Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy gracz

Ketrix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, postanowilem sobie zagrac w LC, bedzie to moj pierwszy raz i zastanawiam sie nad tytanem, rycerzem lub czarownica (podobno dobrze sie expi). Chodzi mi o postac glownie exp, ktora postac bedzie dobra dla nowicjusza ?

Opublikowano

Z wymienionych przez Ciebie to rycerz (palladyn). Czarownica jest dobrą postacią, faktycznie szybko się nią expi, ale trzeba ogarniać. Ma ona mało HP, mało obrony i niestety łatwo ją zabić. Dlatego poleciłabym Ci rycerza albo ewentualnie szelmę (zamachowca). ;)

Opublikowano

Z wymienionych przez Ciebie to rycerz (palladyn). Czarownica jest dobrą postacią, faktycznie szybko się nią expi, ale trzeba ogarniać. Ma ona mało HP, mało obrony i niestety łatwo ją zabić. Dlatego poleciłabym Ci rycerza albo ewentualnie szelmę (zamachowca). ;)

Hmm, ryc palladyn dla nowicjuszy, tak?

Moim zdaniem to bzdura. Każdy tak mówi, ponieważ palladyn ma dużo obrony i niby to jest jego ta wielka 'zaleta'. Polecałbym Ci zagrać szelmą, ale z kuszą. Zamachowiec w ogóle nie ma skilli co dużo zżerają hp, dopiero od 122 bodajże. A łowca od 40 lvl miota skillami na potworach.

1368562381-U456617.jpg

Korek < 3

Opublikowano

Hmm, ryc palladyn dla nowicjuszy, tak?

Moim zdaniem to bzdura. Każdy tak mówi, ponieważ palladyn ma dużo obrony i niby to jest jego ta wielka 'zaleta'. Polecałbym Ci zagrać szelmą, ale z kuszą. Zamachowiec w ogóle nie ma skilli co dużo zżerają hp, dopiero od 122 bodajże. A łowca od 40 lvl miota skillami na potworach.

Bzdura? Rycerz jest dość łatwy w prowadzeniu, ma całkiem sporo obrony i stuna. Zdecydowanie poleciłabym palladyna, a nie łowcę. Łowca jest raczej marnym pomysłem. Takie moje zdanie. ;)

Opublikowano

Ok wybiorę rycerza, dzieki za pomoc. Macie jakiś ciekawy poradnik jak rozwinąć rycerza ?

Jak rozwinąć tzn. jak rozdawać punkty statystyk, jakie skille wykupić etc.?

Opublikowano

Jak rozwinąć tzn. jak rozdawać punkty statystyk, jakie skille wykupić etc.?

Dokładnie o to mi chodzi :)

Opublikowano

Do 31 poziomu dajesz wszystkie punkty w siłę. Po 31 poziomie rozdajesz w sumie 17 punktów w kondycję i zwinność, a całą resztę w siłę.

Ze skilli na pewno musisz wykupić Precyzję, Potrójny cios, Gotowość, Koncentrację, Natarcie. Jeżeli masz dużo PU to możesz wykupić całą resztę skilli, które też Ci się przydadzą na początku. Z pasywnych de facto powinieneś mieć wszystkie, ale niektóre pasywy dają stosunkowo mało, a kosztują dużo, więc takie możesz pominąć (ale one są zazwyczaj na wysokich lvlach, a wtedy już ogarniesz). ;)

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc :) Te PU będę nabijał bodajże w jakiejś świątyni. Znalazłem mistrza dodał mnie do gildii wiec poproszę o tego bloka i zaczne farmić.

Opublikowano

Nie proś o bloka. Rób wszystko oprócz bicia czerwonych mobków i będzie gut. Nie męcz się z tą farmą, bo się zanudzisz. Po prostu bij mobki i rób opłacalniejsze questy :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...