Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona dla szkoły - na szybko.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z nudów, albo raczej dla przypomnienia pewnych rzeczy z zakresu HTML i CSS 2,3 postanowiłem napisać stronę dla szkoły podstawowej, która mieści się w tym samym budynku co moja gimbaza, do której jeszcze rok będę musiał się pomęczyć. Jeszcze chciałbym dodać, że to będzie, jakby to powiedzieć oficjalna strona tej szkoły tzn. tylko podstawówki.

To tyle na beznadziejnym wstępie, którego i tak nikt pewnie nie przeczytał.

http://elmati.square7.ch/page-school

Mile widziane ostre hejty, bo mam szacunek do zdania osób inteligentnych wypowiadających się z sensem.

Z góry proszę, gdy piszecie ocenę np. 5/10 piszcie dlaczego tak :P

Pragnę też dodać, iż w zrobiłem tą stronkę w teraz modnym prostym stylu - bez obrazków, gradientów czy innych gifów. Sam HTML, CSS, oczywiście PHP i dla urozmaicenia dodałem trochę beznadziejnych animacji.

Tak na marginesie: ta strona nie jest jeszcze ukończona, więc proszę mi nie wypisywać tu błędów php itd.

...

Opublikowano

Niby widać, że miało być prosto ale jednak to nie to. Zrezygnował bym z kafelek które kojarzą się tylko i wyłącznie z Windows 8 (pewno inspiracja). Jak na podstawówkę nie pasuje. 5/10

Opublikowano

Już widać jakich macie nauczycieli informatyki, żeby uczeń robił strone dla szkoły beka. A tak to troche chujowy

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Niby widać, że miało być prosto ale jednak to nie to. Zrezygnował bym z

kafelek które kojarzą się tylko i wyłącznie z Windows 8 (pewno

inspiracja). Jak na podstawówkę nie pasuje. 5/10

No wzorowałem się po części na kafelkowym microsyfie.

4/10 layout nie zbyt fajny mógł byś dodać jakąś grafikę

Właśnie myślałem nad jakimś obrazkiem czy czymś ale nie mam pojęcia co dodać :P

Już widać jakich macie nauczycieli informatyki, żeby uczeń robił strone dla szkoły beka. A tak to troche chujowy

Tak, nauczycielka od informatyki nawet nie wie co ja jej tłumaczyłem gdy pokazywałem jej poprzedni layout.

A jeżeli chodzi o twoją opinie "troche chujowy" to czy mógłbyś się rozwinąć :P

...

Opublikowano

Według mnie bardzo fajny layout ale zbyt nowoczesny jak dla szkoły Wymyśl coś prostego bez żadnych kontrastów etc. ; ) to podoba się nam ale zapewne nie starym nauczycielką : P według mnie strona 8/10

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

ładnie strona wykonana dodaj ss klas itp oraz sekcja Rodzice i jeszcze 2 nie działają!(pewnie nie zrobiłeś jeszze)

moja ocena 10/10

...

Opublikowano

1. Pierwsze wrażenie dosyć dobre, tylko zmień tło na bardziej stonowane bo tło wygląda jak coś co trzeba zobaczyć, a nie coś co ma być tłem. Np. jakiś ciemny szary.

2. Menu jest straszne, wgl. mi się nie podoba, do tego mogłeś sobie oszczędzić bajerów i po kliknięciu przenosić na zwykła stronę. To przecież wgl. ani ładne, ani dobrze nie działa, ani fajne.

3. 7 błędów składni:

http://validator.w3.org/check?uri=http://elmati.square7.ch/sch/&charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&group=0

Poprawisz to i będzie nawet ok, ale narazie 5/10

Opublikowano

k#rwa ludzie czytajcie ze zrozumieniem -.-

Tak na marginesie: ta strona nie jest jeszcze ukończona, więc proszę mi nie wypisywać tu błędów php itd.

Po ch#j mi mówicie, że są błędy składni, to nie działa, tamto nie działa, jak k#urwa czarno na białym jest napisane, że strona nie jest jeszcze ukończona.

@up

strona wynonana 7/10

Wiem, że jest strona wykonana ale wytłumacz dlaczego taka ocena. Spamujesz tylko:P

@piotrek54PL

2. Menu jest straszne, wgl. mi się nie podoba, do tego mogłeś sobie
oszczędzić bajerów i po kliknięciu przenosić na zwykła stronę. To
przecież wgl. ani ładne, ani dobrze nie działa, ani fajne.

Każdy ma swój gust mi np. te "kafelki" się podobają + animacje. Tobie nie muszą, więc menu zostanie jakie było. Jeżeli chodzi o przenoszenie na stronę czyli ładowanie jej ajaxem (w tle) do diva, chyba tak jak mówisz przerobie to na standardowe przejście z przeładowaniem strony :P

szału niema, dodaj coś do stopki jeszcze i do strony mozesz napewno
dodac likebox, szczęśliwy numerek, date i godzine + odliczanie do
rozpoczęcia roku szkolnego alby nie było tak pusto

Pomyślę, nad dodaniem kilku takich bajerów :D

...

