Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pluginy się nie wczytują

WinMag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem wywala mi takie błędy (dla przykładu wrzuciłem sobie ButtonWarps:

2013-08-14 10:29:03 [SEVERE] Could not load 'plugins/ButtonWarp.jar' in folder 'plugins'org.bukkit.plugin.InvalidPluginException: java.lang.UnsupportedClassVersionError: me/micrlink/ButtonWarp/ButtonWarp : Unsupported major.minor version 51.0    at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:184)    at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugin(SimplePluginManager.java:305)    at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugins(SimplePluginManager.java:230)    at org.bukkit.craftbukkit.v1_5_R3.CraftServer.loadPlugins(CraftServer.java:239)    at org.bukkit.craftbukkit.v1_5_R3.CraftServer.<init>(CraftServer.java:217)    at net.minecraft.server.v1_5_R3.PlayerList.<init>(PlayerList.java:55)    at net.minecraft.server.v1_5_R3.DedicatedPlayerList.<init>(SourceFile:11)    at net.minecraft.server.v1_5_R3.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:106)    at net.minecraft.server.v1_5_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:382)    at net.minecraft.server.v1_5_R3.ThreadServerApplication.run(SourceFile:573)Caused by: java.lang.UnsupportedClassVersionError: me/micrlink/ButtonWarp/ButtonWarp : Unsupported major.minor version 51.0    at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)    at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:634)    at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:142)    at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:277)    at java.net.URLClassLoader.access$000(URLClassLoader.java:73)    at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:212)    at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)    at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)    at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass0(PluginClassLoader.java:80)    at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:53)    at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)    at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)    at java.lang.Class.forName0(Native Method)    at java.lang.Class.forName(Class.java:266)    at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:173)    ... 9 more

+ mam problem z craftbook:

2013-08-14 10:29:24 [WARNING] [CraftBook] Chairs require ProtocolLib! They will not function without it!

Mogę pomóc przy serwerze znam się na pluginach piszcie do mnie na pw lub skype a pomogę!!!

Opublikowano

ok spróbuje

Mogę pomóc przy serwerze znam się na pluginach piszcie do mnie na pw lub skype a pomogę!!!

Opublikowano

to protocoLib pomogło dzięki. Zobacze z wersją serwera może się uda trzymajta kciuksony :P

@EDIT za co ostrzeżenie Mod ?

Opublikowano

Serwer ma 1.6.2 (FU*K YEA) ale i tak wywala błędy tego typu

Opublikowano

Unsupported major.minor version 51.0 najczesciej oznacza to ze plugin jest kompilowany na nowsza jave niz ta zainstalowana jest na serwerze na ktorym dziala bukkit ;p

Zbieram jak większość +!

Opublikowano

ja jak zawsze mam takie coś i pisze nazwa pluginu np. ChestShop > to go poprostu wywalam i szukam innego o tym samym znaczeniu .

1377531174-U173186.png

Opublikowano

ja jak zawsze mam takie coś i pisze nazwa pluginu np. ChestShop > to go poprostu wywalam i szukam innego o tym samym znaczeniu .

Też tak robie ale ten plugin i inny tego typu wywala znowu błędy

Znowu mi wywaliło :(

2013-08-15 09:22:38 [SEVERE] Could not load 'plugins/CombatLog.jar' in folder 'plugins'org.bukkit.plugin.InvalidPluginException: java.lang.UnsupportedClassVersionError: com/jackproehl/plugins/CombatLog : Unsupported major.minor version 51.0    at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:184)    at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugin(SimplePluginManager.java:305)    at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.loadPlugins(SimplePluginManager.java:230)    at org.bukkit.craftbukkit.v1_6_R2.CraftServer.loadPlugins(CraftServer.java:239)    at org.bukkit.craftbukkit.v1_6_R2.CraftServer.<init>(CraftServer.java:217)    at net.minecraft.server.v1_6_R2.PlayerList.<init>(PlayerList.java:56)    at net.minecraft.server.v1_6_R2.DedicatedPlayerList.<init>(SourceFile:11)    at net.minecraft.server.v1_6_R2.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:106)    at net.minecraft.server.v1_6_R2.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:391)    at net.minecraft.server.v1_6_R2.ThreadServerApplication.run(SourceFile:582)Caused by: java.lang.UnsupportedClassVersionError: com/jackproehl/plugins/CombatLog : Unsupported major.minor version 51.0    at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)    at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:634)    at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:142)    at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:277)    at java.net.URLClassLoader.access$000(URLClassLoader.java:73)    at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:212)    at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)    at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)    at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass0(PluginClassLoader.java:80)    at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:53)    at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)    at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)    at java.lang.Class.forName0(Native Method)    at java.lang.Class.forName(Class.java:266)    at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.loadPlugin(JavaPluginLoader.java:173)    ... 9 more

tym razem combatlog

Opublikowano

Unsupported major.minor version 51.0 najczesciej oznacza to ze plugin jest kompilowany na nowsza jave niz ta zainstalowana jest na serwerze na ktorym dziala bukkit ;p

mam najnowszą wersje javy i tak g***o

wgraj vault albo zmień na stabilny bukkit 1.5.2 stabilny napewno pomoże ^_^

stabilny combatlog ta?

mam jave 1.6.0_27 - najnowszą kompatybilną

Opublikowano

Ehhhh, Ty masz jave 6, a większość pluginów jest kompilowana pod Jave 7... Digitalix dobrze mówi ;)

tak ale ja mam (mam taką nadzieje xD) wersję rekomendowaną czyli 1.6.0_27

Opublikowano

Zainstaluj Jave 7, serwer będzie wydajniej działał i wszystkie pluginy będą działać. :P

http://www.java.com/inc/BrowserRedirect1.jsp

To co podałeś to klient. Z 7 będę ryzykował dlatego zrobie to na 2 serwerze i zobaczymy

Opublikowano

W 40% mi pomogłeś w 60% musiałem sam wszystko co zeżarło mi dzień ale dobra dzięki za pomysł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...