Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pobieranie

Shadow666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam takie pytania:

Czy da się zastopować i wyłączyć komputer, a następnie wznowić pobieranie napszykład za tydzień ??

Bo jak rozpoczynam pobieranie to ciągle mam 12%, to oznacza że pobiera się od nowa czy jak ??

Jak nie da się pobrać wznawiając pobieranie, czy istnieje wersja np. torrent który pozwoli mi pobrać gre przez program który to umożliwia.

Z góry dz.

Nie ma.png

Opublikowano

Normalnie do 52% możesz stopować pobieranie i wznawiać kiedy chcesz. Po ponownym uruchomieniu Launchera przez chwile sprawdzi pliki ale nie będzie ich pobierać i poleci dalej. (Do 52% bo od tego momentu zaczyna się instalacja i jak zastopujesz w trakcie to przy ponownym uruchomieniu znowu będzie lecieć od 52% powoli.)

Opublikowano

Normalnie do 52% możesz stopować pobieranie i wznawiać kiedy chcesz. Po ponownym uruchomieniu Launchera przez chwile sprawdzi pliki ale nie będzie ich pobierać i poleci dalej. (Do 52% bo od tego momentu zaczyna się instalacja i jak zastopujesz w trakcie to przy ponownym uruchomieniu znowu będzie lecieć od 52% powoli.)

czyli pobiera sie do 52% dalej instalacjia czyli juz nic sie nie pobiera? czy instaluje i pobiera?

i czy oplaca sie zagrac ? bo wydawca jest gameforge -.- jakie sa ceny w is? nie sa olbrzymie i czy nie daja przewagi nad graczami?

Opublikowano

czyli pobiera sie do 52% dalej instalacjia czyli juz nic sie nie pobiera? czy instaluje i pobiera?

i czy oplaca sie zagrac ? bo wydawca jest gameforge -.- jakie sa ceny w is? nie sa olbrzymie i czy nie daja przewagi nad graczami?

1. Po 52% się instaluje. Później masz dużo update, od 28 sierpnia będzie jeszcze więcej bo wchodzi nowy patch.

2. Czy się opłaca grać?

http://www.mpcforum.pl/topic/1022498-pytanie-pytanko-o-aiona/

punkt 6. Odpisałem dzisiaj rano. Ale człowiek nie patrzy na inne tematy, bo jeszcze opcja szukaj rękę ugryzie.

Opublikowano

Nie orientuję się w tej sprawie, nigdzie nie widziałem informacji o wielkości patchy, a ściągało mi się zawsze z prędkością ~4-5MB/s i to parę minut.

Klienta gry mam zainstalowanego od początku F2P kiedy to mi się FailForgowy pogryzł z NCSoftowym i musiałem ściągać całość od nowa. Wtedy było 2.7 i prawdopodobnie na tym patchu się zatrzymał FailForge z swoim klientem (jako bazę, którą się ściąga na samym początku), resztę dają jako patche, tj. 3.0 jako główny patch z nowymi mapami, 3.1 jako poprawki, 3.5 jako nowa instancja i poprawki, 3.7+3.9 jako poprawki do poprawek poprzednich poprawek. Strzelam, że całość nie zajmie więcej niż 5 GB.

Teraz wejdzie 4.0, za parę minut zedytuję post i powiem ile dokładnie ważył patch z tą wersją na PTS (Public Test Server by FailForge do sprawdzania patcha przez graczy), którego aktualnie ściągam. Zostało mi z 50%, 2 GB ściągnięte.

/Edit: Patch ważył ~3GB. Od 50% zatrzymywał się, instalował, pobierał, instalował, powtórz, powtórz, powtórz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...