Opublikowano

Powiem tobie, że szablon bardzo przyjemny dla oka. Biorąc pod uwagę, ze to podstawówka to takie kredkowe kolory sa jaknajbardziej na miejscu ;)

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

Proste i ładne, Kafelki to dobry pomysł jednak nie podobają mi się podstrony które są wysuwane po wciśnięciu linku, Powinny być rozciągnięte na całą szerokość strony. ;)

Opublikowano

Na szybko to nie ma po co robić.. ogólnie brzydkie to jest

Jakos nie widzialem, zebys robil lepsze. A layout jak juz wczesniej mowilem. Idealnie sie nadaje na strone szkoly. To jest dla dzieci z podstawowki. W dzisiejszych czasach tak szybko dorastaja, ze warto dac im chociaz tyle dziecinstwa co w kolorkach strony.

Jako sugestie dodam tylko, ze gdy otworzymy jakas podstrone, to zeby wlaczyc inna trzeba 2 razy kliknac link bo 1 raz wylacza poprzednia, a 2 wlacza ta co chcemy. Zmien to i jak dla mnie bedzie gites ;)

Wykonuje strony na zlecenie, tematyka dowolna. Szablon moze byc dostarczony przez klienta. Strony da sie podpiac pod gry lub inne skrypty serwisow internetowych. Mozliwa jest integracja z gotowym forum. Wszelkie informacje na priw, lub gg 9332277

Opublikowano

Strona kojarzy mi się bardziej z przedszkolem ... dużo "przyjaznych" kolorów itp. xD

Ogólnie skrytpy są OK, ale to jednak nie to ! :c

Opublikowano

@up strona gimbazjum będzie z inną treścią i kolorkiem ale układ paneli itd. będzie taki sam :P

Aktualizacja:

-Dodany licznik odliczający czas do nowego roku szkolnego.

-Zmieniony kolor strony.

-podstrony wczytywane są po przeładowaniu strony, juz nie AJAXem.

-galeria (efektowna zmiana zdjecia, aż zbyt efektowna).

Wkrótce dam linka do strony gimbazy .. myślałem nad niebieskim kolorkiem :D

...

Opublikowano

@up strona gimbazjum będzie z inną treścią i kolorkiem ale układ paneli itd. będzie taki sam :P

Aktualizacja:

-Dodany licznik odliczający czas do nowego roku szkolnego.

-Zmieniony kolor strony.

-podstrony wczytywane są po przeładowaniu strony, juz nie AJAXem.

-galeria (efektowna zmiana zdjecia, aż zbyt efektowna).

Wkrótce dam linka do strony gimbazy .. myślałem nad niebieskim kolorkiem :D

Masz ładnego "Fatal Error" na wysuwających się sukcesach:

Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in /users/elmati/www/sch/php/engine/main.php on line 45
Wygląd 3.5/10.

Funkcjonalność 2/10.

Bardzo irytujące przeskakiwanie kolorów i ten latający od prawej do lewej prostokąt w nagłówku Aktualności.

Z przycisków (na sliderze) usunąłbym te marginesy obwódki slidera, bo tak jakby odstają od niego bardzo brzydko.

Strona jest zbytnio kolorowa - kolory odciągają uwagę od treści, a tak nie powinno być. Na chwilę obecną projekt to jest jedno wielkie brnięcie w ślepą drogę. Całkowicie do przebudowy dla czytelności i użyteczności (której tutaj bardzo brakuje).

Mniej bajerów, a więcej przydatnych funkcji i będzie git.

Dobrze by było podpiąć to pod jakiś prosty i dobry cms - np. Wordpress, dla wygody pisania newsów i edycji treści przez np. nauczycieli.

9obpmnjr.png

Opublikowano

@up, otworzyłeś chyba stronę z starym wyglądem, otwórz link ten co podałem wyżej :P

http://elmati.square7.ch/page-school/?page=success-students

Dobrze by było podpiąć to pod jakiś prosty i dobry cms - np. Wordpress,

dla wygody pisania newsów i edycji treści przez np. nauczycieli.

To nie będzie potrzebne, jeżeli ktoś ma autorski cms :P

...

Opublikowano

@up, otworzyłeś chyba stronę z starym wyglądem, otwórz link ten co podałem wyżej :P

http://elmati.square7.ch/page-school/?page=success-students

To nie będzie potrzebne, jeżeli ktoś ma autorski cms :P

Miałem ze starym... to lecimy:

Teraz to już jest za ponuro.

Wygląd 3.5/10.

Funkcjonalność 2.5/10.

Odliczanie jest za blisko środka i jest za wielkie - zawala ekran.

Co bym nie kliknął, wyświetla się "Historia szkoły", i to miejsce akurat jest źle wybrane na takie rzeczy - przy dłuższym tekście zrobi się tasiemiec aż do aktualności i slidera (galerii).

Przyciski przy sliderze, jeszcze gorzej niż wcześniej.

Ogółowo za dużo konturów po 1px, czyniących tę stronę mało estetyczną. Do wywalenia szczególnie ten biały kontur do góry (przy ciemnym tle i otaczające "banerek".

Aktualności są za małe jak poprzednio, więc i mało zwracają uwagę na siebie - nie zachęcają.

Dobrze by było nawiązać (tak myślę), do nazwy - Wilków - jakieś jaśniejsze tło, na tym wilczki (rysowane jakby przez dzieci) itp. Technicznie jest trochę lepiej, ale tylko technicznie (może dlatego, że jest więcej "czegoś").

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...