Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Triceps, biceps, klata, barki NEXO KOZAK LUBI SZPARKI !

nexores2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Triceps, biceps, klata, barki NEXO KOZAK LUBI SZPARKI !

Więc poproszę ćwiczenia głównie na triceps i biceps, co do bicka to bardziej chodzi o rzeźbę mam bardzo małe hantle 3kg, ale z doświadczenia wiem, że nie potrzeba mi 20 kg na łapę, aby to jakoś wyglądało.

Z góry dzięx

Opublikowano

Siema, posiadasz tylko hantle?

Polecam ci książke Oliviera Lafaya "trening siłowy w domu", tam masz ćwiczenia na ogólną rzeźbę, jednak mysle ze znajdziesz też coś dla siebie, moge podesłać ci link na PW ;)

Opublikowano

jest dział sport, myślę, że znajdą się tam bardziej doświadczone osoby w kulturystyce niżeli tu, a jeżeli chodzi o ćwiczenia na biceps, triceps proponuje zajrzeć do atlasu ćwiczeń http://www.kulturystyka.pl/atlas/, rzeźba czyli wiele powtórzeń i serii i obcinanie bilansu kalorycznego

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Wykonywanie hantelkami 3kg ćwiczeń nie ma sensu, oczywiście zależy to od twojej obecnej budowy ciała, więc dobrze byłoby jakbyś wrzucił wymiary (wzrost, waga, obwody łapy, klaty pod barkami, barków, brzucha no i wiek + doświadczenie z pakernią)
Serio, możesz się męczyć bardzo dużo, ale wykonując kulturystyczne ćwiczenia z atlasu 3-kilówkami osiagniesz co najwyżej dobrą wytrzymałość.
Ogólnie uznaje się:
-8,9 powtórzeń - stawiamy na przyrost siły, czyli np. martwy ciąg 8x130, 6x140, 4x150, 2x158, 1x165
8,9-13-14 powtórzeń - masa, czyli np. martwy ciąg 14x100, 12x110, 10x120, 8x130
14+ powtórzeń - wytrzymałość, czyli np. martwy ciąg 100x30kg
I teraz pomyśl, jako że prawie każde ćwiczenie na biceps sprowadza się do jednego rodzaju ruchu, ile razy zrobisz określone ćwiczenie z 3kg? Jeśli miałeś wcześniej kontakt z pakernią to spokojnie z 80, 100.
Więc albo leć na siłkę i obeznaj się ze sprzętem i zasadami (polecam także serwisy na których się dowiesz coś więcej czyli np. sfd czy potreningu)
albo weź się za trening domatora, który także przynosi dobre efekty, również polecam tą książkę, której nazwę przytoczył @2up.

7yo9.png

Opublikowano

Siema, posiadasz tylko hantle?

Polecam ci książke Oliviera Lafaya "trening siłowy w domu", tam masz ćwiczenia na ogólną rzeźbę, jednak mysle ze znajdziesz też coś dla siebie, moge podesłać ci link na PW ;)

Poproszę

jest dział sport, myślę, że znajdą się tam bardziej doświadczone osoby w kulturystyce niżeli tu, a jeżeli chodzi o ćwiczenia na biceps, triceps proponuje zajrzeć do atlasu ćwiczeń http://www.kulturystyka.pl/atlas/, rzeźba czyli wiele powtórzeń i serii i obcinanie bilansu kalorycznego

Dzięki

Wykonywanie hantelkami 3kg ćwiczeń nie ma sensu, oczywiście zależy to od twojej obecnej budowy ciała, więc dobrze byłoby jakbyś wrzucił wymiary (wzrost, waga, obwody łapy, klaty pod barkami, barków, brzucha no i wiek + doświadczenie z pakernią)

Serio, możesz się męczyć bardzo dużo, ale wykonując kulturystyczne ćwiczenia z atlasu 3-kilówkami osiagniesz co najwyżej dobrą wytrzymałość.

Ogólnie uznaje się:

-8,9 powtórzeń - stawiamy na przyrost siły, czyli np. martwy ciąg 8x130, 6x140, 4x150, 2x158, 1x165

8,9-13-14 powtórzeń - masa, czyli np. martwy ciąg 14x100, 12x110, 10x120, 8x130

14+ powtórzeń - wytrzymałość, czyli np. martwy ciąg 100x30kg

I teraz pomyśl, jako że prawie każde ćwiczenie na biceps sprowadza się do jednego rodzaju ruchu, ile razy zrobisz określone ćwiczenie z 3kg? Jeśli miałeś wcześniej kontakt z pakernią to spokojnie z 80, 100.

Więc albo leć na siłkę i obeznaj się ze sprzętem i zasadami (polecam także serwisy na których się dowiesz coś więcej czyli np. sfd czy potreningu)

albo weź się za trening domatora, który także przynosi dobre efekty, również polecam tą książkę, której nazwę przytoczył @2up.

Mhm, co do ćwiczenia, to myślę, że z 8 serii dziennie po 50-100 razy dam radę spokojnie.

Opublikowano

Tutaj wątpię, że ktoś się zna. W ogóle forum to gówno. Jak coś polecam sfd, ale najlepiej spytaj się trenera, który to ogarnia .

Opublikowano

Rób pompki ja robię z 50-70 na dzień i jest spoko ale potem cie ręce w łokciach bardzo napierdalają :C

Co do hantla 3kg to rób sobie serie 50 dźwignięć co np. 2 godziny.

Regmannn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...