ogóle nie łączy. Jak by co nie łączy się z moim serwerem ;) i jest potawiony na hamachi.

;*

Opublikowano

i wyłącz antywirka tak na wszelki wypadek :)

poza tym zobacz czy na VirtualPC/Boxie bo nie wiem z czego korzystasz jest zaznaczone karta sieci hamachi ;p

Pozdrawiam.

Rekrut
Opublikowano

Ip ma być z końcówką .100, a pliki masz jakie Terenza, Derina /

Taki nieśmiały.

I tak ip. mam z .100, anty wyłączony, hamachi ustawiony na jakimś mostkowym czymś (w Virtual Box'ie). Dodam, że mam router i win 8 64bit.

;*

Opublikowano

no to IP to Twoje z .100, Nazwa użytkownika root a hasło niesmialy , oczywiście o Navikacie mowa, a do FileZIli są takie same jak do VirrtualBox'a , czyli IP z .100, root a hasło takiniesmialy. Tylko pamiętaj że takie są hasła bez żadnych znaków typu ś ma być niesmaily i koniec

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Rekrut
Opublikowano

no to IP to Twoje z .100, Nazwa użytkownika root a hasło niesmialy , oczywiście o Navikacie mowa, a do FileZIli są takie same jak do VirrtualBox'a , czyli IP z .100, root a hasło takiniesmialy. Tylko pamiętaj że takie są hasła bez żadnych znaków typu ś ma być niesmaily i koniec

Wszystko dokładnie tak samo robię.

Spróbuję jeszcze raz od początku.

Ps: gdy mam zainstalowane hamachi i zresetuję kompa - nie mogę korzystać z internetu na kompie.

@Edit

Nie działa. Znowu ten sam problem. Zarówno w filezilla, jak i navicast. Z hamachi także.

;*

Opublikowano

Aa i problem załatwiony :)

Masz windowsa 8 a on ma niedociągnięcia i no powiem Ci że to przez win8 nie możesz się połączyć.. dodaj do zapory porty 306 itd itd i jest tam jeszcze pewnie aplikacja jakaś do konfiguracji sieciowej a i poza tym wejdź do ustawień sieciowych i edytuj sobie tam IP aby wybierało automatycznie i DNS też automatycznie albo ręcznie i wpisz IP hamachi tam ;d

Rekrut
Opublikowano

Aa i problem załatwiony :)

Masz windowsa 8 a on ma niedociągnięcia i no powiem Ci że to przez win8 nie możesz się połączyć.. dodaj do zapory porty 306 itd itd i jest tam jeszcze pewnie aplikacja jakaś do konfiguracji sieciowej a i poza tym wejdź do ustawień sieciowych i edytuj sobie tam IP aby wybierało automatycznie i DNS też automatycznie albo ręcznie i wpisz IP hamachi tam ;d

Wtedy padnie internet.

;*

Opublikowano

w serwer wpisz ip z koncowka .100 nazwa : jak w VirtualBox haslo : jak w VirtualBox port : 22

odpal serwer i hamachi

Czy wiesz że..

Zbieram Lajki?

Rekrut
Opublikowano

w serwer wpisz ip z koncowka .100 nazwa : jak w VirtualBox haslo : jak w VirtualBox port : 22

odpal serwer i hamachi

Wszystko dobrze zrobiłem. Pomyłki na pewno nie ma - powtarzałem wszystko 6 razy.

;*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...