Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki hosting pod sklep?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym otworzyć sklep by można było kupować gry/dodatki :)

Jaki najlepiej wybrać hosting (na początek najlepiej darmowy /chyba).

Jakby co to ja mam ogarnięcie w tworzeniu strony (forum) na MyBB,PHP by przemo a na skrypcie do sklepu nic nie robiłem (hosting: ProSerwer).

@edit

A moge zrobić taki sklep i sprzedawać gry/kody z alienware oraz GRY z CDA mając 13lat?

Opublikowano

Jak kolega nie ma pieniędzy ale chce coś owego stworzyć to ma do tego pełne prawo.

Osobiście z darmowych i z PL wsparciem polecam hostinger.pl - ma do wyboru dość fajną i krótką domenę twojanazwa.p.ht, ale posiada też wiele innych darmowych domen.

Inny darmowy np. jabster.info czy keed.pl , podaje Polskie iż na pewno lepiej idzie się dogadać z Supportem i są po Polsku :D

Życzę Ci powodzenia i pozdrawiam !

gra.png

Opublikowano

Chciałbym otworzyć sklep by można było kupować gry/dodatki :)

Jaki najlepiej wybrać hosting (na początek najlepiej darmowy /chyba).

Jakby co to ja mam ogarnięcie w tworzeniu strony (forum) na MyBB,PHP by przemo a na skrypcie do sklepu nic nie robiłem (hosting: ProSerwer).

@edit

A moge zrobić taki sklep i sprzedawać gry/kody z alienware oraz GRY z CDA mając 13lat?

Na darmowym jedyne co sprzedasz to errory 500 :)

Chcesz zarabiać nie inwestując ani grosza ?

amo w sobie śmierdzi przekrętem, mimo iż wiek nie ma znaczenia.

Postaw skep na jednej z popularnych platform typu gekosale, sote, czy prestashop, a kasę przeznacz na porządny hosting, na którym działają bezproblemowo te skrypty e-commerce.

Nie wiem jak gekosale, ale pozostałe mają opcję sprzedaży dóbr wirtualnych.

Opublikowano

Na darmowym jedyne co sprzedasz to errory 500 :)

Chcesz zarabiać nie inwestując ani grosza ?

amo w sobie śmierdzi przekrętem, mimo iż wiek nie ma znaczenia.

Postaw skep na jednej z popularnych platform typu gekosale, sote, czy prestashop, a kasę przeznacz na porządny hosting, na którym działają bezproblemowo te skrypty e-commerce.

Nie wiem jak gekosale, ale pozostałe mają opcję sprzedaży dóbr wirtualnych.

Ja chce tylko taki mały sklep (nie jak np: g&am.pl) a później się zobaczy :)

Masz like :)

Temat do zamknięcia !

(kto napisze pod tym postem oprócz administracji dostaje ostrzeżenie)

Opublikowano

Wiem, że temat do zamknięcia. Jednak chciałbym Cię poinformować, abyś potem nie miał problemów.

Założyć taki sklep możesz, oczywiście - jednak jako 13latek [wiem jak jest, niestety] nie będziesz mógł rozliczać podatku. Chyba, że zrobią to za Ciebie rodzice.

W innym wypadku, jeżeli doczepi się do Ciebie urząd skarbowy, będziesz na minusie, bo nie sądze, abyś gry/kody do gier dostawał za darmo i sprzedawał je tylko.

I dodatkowo - sprzedaż ciągła takowych kodów, podchodzi pod stałe źródło zarobków i tu już potrzebna by była działalność gospodarcza.

Pozdrawiam, cxxus.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...