Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Aion klasa

xxsnuffxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Balaurowy Commander. Zdecydowanie OP klasa, mało skilli ale dużo defa - w 1v1 nikt go nie pokona, nawet SMowie płaczą podczas walki, chociaż oni zawsze płaczą jak ktoś z nimi wygrywa.

...

Nie wiem ile razy był ten wątek przewijany na forum. Nie chce mi się używać opcji szukaj, bo raz już mało mi ręki nie odgryzła.

Powiem więc tak...

Klasę wybierasz dopasowując do tego co lubisz robić w grach.

• Chcesz mocno bić, strącać przeciwników na parę hitów ale mieć tyle defa, że jak ktoś poważniejszy w Ciebie wpadnie to zgaśniesz jak świeczka? Grasz sorcem. Wysolujesz mnóstwo instancji, ale jeśli nie będziesz pilnował swojego DPS to Cię wywalą z każdego party bo będziesz przejmował agro.
  • Lubisz healować ludzi? Ogarniasz healowanie 5 osób na raz i utrzymywanie siebie przy życiu? Bierzesz clera. Jak zrobisz dobre eq to będziesz mógł chodzić duo z różnymi klasami na różne instancje - nie będziesz potrzebował całego party.
  • Lubisz grać typową klasą fizyczną, wpadać w przeciwników i się kręcić między nimi? Grasz gladem. Mało który templar Ciebie weźmie na instancje bo nie chodzą na 2 plate, ale przy bardzo dobrym eq będziesz mógł chodzić bez templara. Będziesz musiał wtedy bardzo ogarniać, bo utrzymać agro templarowi jest łatwiej niż gladowi i po paru failach nikt nie będzie chciał z Tobą chodzić.
  • Lubisz tankować bossy, mieć dużo hp/defa/przyciągać przeciwników do siebie? Bierzesz templara. Duo bez BARDZO dobrego eq z clerem nigdzie nie pójdziesz bo nie masz DPS jak glad, ale bez problemu powinieneś przeżyć większość. Na PvP bez bardzo dobrego eq nie zrobisz prawie nic, tylko sinowie będą się od Ciebie odbijać.
  • Lubisz strzelać? Ranger. Nie potrzeba tu dużo mówić.
  • Lubisz wyskakiwać z hide, ubijać jeden cel i szybko znikać zanim reszta przeciwników Ciebie zabije i modlić się, by Cię nie wykryli? Sin.

Chantera i SMa nie opisałem, bo Chanter to ni to heal, ni to DPS. Ma buffy, biorą go jako support heala ale nigdy nie grałem tą klasą bo mnie support nie kręci. SMem natomiast grałem sporo na end-game i zabijałem wszystko co się ruszało na PvPvE. Uważam, że tylko wyjątkowy idiota by nie zrozumiał gry SMem. DPS miałem znośny, ale większość mobów musiałem kiteować, na PvP oczywiście spamować jak tard feary, bo bez tego SM jest nikim no i mogłem wysolować prawie wszystkie instancje jakie się natrafiały.

Jako pierwszą klasę polecam Sorca/Glada/Rangera - do DPS, w zależności od tego co lubisz robić w grach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...