Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co zrobić gdy rangi nie chcą mieć swojego koloru ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam takie 2 pytania dotyczące serverów minecraft .

1.Co zrobić gdy ranga ma podstawowy kolor ?

Wygląda to tak, że Admin który ma kolor &4 czyli czerwony działa a ranga Własciciel która ma kolor &1 jest pokazana w kolorze podstawowym czyli białym .

2.Chciałbym ustawić kilka takich regionów w których pokazywałoby nazwe położenia . Czyli np. jak jest na działkach to pisze [Dzialki][Gracz]Nick a gdy jest na spawnie to pisze [spawn][Gracz]Nick . I jeszcze inne światy . Czyli jak jest w endzie to pisze [END][Gracz]Nick .

Proszę o pomoc !

Opublikowano

Witam . Mam takie 2 pytania dotyczące serverów minecraft .

1.Co zrobić gdy ranga ma podstawowy kolor ?

Wygląda to tak, że Admin który ma kolor &4 czyli czerwony działa a ranga Własciciel która ma kolor &1 jest pokazana w kolorze podstawowym czyli białym .

2.Chciałbym ustawić kilka takich regionów w których pokazywałoby nazwe położenia . Czyli np. jak jest na działkach to pisze [Dzialki][Gracz]Nick a gdy jest na spawnie to pisze [spawn][Gracz]Nick . I jeszcze inne światy . Czyli jak jest w endzie to pisze [END][Gracz]Nick .

Proszę o pomoc !

1.Plugin Colored Groups POLECAM tez go mam mozesz tam zmieniac kolorki jak Ci się podoba, nawet mozesz zmienic kolor na jaki dana Ranga pisze

2.Tego niewiem

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć świat przed grupą oraz przed nickiem gracza, to każda rzecz: w Twoim przypadku: Spawn, działki i END muszą być na osobnych mapkach.
Wtedy do Essentials w części Chat wrzucasz:

format: '<{WORLD} {DISPLAYNAME}> {MESSAGE}'

A jeśli chodzi o kolory rang to ustawiasz to w PermissionsEx tak jak napisał thepigmansuper

Potrzebujesz więc:

Multiverse-Core

EssentialsChat

PermissionsEx

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć świat przed grupą oraz przed nickiem gracza, to każda rzecz: w Twoim przypadku: Spawn, działki i END muszą być na osobnych mapkach.

Wtedy do Essentials w części Chat wrzucasz:

format: '<{WORLD} {DISPLAYNAME}> {MESSAGE}'

A jeśli chodzi o kolory rang to ustawiasz to w PermissionsEx tak jak napisał thepigmansuper

Potrzebujesz więc:

Multiverse-Core

EssentialsChat

PermissionsEx

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Dzięki . ;) pomogliście i temat uważam za zamknięty !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...