Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak płynności w grach

Kamaex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam laptop ASUS R700VJ , i mam problem z grami ponieważ nie są płynne ;/ Co mam zrobić ?

Parametry

Procek i5 ( 2-rdzeniowy 2,5 GHz )

Grafa GeForce GT635M

Ram 8 GB ( lecz mam niestety 32-bit system , win 7 )

Mam jeszcze pytanie co oznacza

,, Grafika GeForcce GT635M

+ Intel HD 4000 ,,

oraz

procek ( 2,50 GHZ ~ 3,20GHZ )

Opublikowano

procek ( 2,50 GHZ ~ 3,20GHZ )

Procesory intela mają technologie turbo boost

Intel Turbo Boost - technologia firmy Intel, która automatycznie zwiększa taktowanie procesora, gdy komputerowi potrzebna jest wyższa prędkość obliczeniowa. Została ona zastosowana w serii Intel Core w modelach i5 oraz i7. Technologia ta powoduje wzrost taktowania (chwilowo) od 300 do 900 MHz, przy czym zauważalna jest prawidłowość, że im bardziej energooszczędny procesor, tym wyższa jest to wartość.

dlatego takie wachania GHz

Mam jeszcze pytanie co oznacza

,, Grafika GeForcce GT635M

+ Intel HD 4000 ,,

Oznacza to że Procesor ma zintegrowaną karte graficzną, oprócz tego masz też karte dedykowaną

Od dawna nie ma płynności ?

W jakich grach?

Przeczyść laptopa CCleaner

Daj wykres Temp z programu HWmonitor w stanie spoczynku (pulpit) i w stresie

Tryb bateri masz ustawiony na "Wysoka wydajność" ?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Trudno powiedzieć ;/

Dead Island , World of Tanks itp

3 dni temu przeniosłem sie na Win 7 więc nie wiem cy jest sens ale moge spróbować

Temparatury wrzuce jutro bo teraz mogą być nieprawdziwe ( siedzie już ze 2 godziny na kompie )

Tak

Opublikowano

Zrób formata systemu.

Może to pomoże.

Jeśli nie, to wgraj nowe sterowniki do GPU (możesz spróbować to przed formatem tez zrobić)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Było juz pytanie czy mam ustawione zarządzanie energią na ,, wysoką wydajność ,, i odpowiedziałem ,, tak ,, :)

Wszystkie sterowniki ??

Opublikowano

Napisz w ogóle na jakich ustawieniach przycina i ile dokładnie FPS... może się okazać, że oczekujesz zbyt wiele, a karta nie jest najwyższych lotów.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Spróbuj tak bez tego ostatniego pkt. ze sterownikiem bo to pod Radeony

start -> msconfig.exe
zakładka usługi, ukryj wszystkie usługi firmy microsoft, to co zostanie wyłącz (wszystko)
zakładka Uruchamianie, zostaw to co Ci potrzebne przy starcie systemu (gg, skype) resztę wyłącz
po tym dajesz OK.
start -> services.msc
wyłączasz wstępne ładowanie do pamięci
Mój komputer, PPM i właściwości na każdy dysk po kolei, dwie opcje na dole mają być odznaczone, dajesz OK
Menedżer urządzeń, stacje dysków, PPM na dysk, właściwości, w zakładce zasady mają być wszystkie opcje zaznaczone
Do tego program np. Odkurzacz, wyczyść wszystko wszystkimi opcjami
Defragmentator dysków i wszystkie partycje po kolei jedziesz
Dodatkowo tutaj masz modyfikowany sterownik graficzny:
Najlepsza wersja to 12.10 Legacy tam na dole. Przed instalacją usuwasz obecne sterowniki. Zwiększy wydajność kompa w grach.
Opublikowano

Nadal jest niepłynna ale zauważyłem dziwną rzecz podczas nagrywania Dead Island jest niepłynnie ale gdy oglądam nagrany film to gra jest płynna w 100%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...