Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] "Zagrajmy w TopEleven-Zostań Menadżerem" #1

Hajda™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

topeleven-logo256.png

Witam wszystkich w pierwszym moim poradniku z serii ,,Zagrajmy w TopEleven-Zostań Menadżerem".

Otóż grą zaraziłem się całkiem niedawno i w zasadzie przypadkowo przeglądając Facebook'a przy odczytywaniu powiadomień. Dostałem zaproszenie do zagrania w TOPELEVEN tak więc przez przypadek wszedłem i spodobało mi się.

1.Co nam będzie potrzebne do gry?

• Konto na portalu społecznościowym Facebook
  • Gospodarka czasu na mecze

Gdy już klikniemy w Aplikacjach na Facebook'u grę TopEleven i ,,Zagraj w grę"

Pojawi nam się takie okienko :

05244408519665833171.jpg

W tym miejscu wpisujecie nazwę swojej drużyny :)

Ja nazwałem swoją SohanRangers C.F

Potem będziemy musieli uzupełnić informacje dotyczące naszego pochodzenia czyli :

Język,Kraj,Miasto.

W ciągu niecałej sekundy wygeneruje nam losowy skład,herb oraz koszulki,które możemy edytować za darmo (To w drugiej części poradnika).

2.Opis opcji,czyli jak zarządzać poprawnie w TOPELEVEN.

15316956453721464989.jpg

• Piłeczka w tym niebieskim kwadraciku przenosi nas na rozgrywany przez nasz zespół mecz. Przeniesie tylko gdy zacznie ona podskakiwać wtedy wiemy,że mecz się rozpoczął. Ważna jest obecność na meczu gdyż dostajemy bonus 8% posiadania piłki przez nasz zespół

• Koperta oznacza nic innego jak Wiadomości od Zarządu,Medyków którzy informują nas o kontuzjach w składzie,wygasających kontraktach,emeryturach,transferach etc.

• Ikona trzech zawodników przenosi nas w okienko zarządzania naszą drużyną.
    Możemy tam edytować nazwy zawodników,zmieniać taktyki etc. (To w późniejszych poradnikach).

• Piłka i Pachołki to Pole Treningowe. Tutaj możemy rozdawać Pkt. umiejętności naszym graczom. Możemy ich trenować,rozgrzewać przed meczami tylko jest to ryzykowne kontuzją.

• Terminarz- Tutaj możemy zobaczyć wszystkie rozegrane mecze przez naszą drużynę oraz ich wyniki.
  • Podium,czyli nic innego jak Tabela Ligowa,Drzewka Pucharowe oraz Ligi Mistrzów.
  • Okienko Transferowe-Możemy tutaj licytować zawodników czyli wzmocnienia naszej drużyny.

• Finanse- Oferty Sponsorskie czyli darmowe Tokeny oraz $.

• Stadion- Należy go rozbudowywać by pomieścić większą widownię fanów etc. (O tym osobny poradnik)

• Klub- Tutaj właśnie możemy edytować nasze dane drużyny,osobowe trenera oraz edytować herb/koszulki.

• Zaproszenia znajomych do Gry w TopEleven i nagrody za te "wyzwania"

• Sklep Klubowy - Kupić można tutaj zupełnie wszystko. Oficjalne koszulki takich zespołów jak RealMadrid,F.C.Barcelona itd czekają właśnie tam :)

Na razie z wprowadzenia to na tyle.

W następnej części poradnika : Rozbudowa Stadionu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...