Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] RIDGE RACER Driftopia- Problem

Xtr3me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam mały problem z RIDGE RACER Driftopia. Jak wiecie ta gra niedawno się pojawiła. Na steam zaaktywowałem ją dzisiaj i wszystko by było ładnie gdyby mi się ona masakrycznie nie ścinała.. jest to naprawdę koszmar.. praktycznie nie da się grać, skręca się jakoś dziwnie. Może wiecie o co chodzi.. bo ja nie czaje tego. Z góry dzienks.

Poniżej daje parametry mojego kompa:

System: Windows Vista Home Basic

Procek: Intel Pentium Dual CPU E2180 2ghz (dwurdzeniowy)

RAM: 2GB

Typ systemu: 32-bitowy

Grafika: NVIDIA GeForce 8400 GS

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Parametry nie są złe, ale Vista nie jest do gier ;c Znacznie lepiej sprawdziłby się klasyczny XP.

Jednakże możesz próbować, zacznij od wyłączenia wszystkich zbędnych procesów na czas gry.

Przeczyść rejestr i usuń niepotrzebne pliki programem Ccleaner.

PS. Gracz na minimalnych detalach?

HB5fLf7.png

Opublikowano

Ok, zrobię tak jak mówisz, ale dopiero jutro bo dzisiaj nie mam czasu.. ;/ A i gram na minimalnych detalach xD

////////////////////////////////////////EDIT////////////////////////////////////////

To tak THEVOLUME zrobiłem jak mówiłeś usunąłem niepotrzebne pliki, rejestr przeczyściłem, wyłączyłem zbędne procesy na czas gry - nawet próbowałem ustawiać grze priorytet wysoki.., ale dalej lipa. Gra się dalej zacina.

PS: Wiem, że Vista jest lipna do gier, ale taki kompter z vistą kupiłem i planuję kupno Windowsa 7, ale to w przyszłości.

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Niestety, nic nie pomogło.. ;( Nie wiem ma ktoś może jakiś inny pomysł co mam zrobić ?

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Mam dwa dyski C to systemowy, na którym mam pliki systemowe, a D jest przeznaczony na gry i inne duperele za przeproszeniem. I na D mam jeszcze w piz** miejsca..

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Parametry twojego komputera nie są duże i raczej to sprawia problemy z grą.

Ilość wolnego miejsce na dysku napewno nie jest tego przyczyną.

Spróbuj zaktualizować sterowniki do karty graficznej i DirectX.

Spróbuj jeszcze zainstalować program Raze Game Boster, on zoptymalizuje albo wyłączy niepotrzebne procesy.

Opublikowano

To tak sprawa wygląda następująco.. chętnie bym zainstalował sterowniki do karty graficznej, aleeeee... nie mam SP1.. co jest wymagane podczas aktualizacji. A chcę aby system mi to zaktualizował, więc muszę czekać.. ;/ Z DirectX nie wiem jak jest .., ale sprawdzę to i spróbuję też pobrać ten Game Booster.. zobaczymy co z tego będzie. Dam znać co i jak tak ok. 14-15.

2h1bglncole4.png

Opublikowano

ale ty nie rozumiesz.... musisz mieć wolne miejsce na dysku C, żeby Ci nie muliło tam gdzie masz system musisz mieć "trochę" wolnego miejsca.

93988298266825447943.png

Opublikowano

Ludzie mam wolne 31,2 GB z 79,6 GB na systemowym... Ten Raze Game Booster nic nie dał ;(

2h1bglncole4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...