Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niedziałająca myszka

relaxoskar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż mam pewien problem, kupiłem sobie myszke (bez przewodową) z firmy modecom z miejskiego sklepu "am-net". Po zainstalowaniu myszki w laptopie, oddałem ją mojej babci (sprawdzałem czy działa). Podłączyłem drugą myszke (tym razem przewodową, która wczesniej juz byla podłączana do laptopa i działała) wszystko ładnie działało, dopkóki nie wyłączyłem komputera. W dzień następny włączyłem komputer w celu pogrania w gry, myszka nie działała (ta przewodowa), komputer pokazuje że wystąpiły problemy z myszką. Zobaczyłem więc czy inne urządzenia USB działają poprawnie, w tym celu podłączyłem kabel usb z telefonu oraz inną myszke - O dziwo kabel z telefonu zadziałał, lecz druga myszka niestety nie. Podłączałem też do innych portów usb w laptopie ale w żadnym nie działał. W menagerze pisze:"

Brak zainstalowanych sterowników tego urządzenia.

Jeśli masz problemy z tym urządzeniem, to kliknij przycisk Rozwiązywanie problemów, aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów."

A gdy szukam sterownikow na moim komputerze to pisze ze nie moze znalezc lepszego sterownika niz obecny :D

Proszę o pomoc i jeżeli to możliwe o wysłanie do tej myszki sterownikow bo nie moge znaleźć nigdzie oraz o pomoc z tym problemem.

Moja myszka:

http://www.emarket.pl/myszki/art-mysz-am-62-optyczna-flash-notebook-mouse-usb-zwijany-kabel-myart-am-62/p-c1065184

Na spodzie myszki pisze:

Optical mouse

Testedto Comply

With FCC Standards

For Home or Office Use

Rating: 5V=100mA

reflink

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sterowników od poprzedniej myszki nie ma. Pisze że do tej myszki nie potrzeba sterownikow, wtedy tak samo pisalo i działało, teraz już nie.

reflink

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...