Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak zostać piłkarzem ?

Bananowiec.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no zawsze są testy tylko po co mają brać starszego jeżeli jest zawodnik młodszy i lepszy ? żeby dostać się do profesjonalnego klubu trzeba po 1 mieć szczęście a po drugie zacząć w bardzo młodym wieku
dajmy na to messi skończył chyba tylko podstawówkę i cały czas poświęcał na treningi to samo ronaldo tylko on skończył gimnazjum ale już grając w klubie

mg7k04q.jpg

Opublikowano

no zawsze są testy tylko po co mają brać starszego jeżeli jest zawodnik młodszy i lepszy ? żeby dostać się do profesjonalnego klubu trzeba po 1 mieć szczęście a po drugie zacząć w bardzo młodym wieku

dajmy na to messi skończył chyba tylko podstawówkę i cały czas poświęcał na treningi to samo ronaldo tylko on skończył gimnazjum ale już grając w klubie

ale ja tu nie mówię o obecnym wieku, tylko jak będę już pełnoletni.

Opublikowano

LOL. Serio już za późno, chyba, że jesteś super pro elo. Zaczyna się grę w klubach w wieku 10/11 lat.

• Trenować
  • Trenować
  • Trenować
  • Trenować
  • Ćwiczyć
  • Ćwiczyć
  • Ćwiczyć
  • Ćwiczyć
  • Grać
  • Grać
  • Grać
  • Grać
  • Codziennie
  • Codziennie
  • Codziennie
  • Codziennie
  • Zima
  • Zima
  • Zima
  • Zima
  • Lato
  • Lato
  • Lato
  • Lato
  • Jesień
  • Jeśień
  • Jesień
  • Jesień
  • Wiosna
  • Wiosna
  • Wiosna
  • Wiosna

RAP

--------

To nie tylko HWDP i JP, to takze trafne metafory, cytaty, skomplikowane

schematy rymów, genialne storytellingi, i wersy nad którymi trzeba się

czasem zastanowić.

Opublikowano

jak za późno ? spokojnie dojdzie nawet do Wisły tylko musi isc na testy i jak zobaczą w nim potencjał i ze jest dobry to go wezmą ...

exoduus.png

Opublikowano

Nie ma przepisu na to. Musisz zacząć grę w jakimś klubie nawet okręgówce. Nie ma łatwo. Trenuj dzien w dzień. Jeśli jesteś gotowy na poświęcenie się treningowi, to masz już połowe sukcesu.
Obejrzyj sobie wywiad z Justyną Kowalczyk, w którym wypowiada się jak wygląda jej dzień. Trening Trening Trening. W życiu nie ma łatwo niestety ;)

1313231834-U86349.jpg

Opublikowano

jak za późno ? spokojnie dojdzie nawet do Wisły tylko musi isc na testy i jak zobaczą w nim potencjał i ze jest dobry to go wezmą ...

widać jak sie znasz, takich jak on jest w chuj, a po co mają brać 13 latka z jakimś tam poziomem gry skoro mogą wziąć 10 latka który jest lepszy i dłużej będzie w szkółce ?

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Chłopie bierz przykład z mistrza opowiem Ci co i jak.

Zacząłem grać w piłke w wieku 7lat.

Przez 9 lat ciężko trenowałem, wolałem trenować niż wyjść z kolegami i co?

TERAZ KURWA JADE NA TESTY DO INTERU MEDIOLAN BICZYS HEHE.

Cristiano wie ;)

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Chłopie już za pózno za pózno się spytałeś by isc do lepszego chociaz ''WBij sobie do bani , że trzeba trenować'' i potem za kilka idz do 2-3 ligi i testy rób i graj pozniej sami z 1 ligi ekstraklasy cię zauważa :)

Opublikowano

13 Lat i taki avatar :D Hahahhahahhaha

@TOPIC
Pogadaj z trenerem klubu, spytaj się czy mozesz się zapisać, pokaż swoje umiejętności, na co cię stać, zaczniesz chodzić na treningi i moze wezmą Cię do składu.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Zapisz się na trening - jeżeli jest to możliwe a poza tym tak jak napisał .Bob - zdrowo zapie*dalaj.

ps: W Polsce talenty odkrywają jak ktoś ma +/- 21lat ;) Większość ZDOLNYCH w wieku 13-16lat bierze łapczywie zagranica ;(

#rein

Opublikowano

Co wy pierdolicie..

Mój kolega z podstawówki w wieku 14lat zapisał się do Śląska Wrocław WKS i teraz ma tam treningi ,a jak tylko skończy 18 lat to leci na boisko napierdalac w bramke.

Ziomus idz do Formalika nich Cie do kadry bierze :) bo brakuje obrońców w Polskim zespole piłki nożnej :D

58121063168705213211.png

Opublikowano

To nie jest takie łatwe ;) Trzeba się urodzić z umiejentościami i je rozwijać za pomocą treningu ;) Gdy chcesz jeszcze w życiu coś osiągnąć to weź się w garść i trenuj , trenuj i jeszcze raz trenuj , meczami umiejentości nie nabierzesz. Polecam Ci biegać długie dystnanse , kopać twardą piłką i trenować kontrolę nad piłką , zwody.Na początku może Ci się wydawać , że stoisz w miejscu i nie robisz postępu , ale później zobaczysz efekty. I PAMIĘTAJ , że musisz powtarzać treningi , robić takie same np. Biegasz co trening 5 km i tak co treninng ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby zostać piłkarzem przede wszystkim trzeba mieć talent.

Potem zglaszasz się do jakiegoś klubu oni biorą Cie żebyś pokazał co umiesz i jak jest dobrze ,a jesteś niepelnoletni to jesteś w grupie juniorow

a jak pełnoletni to podpisują z Tobą kontrakt na rok (nowych praktycznie zawsze bierze się na rok) to jest tak zwany okres probny ale grasz normalnie

i jak spodobasz się to przedłużają kontrakt na 3-4 lata i grasz :)

Tak mi mówił kolega ,a on jest w WKS Śląsk Wrocław ,grupa juniorow.

Za stary jestes;d

Jak może być za stary ?

wzorujesz się na postach innych ?

dajmy na to że np. Pan Kowalski

kiwa Messiego jak chce ,a ma 20 lat

(nie jest zawodowym piłkarzem)

jakiś trener go zobaczy i może go nawet odrazu do Realu brać.

41196912334212939960.png

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...