Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Metinologia

Nexicoll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jeden z ostatnich moim tutów na tym Froum. Dziś udostępnię wam rzecz o które ludzie się, że tak powiem zabijali. Zaczynamy

1.Rozpakowujemy locale_pl/de jakie tam macie

2. locale/pl --> skildesc.txt i dodajmy ten wpis http://wklej.to/nrFYt

120	SUPPORT	Metinologia			Umiejętność rozmawiania z Kamieniami Metin.					PASSIVE		stoneskil
- na wszelki wypadek jak by się na stornie taby zwaliły

2. Pakujemy locale , rozpakowujemy root

3. Przechodzimy do pliku playersetingmodule.py i od linijki 65 do 105 zamieniamy każde 125 na na 120, tak to ma wyglądać

kq0v.jpg

4. Zamykamy plik, otwieramy uicharacter.py, i w linijkach 24,27 i 30 przed liczbą 121 w tych nawiasach kwadratowych dodajemy 120, ma to wyglądać tak

u5df.jpg

5. Pakujemy root, otwieramy etc

6. Przechodzimy do

ETC\ymir work\ui\skill\common\support
i tutaj dodajemy nowy plik o nazwie stoneskil.sub, odpowiada on za ikonę naszego skila , tutaj nieco więcej o tworzeniu takiego pliku

http://www.mpcforum.pl/topic/1009901-tutkonfiguracja-pliku-sub/
7. Teraz musimy zbroić tak, by naszemu skilowi dało się zwiększać lvl.

8. Otwieramy navicta -> player/skill_proto i kliakmy na taki + na dole, następnie tą belkę z boku wpisu, i wklejamy to

120	Metinologia	0	1	40	0	NONE								DISABLE_BY_POINT_UP		NONE								0	0	NORMAL	0	1	0	0
A jak nie to kopiujemy wpis z Combo(Kombinacja) i wklejamy zmieniając nazwę na Metinologia i ID na 120, wybaczcie ale robienie zapytania query do tego było zbyt czasochłonne

9. To wszystko. Efekt końcowy jest taki cw5q.jpg

Akurat ja skopiowałem plik odpowiadający z wygląd ikony combo i zmieniłem mu nazwę, dla tego u mnie jest taka ikona a nie inna

Teraz co nie co o lvl'owaniu skilla

lvl:

20 - M1
30 - G1
40 - P
to jest jak normalnie 21 to M2 itd.

Lvl Skilla ustawiamy w queście wpisując funkcję

pc.set_skill_level(120, lvl skila)
Dodatkowy jest to już zrobione że jeśli mamy na M1 to pisze Metinologia Mistrz tak jak normalnie

Myślę, że na tego lajka zasłużyłem ....

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Teraz w queście ustawiamy, przykładowo wraz z zniszczeniem metina dodatkowy drop, im większy poziom umiejętności, tym większe szanse, i podnoszenie poziomu umiejetności albo wraz z niszczeniem kolejnych metinów, albo książkami, z type 18 i subtype 10.

Trzeba jeszcze dodać w bazie skill o takim vnum, aby wszystko ładnie działało. Można skopiować np skill jeździectwa.

Widzę że wspomniałeś jednak o tym :D

Dobry tutorial ;)

sygnatura2.png

Opublikowano

Quenstinios dokładnie na tej zasadzie maiło o działać co napsiałeś, a przecież dałem wpis do skil_proto :D

@ Teraz tylko patrzeć po prezentacjach ile serverów doda :D

nexi.png

Opublikowano

Nie rozumiem, po co komu nowy skill bez zastosowania? Sporo pracy żeby nadać temu jakieś sensowne działanie, a opisałeś samo dodanie skilla co jest raczej banalne. Gdybyś dał sam pomysł efekt byłby podobny ;)

Opublikowano

" Dziś udostępnię wam rzecz o które ludzie się, że tak powiem zabijali. "

Co do tego zabijania to nie byłbym taki pewien, jak dla mnie to śmieć, ale MOŻE komuś się to przyda.

Opublikowano

Ja Ci zaraz wyciągnę....

Nie mów jak nie wiesz.

oj oj wiem wiem bo sam to wyciagalem z clienta wiec mi tu nie mow sam tego nie zrobiles po prostu nie chcesz sie przyznac ze zayebales ale i tak like ze ci sie chcialo to publikowac

3392542656.png

Opublikowano

Chłopie weź wyjdź wszystko sam robiłem ,a to że ty wyciągasz z innych serverów to sam się powinieneś wstydzić. Jeszcze mi powiedz że na Reinorze ten skil ma takie smao ID

nexi.png

Opublikowano

oj oj wiem wiem bo sam to wyciagalem z clienta wiec mi tu nie mow sam tego nie zrobiles po prostu nie chcesz sie przyznac ze zayebales ale i tak like ze ci sie chcialo to publikowac

wypierdalaj

Opublikowano

. Dziś udostępnię wam rzecz o które ludzie się, że tak powiem zabijali. Zaczynamy

WTF przeciez 12 latek by to zrobil

Bez-nazwy_nxasswq.png

Opublikowano

@UP Pewien jesteś ? Jakoś nie widziałem Tutaj takiego tuta, z resztą jak wiele Tutów, które mają poziom potencjalnie łatwy według Ciebie

@ Co do questa tego niżej to on ma ID skila 127 tu jest 120 musielibyście sobie zmienić

nexi.png

Opublikowano

Jest to ciekawy pomysł, robiłem to dawno temu w systemie zielarstwa, jednak zapomniałem jak to się do końca wszystko składało w całość. Odświeżyłeś mi pamięć tym tutorialem, dzięki.

Wszystko dobrze opisane!

Opublikowano

Up. Jak mozna tego nie ogarnac? :|

Najpierw podajesz w pikselach lewy gorny rog, potem dolny prawy rog, to nawet jest logiczne, bo jak inaczej mialo by dczytywac konkretny obrazek z jednego pliku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...