Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Jak sądzicie czy WarZ ukradło pomysł czy DayZ

wikto0205

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie dziś mam do was pytanie kto ukradł pomysł komu?

Ponieważ kilkanaście razy kiedy widziałem ja ktoś na Live Grał to na czacie bylo:

DayZ Ukradło pomysl WarZ

WarZ Ukradlo pomysl DayZ

I niewiem co wy o tym sadzicie?

Opublikowano

Powiem tak DayZ było pierwsze a WarZ było drugie (WarZ nie ukrywa że wzorowali się na WarZ ( teraz infenstation ) Tutaj masz cytat nawet " Twórcy tytułu nie ukrywają, że przy projektowaniu produkcji inspirowali się przede wszystkim modyfikacją do gry ArmA II, noszącą tytuł DayZ."

Opublikowano

ja pierwsze co to grałem w Day Z, pomyślałem że War Z to jest wytwór tych samych producentów (no bo Day/War no i Z na końcu a tematyka gier identico) tylko że tam jest zmieniony HUD ale się myliłem, wyszedł ostatnio film World War Z i nie wiem czy producenci zmienili nazwe ze względu że było mylone z Day Z i jej producentami i się przypieprzyli do tego czy ze względu filmu, nie wiem, w kazdym razie mam gre na steam i jak coś sp*** to mam zwrot hajsu xD

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

@up Tytul zostal zmieniony ze wzgledu na prawa autorskie (World WarZ). Firma nie miala wystarczajacej ilosci pieniedzy na splacanie wiec po prostu zmienili nazwe.

22fu7of2onif.png
Opublikowano

Otóż....twórcy gry Infestation wzorowali się na dodatku do gry ARMAII (DayZ), lecz jeszcze wcześniej była książka WarZ. Wtedy stworzyli film The World WarZ i twórcy filmu kazali zmienić nazwę WarZ (Infestation), ponieważ chcą sami stworzyć grę WarZ. Tak więc...będziemy mieli dodatek (DayZ), grę oddzielną Infestation i grę oddzielną WarZ.

Zapraszam wszystkich serdecznie na mój kanał youtube. Nagrywam CS:GO. Jeżeli ludziom będą podobać się moje filmy, będą łapkować, komentować i subskrybować, to będę wrzucał w miarę regularnie filmiki. Zapraszam do oceny mojego najnowszego filmu 1vs5 - clutch [ACE!].

https://youtu.be/ek1A_2F34HE

Opublikowano

Z jakiej racjii oni musieli zmienić nazwę , skoro byli pierwsi ?

Kto byl pierwszy? Poczytaj na MPC, lub of. stronie, a nawet na polskich stronach WarZ. Znajdziwsz tam odp. na swoja watpliwosc.

Do autora tematu.

Gdzie byles przez ten rok? Czlowieku! Tu, u Nas na forum byl multum tematow zwiazanych z "kto, kiedy i od kogo", nie wspominajac o "specjalistycznych" stronach, gdzie byly toczone regularne "bitwy" zwolennikow i przeciwnikow tych gier.

Gdzie byles?

Dalej. Jakie ty "filmiki" ogladasz? Kto jeszcze dzisiaj, poddaje dyskusji fakty o ktorych wszyscy wiedza? Zmien prosze "kanal" ;-)

Wiem. Pewnie dopiero teraz zainteresowales sie ta gra, ale wpisz w G "DayZ vs WarZ" a wyskoczy Ci full tematow :-)

P.S.

Jak widac sezon ogorkowy w pelni ;)

test

Opublikowano

Po prostu Infestation wzorowało się na DayZ co nie znaczy że jest to ta sama gra na tych samych plikach itp.

Napewno wielu nowych twórców gier wzorowało się na tych starszych grach. Bo inaczej by nie wpadł im jakiś pomysł do głowy.

Każdy twórca jakiejś gry się na czymś wzorował bo np. jak był mały grał w takie gry itp.

Ale żeby zgapili? to co innego i napewno tego nie zrobili.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Dayz było pierwsze, jednak zdaniem twórców i devów warz nad grą pracowali już dawno. Ja osobiście nie sądzę, aby tak właśnie było.

fiR919k.png

Opublikowano

Ja myśle że WarZ teoretycznie jest 1 co do tego że to jest pełna wersja gry.

A co do tego że niby zgapiło ? Poprostu wzorowali się na tym całym DayZ, niech teraz wszyscy dzieci hejterskie zagrają w WarZ a potem w DayZ.

100% różnicy.

Opublikowano

Przepraszam za kolejny OT.

2@up i @ up. Czy naprawde, zlozenie do "kupy" paru zdan sprawia Wam az tak duzy problem? Ludzie, gdzie Wy chodzicie (o ile chodzicie) do szkoly? Czytajac Wasze posty, mozna miec wrazenie, ze 1 klasa szkoly podstawowej to max.

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...