Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wybór klasy

3xADHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc odnośnie wyboru klasy.

Prosiłbym o +/- każdej z klas oraz o wasze opinie.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Medyk- dobre bronie typu MG36, Qbb-95. Grad ammo, przyzwoite obrażenia na dalekie dystanse. Chociaż masz apteczki i możesz się leczyć, kiedy chcesz. Defibrylatorem zabija się lepiej niż nożem, więc to jest +. Flara daje ci możliwość zrobienia nowego spawnu. Za te wszystkie rzeczy dostajesz expa, więc zawsze medycy to topowcy. Jedynym minusem może być na początku zbyt wolne przykładanie broni do oczu i brak dobrych pakietów. Jeden plus medyka nad innymi- nie musi kupować bandaży i strzykawek.

Szturm- pro elo koks. Na prywatnych serwerach jest zabronione c4. Teraz już nie ma famasa+nemesis. L85 jest strasznie droga. Jeśli wybierasz szturma, wiedz, że będziesz musiał dużo wydać kasy, jeśli nie chcesz expic.

Zwiadowca- bardzo dobra klasa. Eliminuje wrogów z daleka. Ma dobre bronie, lecz jest bardzo znerfiony. Już nawet vintorez wali prostym ciągiem, a nie opada pocisk. Już 2 pakiety wystarczą do kokszenia.

Mechanik- szybko expi. To jest najbardziej op klasa. Bo as val wali szybciej niż famas.

Opublikowano

Szturmowiec jeśli wydajesz dużo kasy na grę (dobre bronie i pakiety)

Medyk jeśli wydajesz na grę jednorazowo lub wcale (takie mg36 dobre i na bliski i na daleki dystans)

Snajper jeśli chcesz wydać na grę np 33zł. Kupujesz wtedy jtigera i lufę precyzyjną , i jesteś kozak.

Mechanik jeśli nic nie chcesz wydawać, chociaż trudno się gra, i twoje ratio będzie na pewno na minus.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Szturmowiec: świetne pakiety, świetne bronie: famas/l85, w dodatku może walczyć z pojazdami dzięki c4, w tej chwili chyba najlepsza klasa ocena: 10/10

Medyk: W tej chwili nie ma ciekawych pakietów, bez szans z pojazdami prócz granatów, 2 dobre bronie: QBB,MG36. Jednak żeby broń miała najlepsze dodatki trzeba wydać o wiele więcej niż na np. szturma. Walka na dalsze dystanse bo długi czas przycelowania. Jak nie masz zamiaru wykładać innym apteczek to nawet nie wybieraj medyka bo bedziesz tylko wkur*ał innych ocena: 6/10

Mechanik: Najszybciej wbija exp dzięki RPG, zwłaszcza z boosterem. Srednie pakiety i srednie bronie, najlepsze to G53, MP5 i as val

jednak as val na bliski i sredni a g53 i mp5 na wszystkie. ocena: 7/10

Snajper ma dobre pakiety ale musisz byc juz prawdziwie zmotywowany do niego bo bronie ma gorsze od szturmowca czy medyka na dalszy dystans

(chory bulletdrop, szczerze to wolę walić ranged kille 170 z famasa niż mordować się z snajperkom której kula opada na 100 metrze...)

ocena: 3/10

LOL

Opublikowano

To tak :

Szturmowiec:

Zalety:

-Ammo box co jest baaaardzo przydatne

-Duzy wybor dobrych broni, praktycznie grasz czym chcesz :D

-C4, rzucasz za mur i jebut-3 kille xD

Wady:

-Jakie ta postac moze miec wady ? :O

Sniper:

Zalety:

-Idealny na jakiekolwiek odleglosci, jak ogarniesz pewna bron to nawet cisniesz z bliska jak klasa karabinem szturmowym :D

-Mortar :3 Cos genialnego :D

-latwo wyciagnac staty 20-0 xD

Wady:

-Ciezko dobrac jakos tanio dobra bron, chociaz ze jest zestaw z bardzo dobra za 9999 funds, no chyba ze ogarniesz M95 bez dodatkow :)

-Wiecej juz nie potrafie wad wymienic

Medyk:

Zalety:

-Apteczka, malo zycia kryjesz sie i cisniesz dalej xD

-Tez duzy wybor broni ale jednak jest ta jedyna najlepsza

-Dobry na praktycznie kazda odleglosc

-Duuuze magazynki w broniach, ale to wkoncu jest LKM :)

Wady:

-Troche "przymulone" celowanie co jest przynajmniej dla mnie duza przeszkoda

Mechanik:

