Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Adobe After Effects CS4

Borówa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z zapisem intra w programie Adobe After Effects CS4. Zawsze po renderowaniu i zapisie występuje błąd z brakiem dźwięku i/lub ścinaniem się obrazu w połowie. Także pomimo tego że ustawiam swoją rozdzielczość to zapisuje w zupełnie innej.

Nie mam już na to sił i czy jest jakaś osoba która posiada ten program i pomogła by mi je zapisać.

Pomogła, czyli udostępnił bym jej to intra a ta by mi je zapisała.

@Edit:

Sorry, pomyliłem działy. Miało iść do Dobre programy. Proszę moderatora o przeniesienie.

1.png

Opublikowano

Nie mogłem Ci pomóc na PW, ale może tutaj to zrobię. Gdy wchodzisz w ustawienia renderowania i wybierasz:

http://scr.hu/0rqu/fbw7r

Po zaznaczeniu kodeku H.264 po prawej masz Format Options... W Bitrate Settings ustawiasz CBR i ustawiasz interesujący Cię BitRate. Brak dźwięku był pewnie spowodowany tym, ze nie zaznaczałeś 'Audio Output' (też tak często mam i się denerwuję) B)

Przed renderowaniem, wciśnij CTRL + K w swojej kompozycji i zobacz jakie masz Presets'y. Jeśli chcesz FULL HD to wybierasz HDTV 1080 29.97, jeśli chcesz HD to wybierasz HDV/HDTV 720 29.97. Jeśli to nie zadziała, to Wredna Ci pomoże, bo miała ten sam problem. :)

he?

Opublikowano

Wykonałem według porad użytkownika Damn i muszę przyznać że 'ścinanie' się obrazu zniknęło a także jest taka rozdzielczość jaką chciałem.

Jednakże wciąż nie ma dźwięku, no ale w sumie mógłbym dodać go sobie innym programem.

Tylko że jest problem z rozmiarem intra, trwa ono 21 sekund a waży 1,31 GB.

Czy to jest normalne?

@Edycja:

Format zapisu to .avi

1.png

Opublikowano

Bo .avi zapisuje do takiego rozmiaru. Mówię, kodek H..264 i format .mp4 (nie wiem czy w CS4 to się gdzieś wybiera, bo w CS5 od razu do H.264 jest .mp4 przypisane).

he?

Opublikowano

Jeżeli nie masz tego formatu, co napisał Damn, to wejdź w edycja- Preferencje-produkcja i zaznacz "Pokaż nieaktualne formaty...". Nie wiem, jak jest w CS4, ale myślę, że coś podobnego na pewno się tam znajduje.

Edit: I najlepiej, jakby dźwięk wrzucany do AAE miał rozszerzenie wav. Jeszcze tego nie rozgryzłam, ale zauważyłam, że czasami rzeczywiście nie czyta mp3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...