Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System Windows 7

Xtr3me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, w najbliższym czasie planuję kupno windowsa 7 ( jeszcze nie wiem jakiej wersji czy home premium czy innej) i nie wiem o co chodzi kompletnie z tymi wersjami. Chodzi mi o OEM i BOX .. I mam pytanko czy ktoś mógłby mi to przetłumaczyć z polskiego na nasze ? :D Co to jest ten OEM, a co to BOX ? ;P I czym się różnią. Wiem, że to może i głupie pytanie, ale pod względem tego jestem trochę zieloony. Proszę o szybką odpowiedź i z góry dzięki.

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Taki bajer

Licencja BOX po modernizacji, albo zmianie komputera nie traci ważności. Z zastrzeżeniem, że w danej chwili systemu wolno używać na jednej maszynie. Jeżeli chcesz zainstalować taki system na innym stanowisku, musisz go najpierw usunąć z poprzedniego.

Licencja OEM jest na stałe przypisana do komputera, gdzie dokonano pierwszej aktywacji (wysyła identyfikator sprzętu do centrali). Jeżeli zmodernizujesz sprzęt, albo spróbujesz zainstalować system na innej maszynie staniesz się posiadaczem pirackiej kopii (nawet jeśli technicznie będzie to możliwe).

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Wszystkie są takie same, im wyższa tym więcej dodatków z których nawet się nie korzysta

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wszystkie są takie same, im wyższa tym więcej dodatków z których nawet się nie korzysta

Dokładnie ;)

2h1bglncole4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...