Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Lajków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje Ludzi którzy zaczynają zabawę z php , html , mysql , i grafiką web'ową ;)

(jak dla innych to nie zabawa tylko poważna sprawa i z góry tych ludzi serdecznie Przepraszam)

Chodzi mi o to , że sam nie jestem jeszcze proProgramista ale też nie jestem w tym zielony :ninja: (a zarazem tak myślę) więc przechodzę do sedna sprawy ;)

mam już za sobą 3 książki na ten temat ale zawsze wracam do nich ;)

Chciałbym stworzyć razem z "lajkami" oraz jeśli ktoś by chciał już nie z tej grupy ludzi pomóc w stworzeniu gry.

Grę chcę napisać w języku php,html,(dodatkowo w tym wiadome jest css , jquery etc)

Gra ma na temat Harr'ego Pottera chodzi o wcielenie się w jego "skórę" lub jednego z innych czarodziejów który znajduje się w Hogwar'Cie, Gra nie będzie 2d ani 3d tylko po prostu zwykła web-oska gra tekstowa coś ale

Gladiatus,Bitefight,BattleKnight,S&F Game, etc (przepraszam za autopromocje)

poszukuje do tego:

Grafika

nie musi być uzdolniony jak Leonardo Da Vinci, wkońcu każdy zaczynał i ja to rozumiem

Skryptera

tak jak wyżej napisałem nie musi być Pro. Samemu będzie ciężko ale Razem damy radę ;)

A tutaj kawałek tekstu który może będzie skierowany do Ciebie.

ten tekst jest dla ProProgramistów lub tych ,którzy się pod nich podszywają , którzy będą zaraz się wyśmiewać lub komentować zbędnie moją propozycja, jeśli coś Ci nie pasuje zostaw to dla siebie chociaż Ja i Ty będziemy spokojni ;) Dziękuję za wyrozumiałość

Opublikowano

Nie, że się czepiam, ale..

Lajków

Lajki to masz na fejsie. ;)

Harr'ego Potter

Zapoznaj się jaki Warner Bros ma stosunek do TradeMark i lepiej zostaw tę grę, ewentualnie kreuj własne uniwersum.

Opublikowano

@up jeśli grafika jest jego, oraz pomysł, bo przecież w HP nie ma jakiś tabelek z przyciskiem trenuj, to raczej nie mieliby do czego się przyczepić.

Opublikowano

@up Masz całkowitą racje ale przecież to może być tematy HP ale przecież nie muszą być zastosowane ich nazwy Bohaterów itp.

Opublikowano

Wydaje mi się, że nawet nazwy bohaterów mogłyby być też, a poza tym kto z zagranicy zobaczy czy Ty stworzyłeś grę o jakimś HP, im to zysków nie zabierze a może tylko doda bo więcej osób może poznać HP, ale już chyba wszyscy wiedzą kto to jest :)

@refful pw

Opublikowano

W przypadku praw autorskich nie obowiązuje "kto z zagranicy" - każda firma dystrybuująca produkty na terenie polski ma tu swoje przedstawicielstwo. Stroną prawną najczęściej zajmuje się wydział europejski. Poczytaj co się stało z hogwart-rpg.pl.

Opublikowano

W przypadku praw autorskich nie obowiązuje "kto z zagranicy" - każda firma dystrybuująca produkty na terenie polski ma tu swoje przedstawicielstwo. Stroną prawną najczęściej zajmuje się wydział europejski. Poczytaj co się stało z hogwart-rpg.pl.

ale jeżeli dało by się taki wpis

Nazwa Harry potter , postacie ,nazwy własne i grafika jest wlasnoscią firmy Warner Bros

to co wtedy ?

Dalej szukam GRAFIKA ;D

Opublikowano

To nie jest żadne zobowiązanie prawne działające w Polsce.

Jeśli chcesz robić to legalnie najlepiej skontaktuj się z polskim oddziałem pytając czy możesz wykorzystać w FANOWSKIEJ grze online oryginalnych postaci. Różne firmy mają różny stosunek, Nintendo np. nie robi przeszkód.

Opublikowano

Jak nie masz wiedzy o programowaniu to zrób grę PBF. Swego czasu (oj dawno) grałem w jedną osadzoną w universum HP i szczerze mówiąc było świetnie. Wszystko zależy od adminów i modów.

Jest jeszcze jeden plus, PBF na starcie selekcjonuje graczy, zostają tylko ci najlepsi. ("gimby nie ogarniajo")

Opublikowano

Jak nie masz wiedzy o programowaniu to zrób grę PBF. Swego czasu (oj dawno) grałem w jedną osadzoną w universum HP i szczerze mówiąc było świetnie. Wszystko zależy od adminów i modów.

Jest jeszcze jeden plus, PBF na starcie selekcjonuje graczy, zostają tylko ci najlepsi. ("gimby nie ogarniajo")

niestety nie lubię PBF ;<

PS dalej szukam kto chciałby wejść współprace ;))

Opublikowano

Ja chętnie mógłbym zacząć współpracować i np. ćwiczyć sobie i uczyć się na jakimś gotowym silniku edytować go itd.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

TyBuuu, od razu mówię że na gotowym silniku nie wyjdzie ci/wam jakaś tam kultowa gra ;]

Przecież to jest wiadome... ;p

Ja tylko chciałbym trenować coś edytować itd. na gotowym silniku jakimś najprostszym.

TyBuu Autor pisze własny silnik.

Oj zapomniałem o tym.

Ale ja szukam też kogoś kto mógłby mi pomagać w nauce jak edytować silnik z czego on się składa itd.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ale ja szukam też kogoś kto mógłby mi pomagać w nauce jak edytować silnik z czego on się składa itd.

Silnik składa się z kodu źródłowego. Jeśli będziesz rozumiał kod (i dodasz do tego trochę wyobraźni) - będziesz rozumiał zasadę działania silnika. Ot i cały sekret.

Popisz coś własnego, nie koniecznie grę, zaprzyjaźnij się z helpami do bibliotek i języka z którego korzystasz (same tutoriale nic ci nie dadzą), przeczytaj chociaż jedną książkę opisującą podstawy. Potem wszystko będzie zależało od twoich predyspozycji. Bo może się okazać, że kiepski będzie z ciebie programista, ale za to pięknie śpiewasz i twoja kariera nie będzie się wiązała z siedzeniem przed kompem.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...