Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Gradnient

Nexicoll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy obiket, pobrany z neta, są ta takie jak by ognie i ja chcę te oknie tak jakby zgrandietować :D Chodzi mi o efekt zę przeciągam gradniet przez całośc i końce obiketu są tak fajnie przycięte. Tylko nie wiem jak zrobić aby on mi zgradnientował ten obiekt a nie jakimś kolorem

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

No więc dokładniej. Oglądałem kiedyś na YT jak koleś robi rangi na Forum i on zrobił zwykł czerwony pasek, pociągnął przez całą długość paska gradient i to przycięło mu boki tego paka i tak fajnie rozmazało. Ja chcę zrobić to samo, tyle że mam cały taki plik, on ma wymiary 120x20 i chcę właśnie tak zrobić żeby mu boki przyciąć i rozmazać. Lepiej się nie da wytłumaczyć :D

PS. Mowa o PS'ie CC

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Wydaje mi się że chodzi Ci o to:

Wybierasz gradient i ustawiasz tryb "Z koloru narzędzia na przeźroczystość" czy jakoś tak to się nazywa, ustawiasz na "lustrzany", potem przeciągasz gradient (trzymając shift) od środka tego twojego paska, aż do jego brzegu, a najlepiej do jakichś 2px przed końcem i powinno wyjść.

Game Over

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...