Zalety:

-Bardzo szybkie zdobywanie XP, chyba najlepiej sie zdobywa - jeb z RPG w samochod i pol magazynka ze zwyklej broni i nawet 500 punktow moze byc twoje :)

-Bardzo szybkie celowanie doslownie klik juz masz gotowy celownik :)

-Dobre bronie z przykladu MP5 <3

Wady:

-Zbugowany granatnik XM25 ;/

-Trzeba rozwijac RPG w drzewku skilli zeby miech chociaz te 4 rakiety ;/

Ja ogolnie bardzo polecam kazda klase procz medyka, ciezka dla mnie ta klasa ale wiadomo kazdy gra troche inaczej, Sniper na bliskie i dalekie to zalezy bo jest automatyczna snajperka ktora mozna grac na bliskie dystanse jest to VSS, Szturmowiec to jest klasa zeby byc Pro Elo mega to trzeba troche wydac ;/ ale jest zestaw z FAMASem ktory juz z ciebie robi "serwerowego nooba" no i mechanik MP5 i koksisz stary, bron bardzo celna, nie za slaba ale tez nie mocna no i RPG jednym slowem robi swoje :)

Mam nadzieje ze pomoglem i moze dostane tego lajka :D

Ps: ale zem sie rozpisal :O

K4milo%20PL.png

Opublikowano

Oraz mam pytanie czy snajperem da się zabić człowieka który ma full hp jednym strzałem ale nie w głowę?

Mając M95 z dodatkami?

Opublikowano

Oraz mam pytanie czy snajperem da się zabić człowieka który ma full hp jednym strzałem ale nie w głowę?

Mając M95 z dodatkami?

Nie można zabić z m95 gościa z full hp, tylko w głowę.

Osobiście polecam Ci medyka na początek lub w ogóle, grałem snajperem, wszystko fajnie ale zbyt mało naboi a co za tym idzie, mało fragów, a mój cel nie jest najgorszy, a w medyku z bronią MG36 masz dużo naboi, nie musisz ciągle przeładowywać, a z zwykłym celownikiem holograficznym można ładnie zabijać do 150-180m i nie trzeba przy tym jakoś specjalnie celować ;D Wybierasz miejsce, rzucasz apteczkę, kryjesz się za osłoną i napier***** ;D

5113992856.png

Opublikowano

Nie da się. Jedyna broń, która deada w ciało, to m82.

Nie

M82 nie zabija 1 strzałem w brzuch, tak samo jak i innymi trzeba trafić w głowę

z tym że M82 zadaje z 80 dmg

LOL

Opublikowano

Zabijała z bardzo bliska i z dodatkami, chyba że już ją znerfili. Pamiętam sytuacje zdejmowania na hita w ciało, w zwarciu. Nie zmienia to faktu, że snajperka badziewna.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Mi sie wydaje, że wy to mówicie tak z surasmenem specjalnie, ze M82 to gówno, aby grac nia samemu i nie miec konkurencji. Ja do niej wsadziłem thundrebolta, Vipery( czasami na omana używam 4-rzędy) i Precke, i powiem tyle. Do 150 walę równo w głowę, tylko jak np celuje w czoło to trafia w usta, więc mały bulletdrop. Nią idzie strzelać na 280M celując na rangeace na 2x powiększeniu na drugie kresce (z moimi dodatkami). Według mnie najlepsza snajperka. Grasz na doubleslocie z M95 na 300+ (jedyny minus m82), i jesteś kozak pro elo elo.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

@up
Kicak nie ma m82. A ja do elki wsadzilem dodatki z jtiger i kosze na omanie. Tylko, że po 300m kula znika.

Co wy macie do M82? To przecież snajperka przeznaczona do eliminacji pojazdów i celów żywych. Chyba musi przeładować, czyli "wypluć" łuskę z karabinu. Jakby ta snajperka przeładowywała po każdym strzale, to byłoby to taaakie długie.

Ale polityka "realizmu" tej gry jest dziwna: strzelasz do gościa ze snajperki, nie trafiasz. Wchodzisz z l85 i walisz do gości z 200 metrów jednym ciągiem. Bez opadu pocisków. Pis joł.

Opublikowano

Miałem na 3 dni i według mnie to syf. Bulletdrop większy od M95, do tego wolniejsza + mniejszy zasięg. A ja jakoś nie trawię wolnych snajperek ;) Ale o gustach się nie dyskutuje.

PS. Nie gram od paru miesięcy, więc twój argument leży xD

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...