Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jungla

Fananis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , słyszałem że na jungli sie dobrze rankedy keruje.

Ale ja kompletnie nie wiem jak junglowac, możecie mi powiedziec jak wy junglujecie? Byłbym bardzo wdzieczny.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Hmm.

Jeżeli grasz championem który posiada manę , zaczynasz od blue , potem wilki , następnie duchy , następnie red i golemy i gank

Jeżeli grasz postacią który nie posiada many , a np. energię załóżmy lee , zaczynasz od red , duchy , wilki , (oddajesz blue midderowi) , zazwyczaj wtedy robie gank , ale jesli nie trzeba to idziesz na golemy .

95960480783902571221.jpg

Opublikowano

Krótko i poprawnie, koniec tematu.

Zapraszam wszystkich serdecznie na mój kanał youtube. Nagrywam CS:GO. Jeżeli ludziom będą podobać się moje filmy, będą łapkować, komentować i subskrybować, to będę wrzucał w miarę regularnie filmiki. Zapraszam do oceny mojego najnowszego filmu 1vs5 - clutch [ACE!].

https://youtu.be/ek1A_2F34HE

Opublikowano

@dev nie wprowadzaj gracza w błąd.

Zaczyna się z tego buffa, który jest bliżej adc. Czemu? Lepszy i szybszy smiteless, do tego support doda ci hp, ew. zestunuje lizarda/golema i stracisz mniej hp. Nie ważne czy grasz champem z maną czy bez, tak czy inaczej zrobisz 2 buffy i dopiero zgankujesz (chyba że będzie invade, to przeważnie zostawiają 2 małe, tak więc robisz je i wolfy i masz też 3lvl, nie jesteś wtedy dużo stratny).

W nowej jungli robi się np. Red>blue>gank>reszta jungli, blue>red>gank>reszta jungli, blue>red> reszta + ganki. Nie czyścimy bezpośrednio wolfów/wraithów i co po drodze jest innego po 1 buffie, bo jesteśmy wtedy stratni z lvlem i hp;d

PS Dobry jungler to nie ten który robi tylko ganki, a ten co zrobi 2 ale efektywne. Poza tym carrowanie gier junglą to pojęcie względne, może być łatwiej jak dużo przysłużysz się teamowi, ale możesz pogorszyć sprawę gdy zgankujesz w złym momencie i skończy się to doublem/triplem dla enemy lane;d

League of Legends

Opublikowano

Skorzystałem z waszych rad , wczesniej bez rad jaxem na jungle i win , teraz rankeda sprobowalem , przez pierwsze 8 minut talon afk ale gankami go wykerowałem i kolejny win :)

cls pls ;)

Play to have fun, not to win.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...