Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Strona na Vpsie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma takiego VPS`a:

CPU: 0.6 Ghz

RAM: 384 MB

Disk space: 5 GB

Bandwidth: 10 GB

Co potrzebuję żeby na nim postawić stronę www??

Opublikowano

Logujesz się na konto root, wpisujesz

aptitude install php5 mysql-server apache2 phpmyadmin proftpd

Klikasz Y, czekasz aż pobierze wszystko, przy phpmyadmin i mysql będzie Cię pytało o hasła dla admina itp., po odpowiedniej konfiguracji będziesz mógł

- Łączyć się z serwerem poprzez FTP, wrzucać tam pliki (jeśli nie wiesz jak to zrobić poczytaj o konfiguracji proftpd)

- Uruchamiać skrypty php

- Tworzyć bazy mySQL

- Zarządzać bazami poprzez phpmyadmin

Tyle wystarczy aby mieć podstawowy serwer www.

Zajmuję się kompletnym tworzeniem stron WWW oraz zarządzaniem serwerami na linux. Kontakt na PW lub skype.

Opublikowano

Dobra a pytanie czy strona lub forum będzie mocno się muliła na tym VPSIE ile osob naraz uciągnie tzn w sensie ile naraz osob bedzie moglo byc na stronie aby strona chodzila plynnie

Opublikowano

Zależy od przepustowości sieci.. zakładam iż ma port 100mbit, myślę, że z 200 unikalnych userów dziennie będzie w miarę chodziło.

Zajmuję się kompletnym tworzeniem stron WWW oraz zarządzaniem serwerami na linux. Kontakt na PW lub skype.

Opublikowano

To chyba jest darmowy vps od firmy gałęzi hostingera co nie?

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

nie to jest darmowy vps z vps.me

Zależy od przepustowości sieci.. zakładam iż ma port 100mbit, myślę,
że z 200 unikalnych userów dziennie będzie w miarę chodziło.

Dzięki wielkie za odpowiedź ale mi nie chodzi dziennie tylko ile może naraz być na stronie np. 100 userów o godzinie 20:00 naraz więc prosiłbym o odpowiedź

Opublikowano

nie to jest darmowy vps z vps.me

Dzięki wielkie za odpowiedź ale mi nie chodzi dziennie tylko ile może naraz być na stronie np. 100 userów o godzinie 20:00 naraz więc prosiłbym o odpowiedź

vps.me to wlasnie galaz hostingera ;)

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

Wpisz w google. !!!

how to install lamp server in Ubuntu albo co tam masz

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

jak chcesz się bawić z vpsami to proponuje znajlezc gotowca czyli sprzedają takie vpsy co masz juz je skonfigurowane pod witrynę.

Opublikowano

No właśnie coś nie wypaliło z tym darmowy vps`em na vps.me nadal nie chcą mi aktywować vps`a chociaż potwierdziłem numer telefonu znacie jakieś darmowe VPS?? na stałe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...