Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Stary dobry PL

CalipsoMt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam takie pytanie chciałbym zrobić serwer S2 Calipsomt2.pl bo calipsomt2.pl zajmują się zupełnie inne osoby i miał by być to hard taki jak był kiedyś stary dobry PL bez zadnych broni nowych dupereli stary dobry PL , dokładniej bez nowych expowisk tylko nowe misje duengony i pety dla urozmaicenia skile by było np 10ku do G albo 55 to juz by zalezało od was ale czy byście grali na takim serwerze?

sygna1.png

Opublikowano

Z checią bym zagrał. Przestałem grać w metka tylko dlaczetego , że za dużo dodatków. Kiedyś stalka +0 to był cud. Teraz jakiś szafir , pety, mapy. Za dużo tego wszystkiego. Teraz w 2013 z privów robi się burdel a Global pod kase. Ale z chęcią bym zagrał na starym pl. Jeżeli dodatków nie bedzie dużo.

yiWCsl1.png
Opublikowano

Zdaje mi się, że na dłuższą mete, niewypał..Dlaczego?Otóż ludzie są już przyzwyczajeni do tego co jest, nie chcą sie raczej cofać.Chodziaż samemu podobało mi sie to co było dawniej, raczej nie zagrałbym.Pare lat temu to była norma, dlatego ludzie grali na tym co było, lecz gdyby teraz w 2013 to wróciło, nie miałoby to tej samej wartości...niestety;(

Opublikowano

tyle ze cos musisz zmienic bo nikt nie bedzie tracil czasu tak duzo na priva.Priv jest dobry na 2-3 miechy potem sie nudzi bo to tylko priv.Dlatego mysle ze raty trzeba by troszke podniesc i zwiekszyc drop trut ulepszaczy,.Zmianki,dodania, dropu zwoje rady tez.A ku zostawil bym 55 do g tylko wprowadzic trzeba pudelka z ksiegami np 5lv metka leci pudelko (2ksiegi) a 90 lv metka leci pudelko 10 ksiag itd

74313288103712520133.png

Opublikowano

Zagrałbym pod warunkiem:

Dodania i zmianki tylko z metków i baaaardzo mała szansa na drop

10 ku do G

Bez petów

Bez misji na konia, żeby medale się czytało

Bodzie tylko ze szkatułek eventowych

Pomogłem? Wejdź w ten lin :http://adf.ly/UT4D5, poczekaj 5 sekund i przewin dalej - Dzięki :)

Opublikowano

Z lv zrobic tak zeby fajnie lecial do pewnego momentu np 75 (v2) a potem troszke meczarni zeby bylo a ogolnie do 75 to musi byc lajt zeby ludzie sie nie nudzili i mieli co robic na dt itp a i jakas nowa mapka musi byc bo dt to juz chyba kazdego nudzi ;) chodzi mi o mapke gdzie mozna zdobyc bronie na 75

A no i jeszcze do takiego serva musi byc dobra reklama z odpowiednim wyprzedzeniem bo zeby ludzie sie o tym dowiedzieli bo na hardzie to juz niestety ale ten 1k osob musi grac poniewaz inaczej to nie ma handlu i nie ma gry

74313288103712520133.png

Opublikowano

Brak petów, brak wierzchowców, brak atlantydy, brak nowych fryzur, brak dangeonów czy jak tam to się zwie.To jest stary metin...

Opublikowano

Stary dobry PL był taki fajny dlatego że ludzie dopiero poznawali metina.

Kazdy wbity lv był wielkim czynem :D

Taki serwer szybko się znudzi.

58121063168705213211.png

Opublikowano

Raczej nie opłacałoby Ci się robić takiego serwera.

Może ze 100 osób by weszło, ale by i tak odeszło .

Kiedyś by na pewno wbili, ale teraz zobacz czego ludzi szukają w tym 2013 r . Medium. Miedus/easy .

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Problem w tym że jak kiedyś ktos był koksem na plu to musiał spędzić na nim bardzo, bardzo dużo czasu. A nawet nie wiadomo czy ten Twój privek by tyle ustał.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Nie opłaca się robić takiego serwera w dzisiejszych czasach. Jak już ktoś wyżej napisał trzeba by było czasu, żeby coś osiągnąć na takim serwerze, a w dzisiejszej erze "padania nowych serwerów po tygodniu/miesiącu" nikt nie uwierzy Ci na słowo, że tworzysz serwer na dłuższą metę i ludzie nawet tutaj nie zajrzą. Osobiście gdybym miał wybierać czy zaczynać przygodę na takim serwie czy na globalu to wybrałbym globala, gdyż miałbym pewność, że postoi jeszcze jakiś czas :)

PS. Moim zdaniem powinieneś pomyśleć nad zrobieniem dobrego medium takiego jak niegdyś te "chińskie", na których grała masa Polaków i innych narodowości, a wszystkich denerwowali "chinole latający na sh" :) (tych czasów nie zapomnę). Do takiego serwera dodać lekkie nowości w postaci dungeonów i DT z potworkami z antlanty z 3 kowalami na końcu. Oczywiście brak jakichkolwiek magicznych metali, do ulepszania red perły lecące z lepszych bossów, jako ostatnią zbrojkę zostawić hwanga robionego ze zwykłej stali+9 ewentualnie ze szmaragdowej+9. Bronie zostawić te standardowe w metinie, tj. śmiercionośne, tasaka, niebiana, bezduchy itd. Myślę, że takim serwerem byś przyciągnął starych wyjadaczy jak i całą masę ludzi wiecznie czekających na dobrego medium, bo teraz to tylko wychodzą hardy hardy i jeszcze raz hardy, czasami zaplącze się jakiś easy ze zbrojami w kolorze tęczy i broniami większymi od postaci, które samym wyglądem odpychają większość ludzi.

Novum.png

Opublikowano

Moim zdaniem taki serwer i tak nie przywróci nam tamtych czasów. Kiedyś ludzi odkrywali metina i wgl. Teraz to będzie tylko logowanie, 5lvl na dzikich psach, m2 do 30, eq z hp fms, Orki i tak dalej. Bardziej jarałbym się dobrym easy/pvp :)

Opublikowano

na dzień dzisiejszy hardów jest wystarczająco a gdy ktoś będzie chciał stary PL to skoczy na Ast...

Opublikowano

Stary dobry pl już dawno zaginął a technologia idzie do przodu. Bym zagrał gdyby było coś autorskiego a nie wszystko na ,,odpierdol" lub z TuTkow. Z pla mi jedynie podobała się trudność, nic więcej.

Opublikowano

Ja tam pla przez 2lata lubilem 7 do 9 potem na privy csyt2 ' yt2game' zzyt2 ' i inne :-D chcialbym by powstal serwer csyt2game mieszanka tego i tego tyle ze zawsze bylem podniecony jakbyl na chinskich serwerach miecz baronu :-D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...