Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Jaką książkę wybrać do nauki wordpress/joomla/cms do tworzenia stron

AHC1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawia mnie którą książki czy chociażby język wybrać do tworzenia stron. Za parę miesięcy idę do technikum informatycznego i chciałbym posiadać jakiś zakres wiedzy dot. danego tematu. Z tego co widziałem to bardzo ładnie się zarabia robiąc strony internetowe dla (np. hodowli) (300-1000zł za stronę). W językach oni piszą CMS/WordPress/Joomla.

Mam zrobić tam 2 strony, takie testowe, tylko potrzebuję informacji jak i rady, który język lepszy, wordpress podobno bardziej łatwiejszy.

Prosiłbym o jakieś rady, jak i linki na allegro dot. danej książki i danego języka, a widziałem promocję na książki.

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Zacznijmy od tego że jomla/wp to cms'y. Po drugie nie są to jezyki programowania. Po trzecie naucz się podstaw html + php. Po czwarte wikipedia -> cms

Opublikowano

Zacznijmy od tego że jomla/wp to cms'y. Po drugie nie są to jezyki programowania. Po trzecie naucz się podstaw html + php. Po czwarte wikipedia -> cms

Htmla trochę znam.

@EDIT

Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/wordpress-praktyczne-projekty-nowa-wawa-24h-i3442294872.html

lecz pewno to nie o to chodzi, prosiłbym o jakieś przykłady książek. ( Tam gdzię nauczę się podstaw i mógłbym zrobić stronę

Podstawy lekkie htmla znam, bo robiłem kiedyś fora dla siebie. ( chyba, że tu mowa pisania swej strony od 0 to odpada ).

Poczytałem o CMS w Wikipedii.

"+"

Opublikowano

nie kupuj ksiazek szkoda kasy. wszystko jest w internecie za darmo. jest masa kursow html/php z ktorych sie duzo mozesz dowiedziec. do tego polecam ci forum.php.pl

Opublikowano

Ksiazke do cms? Od czego sa oficjalne fora internetowe poszczegolnych cms.

Mofe Ci napisac ksiazke do wordpressa o.O

Tak.

Opublikowano

Jeśli mam czytać dużo stron na internecie, to nie dla mnie, wolałbym to przeczytać w książce, zawsze coś wg. więcej wpadnie do łba.

@howcio, jak już podajesz stronę, to podałbyś linka do określonych tematów.

@eryk, też mofe się pomyliłem.

co do CMS'a to się pomyliłem tu chodzi o wordpress/joomla

"+"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...