Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] taki czy taki serwer frakcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Robię serwer frakcje, ale chcę coś wyjątkowego. Dlatego wolicie grać na serwerze.

1. Normalnym frakcje. Każdy zakłada gildię

2. Są 4 gildie/rasy elfy, ludzie, krasnoludy i może hobbici. Będzie jakiś teren i tam będą się budować. Co wy na to ?? Który sposób jest lepszy

Opublikowano

Moim zdaniem 2 bo będzie bardziej oryginalny i ciekawszy, zwykłe factions jest nudne, ponieważ takich serwerów jest tysiące nawet gdyby to nie było factions, a autorski plugin na gildie :O

Daj +

Opublikowano

Dla mnie 2 jest lepsze, weź na mapie poukrywaj jakieś skrzynki w ruinach czy coś, to jeszcze bardziej urozmaici grę :)

Opublikowano

Dla mnie 2 jest lepsze, weź na mapie poukrywaj jakieś skrzynki w ruinach czy coś, to jeszcze bardziej urozmaici grę :)

będziecie jak coś grać ?? zapraszam do odpowiedzi

Opublikowano

dzięki szukam ludzi do rozkręcenia serwera. Ktoś może zareklamować dać serwer kolegą.

//edit

Wiem że jest plugin który daje możliwość aby przycisk wykonywał jakąś komendę. Wie ktoś jaki to plugin i czy da radę dodać do niego /f join ??

Opublikowano

Commander pozwala na przypisywanie komend do guzików, dźwigni itp.

ale czy pozwala na danie /f join elf ?? i czy do jednego guzika można dać też /pex user ?

Opublikowano

Tak poza tym to jest chyba serversigns itp różne są pluginy np. wybór klasy na tabliczce/przycisku, tylko nie rób w factions bo zjebiesz, lepiej zwykłe rangi w pex i np klikając na przycisk dostajesz rangę ELF, ale więcej razy nie możesz użyć, jest dużo rzeczy. Tylko nie factions.

Bez reklam fb

Opublikowano

Na pewno MCMmo, nawet spoko plugin. Teraz dam Ci listę ( nie będę pisał podstawowych):

http://www.mpcforum.pl/topic/1008538-dlplecak-w-minecraft-plugin/(tut na plugin na plecaki)

http://www.mpcforum.pl/topic/799117-tutplugin-classsign-wszystko-informacje/ - tut na plugin na klasy na tabliczkach, np mozesz dodac klase Ork i ustawić itemy tam.

To jest fajne, ale na starą wersję :

więc nie wiem czy zadziała. Na wszelki wypadek stestuj, to wydaje się najlepsze.

Więcej strzał w craftingu: http://www.mpcforum.pl/topic/983258-dlcraftarrows-nowe-strzaly-na-twoim-serwerze/

Możesz zrobić oddzielny crafting : CRecipes.

Bez reklam fb

Opublikowano

mistrzek dzieki napewno sprawdze ;) zapraszam do pisania

//edit

mistrzek cos mi nei dziala ten plugin niby jest ale gdy wpisuje komende /cs to wychodzi blad: "script does not exit plugins worldedit\craftscripts\elf

Opublikowano

Chciałby ktoś zrobić mi banner serwera ??

Jeśli ktoś ogarnięty chce dołączyć do administracji (mimimum 13lat) proszę pisać tutaj albo na gg 5839893

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...