Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Otóż ostatnio zmieniłem kartę graficzną ( spec podam na końcu ) i zasilacz do niej. Wszystko cud miód poza tym, że w FIFA 13 rdzenie proca osiągają 80'c, a to nie jest chyba normalne.

Procesor: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+

GPU: Gigabyte GeForce GTX260 OC z chłodzeniem Accelero Xtreme

Zasilacz: SilentiumPC Deus G1 Bronze 500W

Płyta Główna: Gigabyte GA-M57SLI-S4

Nie wiem, czy muszę już zmienić proca ( 4-5 lat już ma ) czy problem tkwi gdzie indziej. Jeśli zmiana proca to poradźcie mi taki proc żebym nie musiał zmieniać płyty głównej a proc był chociaż lepszy od tego. Budżet na proc podejrzewam koło 200 zł. Nie jestem fanboyem Intela i nie będę krzywił się na AMD.

7b66270aee16548am.jpg

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Pewnie pasta od kupna procka nie była wymieniana.

Jakbyś chciał, to możesz kupić tego procka @Up, a jak nie to kup sobie Artic Cooling MX2 i temp powinny spaćś :D

436951440626370320491.png

Opublikowano

A czy w ogóle powinienem się martwić temperaturą przez tą jedną gre ? Bo podczas normalnej pracy temperatury docgodzą do 60'c, 55'c. Więc może nie ma paniki ?

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Przy spoczynku temperatury powinny oscylować przy ~30°C.

Procesor się za bardzo przegrzewa, a koszt 20zł z sprzesyłką, to chyba nie aż tak dużo, robota też nie jest ciężka.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Dziękuje :D Tak myślałem że to może być wina pasty, ale wolałem dowiedziec się od kogoś kto ma większe pojęcie :P Myślę że można cls.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...