Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak być "Dj'em" ?

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś w stylu dj'a lamparta. Jak oni to robią, że piosenki tak brzmią? Biorą już zrobione w czymś i puszczają czy sami robią? Nie ogarniam.

21515.jpg

Opublikowano

Do Dj-eowania po pierwsze jest ci potrzebna konsola, bez niej nie ma co się bawić bo myszką nie zmiksujesz utworu tak jak na konsoli.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

zacznij sobie od tego programiku to jest najlepszy programij do Djowania xDhttp://www.programosy.pl/program,virtual-dj.html

takie dj-owanie jest o kant dupy rozbić

DJ to nie tylko bawienie się konsolą czy gramofonem, trzeba umieć obsługiwać masę urządzeń. Dj mixuje różne kawałki, dźwięki, sample tak aby powstało coś nowego.

Poczytaj na wikipedi jak to wygląda http://pl.wikipedia.org/wiki/DJ#Gramofon

Opublikowano

Ale ja chce tworzyć z normalnych i czystych utworów miksy typu electro house itp. Nie chce puszczać gotowych mixów.

Do Tworzenia własnych utworów z udziałem Britney Spears (przykład) Musisz posiadać program o nazwie FL studio w pełnej wersji + Vocal piosenki do której chcesz dograć swój dzwięk. Wgrywasz Vocal i do niego dopasowujesz sobie całą resztę zaczynając np od Bassu kończąc na Kicku i gdzieś w środku jakieś trąbki piszczałki czy coś co nadaje piosence rytm. Będziesz miał ciężko ogarnąć Fla od podstaw poczytaj poradniki i pooglądaj na youtubie jak to robią :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Do Dj-eowania po pierwsze jest ci potrzebna konsola, bez niej nie ma co się bawić bo myszką nie zmiksujesz utworu tak jak na konsoli.

xD XD xD

RADY PROFESJONALISTOW xD

Przynajmniej pozna pojecie frazy, tempa etc etc.

Opublikowano

ja mam beke z tych DJ'ów, taka wieś, nażelowany żigolo który nazwie się DJ Kurwix np, weźmie jakąś "jebanke" zrobi z tego 15 minutowy utwór gdzie wstęp trwa 5 minut (jeden bit leci) i to się nazywa DJ ? jaki jest tego sens? rozumiem że może jednym sprawia to przyjemność ale to jest żenada i żadna rewelac, dla mnie DJ to np tiesto czy cos XDD a jak chcesz się w to bawic to musisz mieć jakąś konsole pewnie, programy, i bawić się ile wlezie az Ci cos wyjdzie... i nie nastawiac sie ze wezmą Cie na każde "melo" i będą płacić miliony

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Zacznij od vdj jak ci wyżej radzą najpierw naucz sie co to fraza etc. naucz się czystych ładnych przejsc miedzy utworami. Jak to ogarniesz mozesz myslec cos dalej . I po wielu wielu próbach/ praktykach w koncu cos ci wyjdzie. Jak nauczysz sie grac na sofcie to przejscie na konsole to zaden problem ;)

Elo, pis joooł

Opublikowano

Panie up , jakie brednie.

Na sofcie ma licznik bmp , na playerku może i będzie miał ale gdy będzie miał konsole bez licznika to mu powodzenia życze

Co mu z bpm jak musia najpierw poznac frazy, czesci utworu, style etc etc?

Najpierw teoria, pozniej praktyka

Opublikowano

Panie up , jakie brednie.

Na sofcie ma licznik bmp , na playerku może i będzie miał ale gdy będzie miał konsole bez licznika to mu powodzenia życze

Na sofcie ustawiasz sobie odsłuch bez problemu i nie musisz zwracac uwagi na ten licznik BPM -.- Na playerach tez coraz czesciej są mimo to najwazniejszy jest sluch . Więc dalej trzymam swoja wersje ze nie ma roznicy czy grasz z softa czy z konsoli :) Jak ktos sie nauczy na sofcie to na konsoli tez nie bedzie mial problemów. Tylko zwróć uwage piszę : "Jak sie nauczy grac" A nie, jak sie nauczy wciskac synce xD

Elo, pis joooł

Opublikowano

A ja polece ci FL Studio, sam na nim pracowalem lecz musze powiedziec ze nie nalezy do najlatwiejszych z poczatku.

Opublikowano

A ja polece ci FL Studio, sam na nim pracowalem lecz musze powiedziec ze nie nalezy do najlatwiejszych z poczatku.

Podbijam, FL studio nie jest prostym programem ale jeśli będziesz chciał kontynuować zajawkę to z chujowego (imo) VDJ będziesz musiał przejść na wiele lepszy (o ile nie najlepszy aktualnie program) FL Studio. Nie będziesz się musiał uczyć wszystkiego od nowa, po za tym ma niezliczoną ilość wtyczek które urozmaicają program.

Obecnie najlepszy producent hh (i nie tylko hh) robi na nim beaty, a ma bardzo skromne studio (jakieś dwa-trzy urządzenia, a reszta to ten program).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...