Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Parkour sethome i home

GaCeL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

A więc mam takie pytanie czy dało by się zrobić na cały parkour zablokowane sethome, home a w 4 miejscach np 4x4 dało się używać sethome i home ?

anNO14B_460sa.gif

Opublikowano

Jest to możliwe do zrobienia.

Na cały parkour zakładasz cuboid "Prakour" o priority 1 ustawiasz w nim odpowiednie flagi "/rg flag parkour allowed-cmds msg, tell, modreq, r, spawn, warp" następnie tworzysz mniejsze cuboidy "checkpoint" na mapie i ustawiasz im priority 2 oraz ustawisz flage "/rg flag checkpoint allowed-cmds msg, tell, modreq, r, spawn, warp, sethome, home" Przykłady komend są losowe, nie wiem jakie posiadasz pluginy na serwerze.

Zapomniałem dodać :) do tego niezbędny jest WorldGuard.

Opublikowano

priority jest to inaczej "pierwszeństwo" czyli np. są dwa cuboidy jeden w drugim, ten mniejszy ma włączoną flagę PvP allow, a ten większy PvP deny. Jeżeli ustawisz priority pierwszego cuba na 3 a drugiego zostawisz na 1 wtedy w mniejszym cuboidzie będzie PvP jeżeli natomiast drugiemu cuboidowi nadasz priority 4 wtedy i w tym mniejszym nie będzie PvP.

Jak to zrobić - /rg setpriority <nazwa> <liczba>

Gdzie liczba określa wartość priority liczba może być ujemna, dodatnia bądź równa 0. Im większa liczba tym "ważniejszy" cuboid i będzie on miał pierwszeństwo.

Opublikowano

Ustaw Cuboida World Guardem który wymaga też World Edit :P

87hq.png

| MPC Plagiatowanie wypowiedzi KlauSa Team |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...