Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tablet Overmax Basecore 7Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć więcej odnośnie tabletu Overmax Basecore 7Z, możliwe, że ktoś taki posiada ;]

Dane techniczne:

System : Android 4.1BJ

Procesor : 2 x 1.5GHz

Ekran : Pojemnościowy 7 cali

Rozdzielczość : 1024x600 pikseli

Pamięć RAM : 1024MB

Pamięć wbudowana : 8 GB

Inne :

- Kamera

- G-sensor

- Czytnik kart do 32GB

- Wi-fi 802,11b/g/n

- Wbudowany głośnik

- Wbudowany mikrofon

- MicroUSb

- Wejście słuchawkowe

Bateria : 3200mAh / 3.7V

Tablet oczywiście nowy więc jest udzielone 24 miesiące gwarancji. Cena tabletu wraz z wyposażeniem to ok. 300zł.

Tak więc kilka pytań odnośnie tabletu :

1. Czy w owym tablecie bateria jest dość wytrzymała? Pociągnie 5-6H?

2. Czy jest możliwość oglądania filmów z kinomaniaka, playtube? Czy jest możliwość oglądać np. Naruto na shippuudenie czy też seriali np dr. House.

3. Czy cena jest odpowiednia prezentowanemu towarowi?

4. Jest możliwość grania w gry z psx poprzez emulator np. ePSXe. Bo z tego co wyczytałem można grać w GTA 3

Jeśli coś mi się przypomnij to napiszę :D

1376848905-U377559.jpg

Rekrut
Opublikowano

1. Jak mi powiesz jaki to jest Qualcoom, to odpowiem

2. Po zainstalowaniu Flash Player'a - tak

3. Za 2 rdzeniowego Cortexa A9 - tak

4. Nie wiem, czy pójdzie. Zależy jakie GPU, ale nie wyczytałem nic na ten temat.

@edit Prawdopodobnie, to albo MSM 8260/8660, albo APQ 8060.

Wszystkie te procesory można podkręcić do 1,7 GHz, posiadają GPU: Adreno 220, ale taktowania nie znam. Wykonany w technologii 45nm, czyli prawie najstarszej...

1.Powinien bez podkręcania wytrzymać 5godzin, ale nie gwarantuję.

2.

3.

4. Oj, z tym to niewiem. Podejrzane mi się wydaje, że tablet za 300 złotych posiada identyczny procesor, co w znacznie droższych modelach. Co do wydajności, to mi to wielką ściemą zalatuje. Równie dobrze może to być jakiś firmowy procesor z wydajnością Snapdragona S1 (czyli słabą).

;*

Opublikowano

wielką sciemą mi to zalatuje po samej nazwie, firma jakaś nieznana, z dupy wyciągnety :C

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę o takiej marce.. Pamiętam jak kupiłem w ciemno Mante to tylko 2 razy została przeze mnie uruchomiona.. Do dzisiaj leży w szafie. Aż szkoda z takim czymś chodzić. Laguje, ścina, dotyk chu**. Nie wiem jak z tym 0vermaxem może tak nie jest, ale ja pierwszy raz słyszę o tej marce.

Opublikowano

Tablet Overmax 7 został już zakupiony i oczywiście przetestowany. Polecam wszystkim bo 2 rdzeniowy Cortex A9 nie chodzi za jeden z tańszych procesorów poza tym nie zacina, nie laguje ale oczywiście czas wszystko pokaże.

Temat można zamknąć!

1376848905-U377559.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...