Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lenovo Y580

wiesiekex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, od dawna poszukuję laptopa i poważnie zastanawiam się nad Lenovo IdeaPad Y580, czy znajdziecie coś lepszego w podobnej cenie?

I jak możecie to podawajcie linki, bo z tych lenovo to są różne dyski, ilość ramu itp. a więc liczy się cena i ilość parametrów.

Np. te dwa laptopy różnią się tylko 4gb ram i dyskiem 128 GB SSD mSATA, a różnica w cenie to ponad 1000zł, a więc o co chodzi? :D

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-ideapad-y580-i5-3210-4gb-1tb-gtx660-szary.bhtml#opis
http://www.x-kom.pl/p/153346-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y580-i5-3210m-8gb-1281000-7hp64x-msata.html?partnerid=100616814&sm12=Mjc=&ts=1376232514&token=e764b7ea65fd1c5764ec7f6e441fffd0#

btw. słyszałem również, że podobno mają te laptopy wycofać ze sprzedaży to prawda?

Czekam na propozycje, nie chcę nic z allegro jedynie sklepy w których można odebrać w Lublinie.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

CoD pójdzie na pewno, co do GTA V miałbym wątpliwości. Chłopie, to jest laptop ze średniego przedziału cenowego, a GTA nie pójdzie pewnie na 95% stacjonarek, więc co dopiero na lapku o wydajności peceta za niecałe 2000 zł? Dołóż drugie tyle i może pograsz komfortowo na wysokich ustawieniach.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

http://www.systemrequirementslab.com/cyri

Nie słucha opinii innych o wind8, oni go nigdy nie mieli, bo "okinka so i ni mo pulpitu, to gufnó"

W windowsie 8 jest normalny pulpit. Przycisk start wgrywasz prostym programem.

Uruchamia się 5 sekund szybciej niż wind7.

Obsługuje wszystko, i więcej niż wind7. Od windowsa XP w górę.

Według mnie najlepszy dotychczasowy system od MS

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Procek ten sam a grafika gorsza pomimo dwóch kart (jeśli wierzyć testom). Po co?

No Chyba Cię pokicało :P

SLI jest lepsze i to o niebo.

http://www.notebookcheck.pl/Ranking-kart-graficznych-w-grach.31531.0.html

Poza tym w y500 masz zaebiście podświetlane klawisze i FULL HD, a nie to co w y580

Jedyne, co mnie zastanawia w tym 500, to brek napędu, chyba że źle napisali w specyfikacji.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ja pierdziele, znów wyniki z pewnej strony (nie będę wymieniał bo jeszcze mnie posądzą o reklamę) mnie zmyliły xD Nie mogą po prostu napisać, że w takiej i takiej grze SLI nie działa jak trzeba i wykorzystywana jest jedna karta... mój błąd xD No i ta cena o_O Praktycznie taki sam budżet, a taki skok wydajnościowy i jakościowy?!

@DOWN

Ale ja jeszcze nie kupiłem xD Prawdopodobnie w przyszłym roku dopiero. Może nieco stanieje ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja pierdziele, znów wyniki z pewnej strony (nie będę wymieniał bo jeszcze mnie posądzą o reklamę) mnie zmyliły xD Nie mogą po prostu napisać, że w takiej i takiej grze SLI nie działa jak trzeba i wykorzystywana jest jedna karta... mój błąd xD No i ta cena o_O Praktycznie taki sam budżet, a taki skok wydajnościowy i jakościowy?!

No, zawaliłeś sprawę, że przed kupnem laptopa nie spytałeś się mnie o zdanie :D

Skok jest ogromny jak dla mnie i ten laptop jest chyba najlepszy w tej cenie.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jak dla mnie powinieneś wziąć 580 bo SLI z 650 to standardowe problemy typu mikroprzycięcia, wysokie temperatury i głośność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...